Şimdi Ara

B1-B2 den C1 e geçiş için ne yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, internetten çözdüğüm seviye tespit sınavlarında genellikle B2 bazen B1 çıkıyorum. Fakat iTEP dil sınavı beni baya zorlamıştı, sonucunu bilmiyorum fakat b1 civarı çıkmış olabilirim.

    Basit konuşmalar içeren yabancı dizileri( The Office vb. Günlük dil konuşulan) İngilizce altyazı ve ses ile izlediğimde, 30 dakikada genelde 3-4 kez durdurmam gerekiyor. Yabancılarla(anadili İngilizce olmayan) yazışırken rahatlıkla anlaşabiliyorum.

    1. Soru: Fakat yıllardır grammer hiç çalışmadığım ve tamamen kulak dolgunluğu ile konuştuğum içim grammerim kötü, en kısa sürede nasıl geliştirebilirim?

    2. Soru: Tam anlamıyla C1 seviyesine çıkmak için nasıl bir yol izlemeliyim?

    3. Teleffuzum da pek iyi sayılmaz English central tarzı bir uygulama yeterli olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Meister -- 18 Temmuz 2022; 0:15:33 >







  • up

  • Gramer okuyarak düzelir dostum. Gramer çalışarak gramer düzelmez. Harry Potter kitaplarının ingilizce versiyonunu indir onları oku. Dil öğrenmede önemli olan okumak ve dinlemektir.

  • a2-b1 den b2 ye nasıl gelirim?

  • Ryo41 kullanıcısına yanıt

    belediyelerin beleş kursları var iyi hocaya denk gelirsen ve kendinde oturup çalışırsan gayet güzel öğrenirsin. B1 zaten gramer ağırlıklı oluyo

    1. Dilbilgisi bir şey izleyerek öğrenebileceğin bir şey değil. Bol bol çalışman, örnek çözmen, konuları derinlemesine anlaman gerek.
    2. Kitap okuman gerekiyor. İngilizce ufak çaplı kitaplar okumaya başlayarak kelime dağarcığını arttırabilirsin. Ne kadar çok kelime öğrenirsen o kadar iyi konuşursun.
    3. Anadili ingilizce olan birisiyle sürekli pratik yapman gerekiyor. Tavsiyem kursa gitmen, anadili ingilizce olan ( afrikalı polonyalı falan değil ) bir hoca ile speaking derslerine katılman gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.