Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tefennili

Şu yeni nesil ne kadar ilginçsiniz??? Her şeyi kolayca elde etmeyi hayal ediyorsunuz. Ailenin durumu iyi değilse, dürüst ve onurlu bir insan isen sızlanacağına çalışıp çabalayacaksın, bu kadar basit. 25 Yaşında Askere gittim, askerde iken Babam vefat etti döndüğüm de elimden tutacak kimse olmadığı için oturdum sabahlara kadar ders çalışarak DMS (Devlet Memurluğu Sınavı şimdi ki KPSS) kazandım, İzmir de küçük bir memur oldum yıl 2000 yılının sonu, 2001 yılının başı. 6 ay sonra memleketimden bir kızla nişanlandım (Çalışmayan ev hanımı). 1 yıl yemedim içmedim para biriktirdim, mütevazi bir düğün, mütevazi eşyalarla evlendim.

1 Yıl sonra düğünde takılan az buçuk takı, biraz birikimle Murat 131 aldım 1981 Model (Çocuğum olacağı için). 2 Yıl sonra birikimimle 1987 Model Ford Taunus aldım, 2 Yıl sonra biraz kredi ve birikimimle Tempra SX-AK aldım 1994 Model aldım. 3 Yıl Sonra Yine biraz birikim biraz kredi ile 2006 Model Hyundai Accend aldım. 3 Yıl sonra 2013 Yılında Kredi faizleri 0,68 e düşünce Ev aldım, arabamı satmadım, çünkü satarsam bir daha alamayacağımı biliyordum.

2014 Yılında 2. Üniversitemi bitirdim, 40 Yaşında

2015 Yılında sonunda görevde yükselme sınavını kazanarak çalıştığım kurumda Müdür oldum.

2016 Yılında ödemelerim hafifledi, Hyundai yi satıp üstüne biraz kredi çekip 2011 Model 63.000 km de Renault Grandtour 1,5 dci aldım.

2 Hafta önce de Renault'u peşinat olarak verip 0 km e Dacia Duster alarak hayalimi gerçekleştirdim.

Şimdi ki hayalim Allah nasip ederse daha büyük bir ev alabilmek, alabilirim veya alamam nasip olursa olacak veya olmayacak, önemli değil.

46 Yaşındayım, çalışıp çabalayarak anca bu kadar oldu, eminim isterseniz siz benden daha iyi şeyler yaparsınız, yeter ki isteyin ve çabalayın.
    Hayatın boyunca kredi ödemişsin.Ve sanırım sonuna kadar ödemeye niyetlisin.
    Çok çalışıp karşılığını almanın bedeli krediyle ölmek mi?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semsam -- 17 Aralık 2019; 17:11:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Şu yeni nesil ne kadar ilginçsiniz??? Her şeyi kolayca elde etmeyi hayal ediyorsunuz. Ailenin durumu iyi değilse, dürüst ve onurlu bir insan isen sızlanacağına çalışıp çabalayacaksın, bu kadar basit. 25 Yaşında Askere gittim, askerde iken Babam vefat etti döndüğüm de elimden tutacak kimse olmadığı için oturdum sabahlara kadar ders çalışarak DMS (Devlet Memurluğu Sınavı şimdi ki KPSS) kazandım, İzmir de küçük bir memur oldum yıl 2000 yılının sonu, 2001 yılının başı. 6 ay sonra memleketimden bir kızla nişanlandım (Çalışmayan ev hanımı). 1 yıl yemedim içmedim para biriktirdim, mütevazi bir düğün, mütevazi eşyalarla evlendim.

1 Yıl sonra düğünde takılan az buçuk takı, biraz birikimle Murat 131 aldım 1981 Model (Çocuğum olacağı için). 2 Yıl sonra birikimimle 1987 Model Ford Taunus aldım, 2 Yıl sonra biraz kredi ve birikimimle Tempra SX-AK aldım 1994 Model aldım. 3 Yıl Sonra Yine biraz birikim biraz kredi ile 2006 Model Hyundai Accend aldım. 3 Yıl sonra 2013 Yılında Kredi faizleri 0,68 e düşünce Ev aldım, arabamı satmadım, çünkü satarsam bir daha alamayacağımı biliyordum.

2014 Yılında 2. Üniversitemi bitirdim, 40 Yaşında

2015 Yılında sonunda görevde yükselme sınavını kazanarak çalıştığım kurumda Müdür oldum.

2016 Yılında ödemelerim hafifledi, Hyundai yi satıp üstüne biraz kredi çekip 2011 Model 63.000 km de Renault Grandtour 1,5 dci aldım.

2 Hafta önce de Renault'u peşinat olarak verip 0 km e Dacia Duster alarak hayalimi gerçekleştirdim.

Şimdi ki hayalim Allah nasip ederse daha büyük bir ev alabilmek, alabilirim veya alamam nasip olursa olacak veya olmayacak, önemli değil.

