Şimdi Ara

Bab-ı Esrar - Ahmet Ümit | Dil ve Anlatım Özellikleri | Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türkçe 102 dersim için Bab-ı Esrar 'ı okumam istendi hoca tarafından ve bu kitabın analizini yapmam gerekiyor. Analiz içerisinde;

- Yazarın hayatı
    - Yazarın edebi kişiliği
    - Kitabın özeti
    - Kitabın dil ve anlatım özellikleri

Bu başlıkları içeren bir yazı hazırlamam gerekiyor. Yazarın hayatı ve edebi kişiliğini internetten bulabilirim. Kitabın özetini ise zaten kendim okuyup çıkaracağım. Sizden istediğim, kitabın dil ve anlatım özelliklerini açıklamanız. Yani, sizce kitabın dili nasıldı? Okuması ağır bir kitap mıydı? Betimlemelerin kalitesi ne seviyedeydi? Kendinizce bu tarz bilgileri verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 24 Kasım 2013; 17:19:45 >

• Aynı ödevi lise 1de bende yaptım. İlk önce işlediği konunun özelliklerinden bahset. 'tarihi bi konu, allah aşkını anlatıyo vs' daha sonrada anlatımının - aynı konuyu işleyen aşk kitabına göre biraz daha derin olduğunu yaz. Derinden kastım birazcık anlaşılamaz olması. Fakat ahmet Ümit edebi kişiliğini ortaya koymuş ve ayrıntılı bir araştırma sonucu bu kitabı yazmıştır. Bu bilgilerin bazıları işine yarar sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üzerinden çok geçmiş ama...

okunmasa da olurcu bir kitap.

elif şafak ın aşk ından çalıntı bir konuya sahip.

hani yazılmak için yazılmış türlerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laugh of Red John

Merhaba arkadaşlar,

Türkçe 102 dersim için Bab-ı Esrar 'ı okumam istendi hoca tarafından ve bu kitabın analizini yapmam gerekiyor. Analiz içerisinde;

- Yazarın hayatı
    - Yazarın edebi kişiliği
    - Kitabın özeti

Bu başlıkları içeren bir yazı hazırlamam gerekiyor. Yazarın hayatı ve edebi kişiliğini internetten bulabilirim. Kitabın özetini ise zaten kendim okuyup çıkaracağım. Sizden istediğim, kitabın dil ve anlatım özelliklerini açıklamanız. Yani, sizce kitabın dili nasıldı? Okuması ağır bir kitap mıydı? Betimlemelerin kalitesi ne seviyedeydi? Kendinizce bu tarz bilgileri verirseniz sevinirim.

Keşke bizide Ahmet Ümit'in kitaplarından sorumlu tutsalar

• quote:

Orijinalden alıntı: Yiğit Alp Demirkıran

quote:

Orijinalden alıntı: Laugh of Red John

Merhaba arkadaşlar,

- Yazarın hayatı
    - Yazarın edebi kişiliği
    - Kitabın özeti

Keşke bizide Ahmet Ümit'in kitaplarından sorumlu tutsalar

Bir çok roman vardı. Ben listeden seçtim dostum. Yani liste tek Ahmet Ümit tarzı seviyesi ile sınırlı değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    remzi hoca mı?akın dil mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.