Şimdi Ara

B-Max tavsiyesi, acil yardim lutfen!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,

    Yil bitmeden bir arac alalim diye debelniyoruz.. Araci daha cok esim kullanacak. Fiesta ve bunun arasinda kaldik, b-max kullanislilik bakimindan bi tik daha once cikiyor..

    Diger taraftan da muhtelif ikinci el sitelerinde b-max'e pek rastlamadigim icin acaba olu yatirim mi olur diye dusunmuyor da degilim..

    Araclar icin aldigimiz fiyatlar:

    Fiesta: 63.00 titanium
    B-max: 68.500 Titanium+Xpaket+panaromik cam tavan

    Ozellikle B-max sahibi arkadaslarin dusuncelerini bilmeyi cok isterim. Ek olarak bu paralara farkli tavsiyesi olacaklar icin de en onemli kriterlerimiz:

    - Otomatik olmasi
    - LPG'li olmamasi

    Tesekkurler,



  • B-max keyifli bir araç dostum...tavsiye ederim...tek dez avantajı 1300 kiloluk ağır kasası...
  • Bmax Otomatik benzinli aracımız var. Sorunlarından bahsedeyim ona göre karar ver alıp almamaya...

    Benim açımdan

    1.sorun aracın çok yakıyor olması... Ortalama 50 60 kuruşu kısa mesafede uzun mesafede Rize İstanbul 1200km 2 depo yetmedi. Ama şunada bir açıklık getireyim 2 deponun yetmemesinin nedeni hızlı gelmemiz. 110 120 km gibi hızlarda 2 depoda yetebilir. Buda uzun mesafede 35 - 40 kuruş arası bir rakama denk geliyor. Araca lpg taktırdım buna rağmen şehir içi 30 kuruşun altına düşmedi. Lpg nin gaz ayarı yapılıyormuş birde onu azaltıp deneyip göreceğim.

    2.sorun araç kapılarından bir süre sonra sesler gelmeye başlıyor. Nedeni büyük ihtimal arada B sütununun olamamasından kaynaklanıyor. Yaptırıyorsun bir süre sonra yine aynı sorun.

    3.sorun aracın modifiye parçasını geçtim normal parçası bile yok gibi. Herşeyini orjinal servisinde yapmak zorunda kalıyorsun. Yan tampon + Ayna kapağı + Ayna 1500 küsür liraya değiştirildi. Sadece ayna kapağına 330 lira yazmışlardı. Kasko karşıladı ama benim içime oturdu valla.

    4.sorun ve bence en önemli sorun bu... Araçta titreme sorunu var. Her araçta olmayabiliyor ve ilk anda ortaya çıkmaya biliyor. Araç kalkarken 1. vitesten 2. vitese geçişte sıklıkla oluşan, 2.vitesten 3. vitese geçişte çok nadir oluşan bir titreme sorunu var. Başımdan bizzat geçen olayı anlatayım
    Servise götürdüm aracı titreme sorunu yüzünden. Yazılım attık sorun kalmadı dediler. Aradan bir kaç hafta geçti aynı sorun. Tekrar gittim yazılımın tamamı atılmadı %65 i atıldı %35 i daha sonra atılacak bizde bekliyoruz diyorlar. Aradan 3 ay geçti tekrar yazılım atıldı. Yaklaşık 1 ay sorunsuz kullandım aracı. Tekrar titremeye başladı. Bende araştırmaya başladım. Bu sorunu çok yaşayan varmış. Servis aynı şeyleri onlarada yapmış sonuç onlarda da aynı olunca kimisinin şanzımanı değişmişler sorun çözülmüş, kimisini şanzıman değişmesine rağmen sorun çözülmeyince kavramayı değişmişler falanda filan... Çok sıkıntılı bir durum anlayacağın. Bu sıkıntılı süreç 2 yıl sürebiliyor. Ben bu süreçte tutup aracıma lpg taktırdım. Henüz servise gitmedim ama büyük ihtimal gidersem sırf lpg taktırdığım için baştan beri var olan bu kronik sorunu garanti dışına alacaklar.

    bunlar benim izlenimlerim.




  • cll.eksi C kullanıcısına yanıt
    Hocam detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

    Ben de benzer sikayetleri kadosan'da birkac kisiden duyunca bu aractan vazgectim.
    Size de gecmis olsun, umarim en kisa zamanda mevcut problemleriniz cozume kavusur.

    Keyifli surusler dilerim.
  • arkadaslar b max aldim 4bin km dir kullaniyorum. oncelikle lpg yi ben taktirdim performans dusuklugu yoktur. atiker gold taktirdim 1500 tl. uzun yol 8.5 litre gaz yakiyor. eski arabam 2000 motor 150 beygir subaru idi o arabadan sonra bu araba hantal gelmedi 1.6 otomatik versiyonu var bende. gayet performansli ve dörr dörtlük arac. ozellikle bayan suruculer icin herseyi dusunmusler arabada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cll.eksi C kullanıcısına yanıt
    hocam sehir ici 30 kurusa cok demissin. lpg 3 lira. 20 kurusmu yaksin sehirici. neyin kafasını yaşiyorsun. elektrikli bisiklete bin sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar,

    Size bir araç danışmak istiyorum. Özellikle bilgisi olanlar yazarsa memnun olurum. Aracım pert olduğu için bir aydır arabasızım ve araç binmek için mecburi lazım.

    Şimdi bir araç buldum. Sizden değerlendirmenizi avantaj ve dezavantajlarını bilen arkadaşların yazmasını rica ederim.

    Ford B-Max 1.4 Trend Manuel
    2012 Benzin Lpg Km 68.500
    Kaza - boya - değişen - hasar kaydı yok

    Fiyat 58xxx TL

    Değerlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

    Cll. Eksi hocam size de detaylı değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim faydalı bir paylaşım olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.