Şimdi Ara

Babamın Vefatında Emekli Aylığını Bloke Koydurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
45
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba babam şuan hayatta ve teyzemler kız kardeşime ailemizi kötüleyerek el koydular.Annem babamda ayrılar.Kardeşim 18 yaş üstü olduğunda biirsey yapamıyoruz.Teyzemlerın amacı babamın vefatında maaşını kardeşime bağlatıp onu harcamak.


    1-) Babam sağlığında üstüne kayıtlı birşeyi yok ben zaten alamam kız kardeşım dısında bu maası alabılcek yok.Mirasından ve maaşından bizleri nasıl reddedebilir ki kardeşim haberimiz olmadan bunu yapamasın.


    2-) Babam sağlığında abisi şu kişi tarafından onay verilirse maaş bağlansın tarzı bi yazıda kabul görürmü




  • Kız çocuk eğer sgklı bir işte çalışmıyorsa, evli değilse bu durumda babasının/annesinin maaşını ölene kadar alabilir. Erkek çocuk ise belirli bir yaşa kadar alabilir.

  • Babanın üzerine bir şey yoksa zaten kalacak bir miras yok demektir. Kardeşine bağlanacak maaşa engel olamazsın
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam onları biliyorum.Babamın amacı madem 18 yaşına girdi birşey yapamayacagımızı bilip çocuğumuza el koydular.Madem benim ölmemi bekleyip bu maaşı evlenene kadar alma planları var.Beni silen çocuğu bende silerim diyerek vefatımda emekli maaşımıda kullanmasınlar isteyerek SGK ya bir yazı vs veremez mi

  • cagdas9292 C kullanıcısına yanıt

    Öyle bir şey yok. Baba mirasından çocuklarını men edemez, maaşından men edemez. Diyelim babanın iki tarlası var bunları sağlığında sattı. Burada sorun yok. Diyelim baban vefat etti ve iki tarlası var. Vasiyet etti, şu şu çocuğuma bir şey vermiyorum dedi. Böyle bir dünya yok, yasal olarak mirasçıları hakkını alır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.