46 Yaşındayım, çalışıp çabalayarak anca bu kadar oldu, eminim isterseniz siz benden daha iyi şeyler yaparsınız, yeter ki isteyin ve çabalayın.
    Yeni nesil ile alakası yok, dünya değişiyor, büyüyor ve Türkiye dünyaya ayak uyduramıyor. 2000 yılıyla 2020 yılı bir değil, 2040 yılı da bambaşka olacak 2060'da. Otomotiv sektöründe ve teknolojide çok geriyiz. İnsanımız kültürsüz daha yıl 2020 olmuş bir çok insana emniyet kemeri taktıramıyoruz. Siyasetimiz berbat, yöneticilerimiz berbat say say bitmez.

Abimsin saygı duyarım yazdıklarında da haklısın, babanız olmadan birçok şey başarmışsınız eyvallah da. Duster alarak hayalimi gerçekleştirdim demek nedir? Duster dediğiniz araç almanyada sıfır olarak 11400 euro'ya satılıyor :). Yani orada ayda 2000 euro alan biri 6 aylık maaşlıyla bir Duster alabilirken Türkiye'de ise 2000Tl kazanan biri 60 ayda Duster alabiliyor.

Kısacası yeni nesil ilginç değil yeni nesil eski nesilin aksine dünyayı çok daha iyi görüyor ve gördükçe gözü açılıyor ve doğal olarak istiyor.

Şunu da şuraya bırakayım, dünyaya göre neredeyiz bir görün.
    Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 19 Aralık 2019; 15:53:37 >

• funnerman kullanıcısına yanıt
    Biraz beni tarif etmişsiniz. Memur çiftiz. Biri kirada 2 evim var.2 arabam var.ha babadan destek görmeseydik bunlar maaşlarımızla olur muydu mümkün değil.anca krediyle ev alıp 2.ele binerdik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle saçma mesajları görünce delirmemek elde değil. Almanya'da 1 ayda Türkiye'de 1 yılda satılan 0 araba satılıyor yahu.
  • Benim gibi yap araba alma.
  • 2013 den beri Memurum eşimde memur. Sıfır aile desteğiyle evlendim. Zaten standart kendi kendine yeten bir ailem var. Allah hepsinden razı olsun. O kadar zorluk içinde okuttular. Aylık gelirimiz ortalama 15 bin TL.Yıl başı sonrası 17 bin olur. 90bin lira değerinde bir arabam, 550-600 bin değerinde sıfır bir evim, bir tanede 300 bin liralık babadan kalacak bir ev var. Aylık 7binTL evle arabaya taksit ödüyorum. Demem o ki zamanında her şeyden kısıp(gezme tozma karı kız ortamları vs..) ders çalıştık didindik bir yerlere geldik. Şimdi bu zamanda daha da bir çaba gerekiyor. Rakip çok, insan çok. Ekonomi zaten bozuk. Özeller insanın canını okuyor. Özelde çalışacak isen çok birikimli ve donanımlı olan gerek. Yani aranan adam olman gerekiyor. Yok ben okumam falan dersende küçüklükten meslek sahibi olmaya bak. Zamanla ustalık işi bayağı bir azalacak, alttan yetişen yok. Kimse usta olmak istemiyor. Masa başı ofis işi istiyor. Bu yüzden Usta işçilik ücreti artacak. Tavsiyem bu yöndedir. Saygılar

• Ya sen 5 k maaşa araç alamıosan ben bişey diyemiyorum .

• Forumda her yazılana inanmayın derim. Forumda çok fazla değişik tip var. Bir kısmı kendini olduğundan farklı gösterince tatmin oluyor, bir kısmının bir dediği bir diğerini tutmuyor filan. Bir kişi aşırı saçmalamıyorsa bloklamam ve blokladığım nedeni her zaman hatırlarım. O yazdığı aylık gelire kendi başına sahip olabilecek birisi değil. Forumda maaşlar yattı mı diye sorulan kesimden kendisi. Zamanında da apple alanları aşağılıyordu filan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redferrari

2 memur evliliği buna sıkça şahit oluyorum, çevreden kız ve erkek arkadaşlar işe başlar başlamaz gerçekleştirdiği hadise, lan aşk yok mu, durdunuz durdunuz iş yerinde mi aşk buldunuz, yoksa maaş meselesi mi, tamam çocuk yetiştirme düşünüldüğünde konu maddiyat, peki maddiyatı seçtiğiniz için size sağlıklı hayırlı bir evlat verilecek mi,
    Buna sıkça şahit olmanıza gerek yok. Ben aslında biraz da kendimden bahsettim ki çalıştığım kurumlarda kendisi gibi memur olanlarla evli neredeyse tüm tanıdığım meslektaşlarım.

Aşk falan bunlar yetmez dostlar.
    Aşk denen şey geçici baki olan sevgi sevme sevilme, karşıdaki insanı iyi tanıma birbirlerinin kusurlarını bilerek ve saygı duyarak ortak noktalarda birleşme kırmadan incitmeden bir arada olabilme.

