Şimdi Ara

Babam vefat etti...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
5
Favori
27.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
560 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. 21 Ocağa kadar babam hiç ölmeyecekmiş gibi yaşardım. Geçen hafta bugün işyerinde kalp krizi geçirmiş babam. Çok uğraşmışlar hayata döndürmek için ama olmamış, 50 yaşında gözlerini yumdu hayata. Kalender adamdı babam, bize sevgisini fazla gösteremezdi, bi kere bile sarılıp öptüğünü hatırlamam beni ve kardeşimi. Annemle de sorunları olurdu ara sıra. Babam ölmeden ona bir kere bile "seni seviyorum baba" diyemedim. Bazen kızardım ama olsun babamdı o benim. Kıymetini gidince anladım. İnşallah oğlu olarak benden razı olmuştur, bana hakkını helal etmiştir. Kimlik teşhisi için otopsi odasına girdiğimde boylu boyuna uzanıyordu babam orada o gün. Kendini bırakma dedi elinde kamera olan polis abi. Bu senin baban mı dedi, "babam" diyebildim sadece. Sonrası gözyaşı ve karanlık. Bir de babamı mezara koyarken çok ağladım. Hayatımda hiç bu kadar uzun ağlamamıştım sanırım.. Ne kadar da çok seviyormuşum babamı aslında. Bir daha bana "harçlığın var mı evlat?" diye sormayacak kimse. Yalnızım tipsizim diye konular açardım ara sıra. Annemi babamı nasıl da ihmal etmişim oysa. Onlar benim her şeyimdi, beni her halimle severlerdi. Hayat kimseyi kıracak, küçük şeyleri dert edecek kadar uzun değilmiş. Keşke bunu babam ölmeden anlayabilseydim. Kendinize dikkat edin dostlar, ölüm ölmüyor.. Seni seviyorum baba, Allaha emanet ol.
  • Başın sağolsun kardeşim allah geride kalanlara sizlere ömür sağlık versin.. Klişe gelebilir ama gerçek bu, ölüm herşeyden daha gerçek..

Bende Mart 2016'da kaybettim babamı uzun sayılacak bir hastalık sürecinden sonra..Hastalık süreci onu gün gün nasıl erittiyse beni de hırpaladı yordu..En zoruma giden de o kadar çaba, bakım, çırpınış işe yaramamış gibi hissetmek..Kaybettiğimde (ki hastanede eli elimde verdi son nefesini) yaşıma,nerede olduğuma bakmadan hıçkıra hıçkıra ağladım hem hastanede hem de yıkanıp kefenlenirken.. Tek çocuğum ben, bir anam var bir de ben kimimiz kimsemiiz de yok yani..O dönem nişanlıyım düşün nikahıma da 1.5 ay var, hayatımın en büyük acısı en büyük yıkımıdır..Ama işte herşey allahtan elden birşey gelmiyor..

Kendini asla bırakma, asla "keşke" deme, bir kusur, bir sebep arama çünkü düşündükçe düşünür, kendine sordukça sorar ve hep en başa dönersin..Allah kabir rahatlığı versin ona, mekanı cennet olsun..
    Başın sağ olsun kardeşm. Mekanı cennet olsun. Bu dünyada herkes ölümü tadacaktır. Kimse babası ve annesi ölmeyecek gibi yaşamasın. sevginizi belli edin ve sevdiginizi söyleyin.Anne ve babanızın Elini öpün başınıza koyun. İnanki bu davranış size evlat bilinci verip daha güçlü olmanızı sağlayacaktır. Ha söyleyemiyorsanız diyin ki
    -Ben senle gurur duyuyorum Baba anne ... diye
    Arkadaşım Allah rahmet eylesin. Baban senden güçlü olmanı beklerdi. Güçlü ol ailene destek ol. Allah sabır versin.
    Başın sağ olsun kardeşim.
    13 yaşında annemi 21 yaşında babamı kaybettim . Çok ağır hastalıklarında çocuk yaşta enteresan sayılacak travmalar yaşadım . Daha sonrasında yalnızlığında eziyetini çok çektim çekiyorum . Annemin son zamanlarında artık dayanılmaz acıları yaşamaması için ölmesi adına dua etmek zorunda kalan biri olarak söylüyorum
    Yapacak bişey yok hayat bu .
    Çok zordur
    Tek çocuğum
    Başka kimsem de yok hiçbir şeyimde.
    6 yıldır Derviş gibi dolanır avare avare yaşarım
    Ne bir amacım ne bir beklentim yok
    Hala yaşama tutunmak için annen ve akrabaların olduğun için kendini yine de şanslı hissetmelisin
    Er ya da geç olacak
    Kimilerine er olur . İnsanoğlu her şeye alışmaya programlanmış . Allah sabır versin
    Yapay Zekanın Yanıtı

Babam Vefat Etti

Sevdiğiniz birini kaybetmek, yaşanabilecek en zor deneyimlerden biridir. Babanın vefatı, hayatında büyük bir boşluk yaratmış olabilir ve yas sürecini yönetmek zor olabilir.

