Şimdi Ara

B sınıfı ehliyet sahibi olan A sınıfı ehliyet alınca acemi sürücü süresi olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soru başlıktaki gibi arkadaşlar. 2011 yılından beri B ehliyet sahibiyim. Şu an A sınıfı ehliyet almak için kursa yazıldım fakat bu ehliyeti alınca "Acemi sürücülük" süresi olacak mıdır ?




  • Sanmıyorum. Çünkü tam tersi kanun sana tecrübenden dolayı direk A sınıfı alma yetkisi veriyor. Yazılı/teorik sınava da sokmayıp sadece sürüş sınavına sokuyor. Ben de almak istiyorum ama eşim motor almama sıcak bakmıyor. Bir 3-4 aylık 50cc tecrübem var sadece...

  • whiteway_twilight W kullanıcısına yanıt
    Benim hiç motor tecrübem yok ama cruiser alacağım zehir kana girdi hocam :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Motosiklet sürmek otomobil sürmek gibi değildir, çok farklı dinamikler ve riskler söz konusu. Motosiklette risk yönetimini bilmeyen, algıları açık olmayanların kaza yapma ihtimali çok yüksektir. Motosiklet hata affetmez.


    Bu nedenle B sınıfı ehliyet olsa bile mutlaka iyi bir motosiklet ileri sürüş teknikleri kursuna yazılmanızı öneririm. Böyle bir kursa katılmadan ve full ekipman olmadan (iyi bir kask, korumalı mont ve pantalon, bot, eldiven vs.) Motosiklet sürmek kazayı çağırmakla eşdeğerdir.

  • Yüzde yüz katılıyorum. Benim tavsiyem önce 50cc alıp acemiliği, sürüş dinamiklerini öğrenip, tecrübe kazandıkça daha güçlü motora geçilmeli. İnsan kullanmadıkça inanmıyor özellikle yüksek hızlarda direksiyonu sağa itiyosun sağa gidiyor, sola itiyosun sola gidiyor :) Ama gerçekten zevkli. Kasksız asla ama asla 100 metre ötedeki bakkala bile gidilmemeli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteway_twilight -- 18 Ekim 2022; 18:57:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.