• 2010 yılında memuriyete başladım 0 dan. 2015 te sıfır km golf aldım kredisiz, 1 yıl sonra evlendim kendim gibi bir memurla, 2017 de arabayı mütahite verip elden borçlanarak kredisiz temelden inşaate girdim. 1,5 yıl sonra evin borcu bitti içine oturdum. Aradan 1 yıl geçti biraz da biriktirdiğim parayla ve biraz da eşden dosttan borçlanarak yine kredisiz bir şekilde mütahite sattığım aracı ilk göz ağrımı geri aldım. Ha bu arada golfü mütahite sattıktan sonra idare etmesi için aldığım fiat siena da şu an kapımda. Yani 9 yılda 1 ev 1 golf 7 ve 1 siena. Borç olarak şuan sadece 20 bin tl borcum kaldı. İyi mi kötü mü siz değerlendirin ama şunu tavsiye ederim krediye mümkün olduğunca bulaşmayın. Kredisiz şekilde hem sıfır daire hem de 2 araba aldım. Krediye bulaşmazsanız rabbim yardım ediyor kim ne derse desin.
  • Şuan 3860tl maaş alıyorum. Geçen aydan 600tl cebime fazladan kaldı. Altımda arabam var, ellerinizden öper 9 aylık bir çocuğum var ve evimde hamdolsun herşey var. Nasip olursa birkaç ay sonra aracımı değiştirmeyi düşünüyorum üstelik.
    Demem o ki; kanaat en büyük hazinedir.
    Kardeşim, eğer har vurup harman savunursanız hiçbir maaş size yetmeyecektir. Ama düzgün bir şekilde hesaplı harcarsanız, her şekilde idare etmeye çalışırsanız, çok şeyler başaracaksınız.
    Bir de en önemli nokta; gösterişten uzak duracaksınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • atilim85 kullanıcısına yanıt
    Faiz malın bereketini götürür hocam, doğru diyorsun. Ama özellikle memur olunca krediye bulaşmamak gerçekten büyük bir iş. Birkaç ay sonra araç değiştirme niyetim var fakat faize bulaşmak istemiyorum. Bu yüzden sanırım eminevim gibi bir sisteme gireceğim.
    Babam da memur ben de memurum ve gözlemlediğim kadarıyla borç ödemeyen bir memur yok bu ülkede sanırım.

• Evleniyorsun, eşin de çalışıyor, düğünde takılan altınları bozduruyorsun, kalan kısmı da kredi. Gidip en ucuz araba olan clioyu alıyorsun. Çünkü 1 araba alma şansın var. İkinci el alırsan sorun çıkarabilir. Çok uzun süre sorunsuz olması gerekir.

• Dugunde takilan altinlari bozdurarak.

• ben memurum kapıya sıfır merco çektim. çalışana ekmek var arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gramatik -- 17 Aralık 2019; 18:40:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

Evleniyorsun, eşin de çalışıyor, düğünde takılan altınları bozduruyorsun, kalan kısmı da kredi. Gidip en ucuz araba olan clioyu alıyorsun. Çünkü 1 araba alma şansın var. İkinci el alırsan sorun çıkarabilir. Çok uzun süre sorunsuz olması gerekir.
    Ben eşimi çalıştırmam, her türlü sapığın içinde karımı çalıştırmam, patronu ayrı yerden işçisi ayrı yerden sarkıntılık edecek.

Buna milyon kez şahit oldum, Türkiye gibi ahlakı rezil bir ülkede kadın çalıştırılmaz

• Sen iyi kazanıyorsan, eşini çalıştırmadan geçinebiliyorsan ne mutlu sana. Benim alim hemşire, devlet hastanesinde çalışıyor. O çalışmasa geçinmekte zorlanırdık.

• En doğru olan bu hocam ama linç yemeye hazır olmalısın bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Ben eşimi çalıştırmam, her türlü sapığın içinde karımı çalıştırmam, patronu ayrı yerden işçisi ayrı yerden sarkıntılık edecek.

Buna milyon kez şahit oldum, Türkiye gibi ahlakı rezil bir ülkede kadın çalıştırılmaz

Alıntıları Göster
    Kadın dediğin evinde oturacak işe güce bulasmayacak diyorsunuz yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

Sen iyi kazanıyorsan, eşini çalıştırmadan geçinebiliyorsan ne mutlu sana. Benim alim hemşire, devlet hastanesinde çalışıyor. O çalışmasa geçinmekte zorlanırdık.
    Ben evli değilim en yakın arkadaşım evli çocuğu var, kendi evi arabası var 2020₺ alıyor eşi çalışmıyor geçiniyorlar.

Kadınların bu ülkede çalışması çok büyük sorun, ben iş kurarım karımla çalışırım o zaman olur onda da herşeyi an be an göreceğim için birinin sarkıntılığında kafasını keser elimde kafası ile caddede karıma sarkıntılık etti diye dolaşırım herkesinde takdirini toplarım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.