Yas Sürecini Anlama

Yas, karmaşık ve kişisel bir süreçtir. Herkesin farklı şekillerde yas tuttuğunu ve doğru ya da yanlış bir yol olmadığını hatırlamak önemlidir. Bazı insanlar üzüntü, öfke, suçluluk veya inkar yaşayabilir.

Destek Arama

Yas sürecinde sevdiklerinin ve profesyonellerin desteğini almak hayati önem taşır. Ailen, arkadaşların veya bir terapistle duygularını paylaşmak, yalnız olmadığını ve desteklendiğini hissetmene yardımcı olabilir.

Kendine Zaman Tanı

Yasın zaman alacağını ve iyileşmenin lineer bir süreç olmadığını unutmamalısın. Bazı günler iyi hissederken, diğer günler zor olabilir. Kendine kederini yaşamak için zaman tanı ve kendini zorlama.

Anılarını Onurlandır

Babanın anılarını onurlandırmak, yas sürecinde yardımcı olabilir. Onun hakkında hikayeler paylaş, fotoğraflarını düzenle veya onun sevdiği şeyleri yap.

Profesyonel Yardım Almaktan Çekinme

Yasın üstesinden gelmekte zorlanıyorsan, profesyonel yardım almaktan çekinme. Bir terapist, duygularını işlemene, başa çıkma mekanizmaları geliştirmene ve iyileşme yolunda rehberlik edebilir.

Yasal Hususlar

Babanın vefatının ardından, cenaze töreni planlaması, mirasın infazı ve mali konular gibi yasal hususları ele almak gerekebilir. Bu konularda bir avukat veya finansal danışmanla görüşmeni öneririz.

Yas süreci zorlayıcı olsa da, zamanla iyileşebilir ve babanın anılarını yaşatabilirsin. Destek arama, kendine zaman tanıma ve ihtiyaç duyduğunda profesyonel yardım alma, bu zor dönemden geçmene yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Başın sağ olsun.
  • Allah sabır versin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekanı cennet olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekanı cennet olur inşallah
  • Başın sağ olsun kardeşm. Mekanı cennet olsun. Bu dünyada herkes ölümü tadacaktır. Kimse babası ve annesi ölmeyecek gibi yaşamasın. sevginizi belli edin ve sevdiginizi söyleyin.Anne ve babanızın Elini öpün başınıza koyun. İnanki bu davranış size evlat bilinci verip daha güçlü olmanızı sağlayacaktır. Ha söyleyemiyorsanız diyin ki
    -Ben senle gurur duyuyorum Baba anne ... diye
    Arkadaşım Allah rahmet eylesin. Baban senden güçlü olmanı beklerdi. Güçlü ol ailene destek ol. Allah sabır versin.

• Başın sağolsun. Gelip bir troll saçmalar, sakın takılma. Çocuk onlar daha.

Allah rahmet eylesin. Şimdi büyüme vakti. Baba acısı insana sağlam yaş atlatır. Acını paylaşabilsem keşke. Kendine iyi bak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başınız sağolsun :(

• Başınız sağolsun. Troll yapana ana avrat düz git hocam. Çocuk mocuk kaldıramıyor insan.

• Allah rahmet eylesin başın sağolsun kardeşim

• Pederle uzun zamandır görüsmuyorum yarın ölse üzülürmüyüm bilmem lakin senin adina uzuldum
    Basin sagolsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin. Başın sağolsun kardeşim. Teselli etmek için ne söylesek boş. Allah sana ve geride kalanlarına uzun ömür versin.

• Gece gece içimi dağladın ya. Başın sağolsun.

• Başın sağolsun kardeşim allah geride kalanlara sizlere ömür sağlık versin.. Klişe gelebilir ama gerçek bu, ölüm herşeyden daha gerçek..

Bende Mart 2016'da kaybettim babamı uzun sayılacak bir hastalık sürecinden sonra..Hastalık süreci onu gün gün nasıl erittiyse beni de hırpaladı yordu..En zoruma giden de o kadar çaba, bakım, çırpınış işe yaramamış gibi hissetmek..Kaybettiğimde (ki hastanede eli elimde verdi son nefesini) yaşıma,nerede olduğuma bakmadan hıçkıra hıçkıra ağladım hem hastanede hem de yıkanıp kefenlenirken.. Tek çocuğum ben, bir anam var bir de ben kimimiz kimsemiiz de yok yani..O dönem nişanlıyım düşün nikahıma da 1.5 ay var, hayatımın en büyük acısı en büyük yıkımıdır..Ama işte herşey allahtan elden birşey gelmiyor..

Kendini asla bırakma, asla "keşke" deme, bir kusur, bir sebep arama çünkü düşündükçe düşünür, kendine sordukça sorar ve hep en başa dönersin..Allah kabir rahatlığı versin ona, mekanı cennet olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 29 Ocak 2019; 0:52:12 >
  • Başınız sağolsun hocam :( .
  • Başınız sağolsun hocam. Keşke babanızla benim hayatımı takas edebilseydik ne babanız ölürdü ne ben yaşardım. Siz babasız kalmazdınız bense kurtulurdum.

• Başın sağolsun kardeş...
  • Başınız sağolsun.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.