Şimdi Ara

B650-P sisteme 4 tane XPG Lancer DDR5 takınca sistem açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

16 GB XPG Lancer DDR5 6000MHz RAM'leri iki şer tane taktığımda bilgisayar çalışıyor ancak 4 adet taktığımda ilk başta bilgisayar uzun süre DRAM ve CPU ışığı yakıyor ve ardından açılıyor. RAM'ler 6000'lik olmasına rağmen 3600MHz görünüyor. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda DRAM ışığı ve ekran kartı ışığı yanıyor ve bilgisayar hiç açılmıyor. Tekrardan iki RAM'e düşürüp bilgisayarı açmam ve sonrasında kapatıp dört RAM'i takmam gerekiyor. Tüm RAM'ler aynı özelliklerde. Ayrıca iki RAM takılıyken expo modunu açtığımda RAM'ler 6000MHz de çalışıyor ancak bu durumda bilgisayar çok geç açılıyor (yaklaşık 45 saniye). Expo modu kapalıyken 4800MHz de çalışıyor ve bilgisyar 3 saniyede açılıyor. 650W güç kaynağı kullanıyorum. BU mu yetersiz geliyor bilmiyorum.

• İşlemci: AMD Ryzen 9 7950X.
    • Ekran kartı: RTX 4070.
    • Anakart: MSI Pro B650-P Wi-Fi
    • RAM'ler: 16x4 GB XPG DDR5 6000 CL 40-40-40 1.35v

• Muhtemelen anakartiniz 4 slotu kaldiramiyor. Genelde 2 slot onerilir. bazi anakartlar 4 slotu tam verimliliginde calistiramiyor. Muhtemelen sizin probleminiz de boyle birseydir. Onerim 2x32gb kit alman yada daha iyi bir anakart a gecmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam sorununuzu çözebildiniz mi? Bendede benzer bir sorun var. 32x2 ram var, Xmp açtığımda CPU ve dram ışığı uzun süre yanıyordu açılırken ve geç açılıyordu. Xmp kapalı iken aynı ışıklar yanıyor ama hemen sönüyor ve hızlı açılıyor. Başta sorun etmiyordum ama son zamanlarda sorun yaşamaya başladım. Monitörden birden bağlantı kesiliyor kasa çalışmasına rağmen, klavye ve mouse in da bağlantısı gidiyor ve dram ışığı yanıyor, bir süre sonra reset atıp açılıyor bilgisayar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.