Şimdi Ara

B*KTAN BİR LİSE MEZUNU OLMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler ben yüzde 30luk kötü bir anadolu lisesinden mezunum. Mezuna kaldım ortalama bir sıralamadan sayısaldan. Ara sıra düşünüyorum keşke 1 sene fazla okusaydım ama iyi bir liseye gitseydim, kültürsüz bana hiçbir faydası olmayan 4 sene geçti. üstüne mezuna kaldım.
    Yoldan benle mezuna kalan ve aynı pişmanlıkta olan arkadaşla yürürken, 10.sınıfta takıldığım arkadaş görmesine rağmen selam vermedi. Kimsenin kimseye ne selamı ne suali var.
    Bu sene çok iyi mucizeler olsa bile bu kötü lise muhabbeti bk gibi yapışacak bana.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yine aylık boktan lisede okudum konusunu açmışsın :d

Abartıyorsun liseyi çünkü ülkenin %95'i boktan liselerde okuyor, senin gibi. Ortam bilmemne yok sosyal bilimle, sanatla, fenle ilgilenme yok. Okulda hocalar ne isterse onu veren tiplerle çevrili,9dayken netflix dizisi izleyen kendini batılı ve medeni olarak görüyordu bizim okulda. Medeniyet çizgisi ve kültürel birikim bu seviyede, çevren bu kadar dar bu tür liselerde.
    lisede dönemim 150 kişiyi de tanırım okul meclisindeki görevlerimden dolayı ve yolda görsem konuşurum ama lisemden hâla samimi olarak wpden konuştuğum sadece 9-10 kişi var. İleride onlar da azalacak. Herkes hayatta farklı yollara sapıyor, hayatın kanunu bu çok fazla anlamlandırmaya gerek yok.

online eğitim+mezun yılıyla lisendeki insanları 2,5 yıldır görmüyorsun. Dershanede takildiklarinla yakinsindir ama emin ol eğer aşırı samimi değilsen tercihlerden sonra muhtemelen konuşmayacak,onları da yolda görünce selam bile vermeyeceksin,onlar da vermeyecek belki. 4 yıl sonra lise dershane arkadaşlarıyla yılda 4-5 kez buluşan insanlar var. gerçekten iyi arkadaşlık kurmuş ve o çevreyi benimsemiş insanlar var ama azınlık. Bu saatten sonra lise hakkında bi haltı değiştiremezsin, önüne bak.
    'iyi' bir liseden mezunum, direkt adini verirdim ancak anonimligi hemen kaybetmeye gerek yok. son iki seneyi ot gibi gecirdik birkac kisi disinda kulturlu adam da yoktu. herkes hirstan kavruluyordu yemin ederim. eger sadece puanin artmasiyla kultur seviyesinde inanilmaz bir artis olacagini saniyorsaniz yaniliyorsunuz. elbette bir miktar artiyordur ancak yalnizca ortaokulda daha hayvan gibi ciddi calisma bilincine sahip olmayan cocuklarin onune bir kagit kalem verip isaretlemeleriyle belirli yerlere gonderirseniz o siralamayla okullara sadece duzgun insanlari almazsiniz, dersleri yapabilen ama sacma sapan insanlari da alirsiniz. sosyal ortami duzgun liseler var mi? var tabii ki ama bu puan ortalamasi dusuk okullarda da olabilir, sakin yok demeyin bir suru ornek var elimde. neyse suraya gelmek istiyorum hocam, b.k gibi bir liseden mezun olduysaniz oldunuz. gecmise donemezsiniz. ayrica iyi bi liseye gitseydiniz de asiri guzel bir ortam bulamama ihtimaliniz de gayet yuksekti.

bu arada duzgun psikoloji mevzusundan bahsetmissiniz de b.k gibi bi okul gecmisinin sizi calismak icin hirslandirmasi gerekmiyor muydu hocam? icinizi rahatlatmak icin yazdim bunu hadi basin da uniye girin orada elbette sizin gibi duzgun insan arayan insanlar vardir
    Lan olm karamba bi dur. Ben de %8 le girdim hiç çalışmadığım teogla bi liseye. Bizdeki adamlar da bom boş tiplerdi hep, çoğu boktan yerlere gitti mesela çalışmadığı için korona yüzünden vs. bence %30 luk lisede olmana rağmen on numara bi sıralama yapmışsın. Bi de liseden ne bekliyorsun olm Amerika mı burası sanki ? 3 5 sağlam dost yapıp çıkacaktın liseden her neyse fazla takılma bunlara
  • Kardeşim geçmiş gitmiş sınavına çalış üniversitede ortamlarda akarsın :afro:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam, ben en fazla nereye çekeceğim ki? adam 4 sene psikolojisi sağlam gelmiş çalışmasa bile kazanacak boğaziçi mühendislik.
    biz de ortalama yerlere gireceğiz, olum bu tür şeyler sabır işi. ortalama yerlerde vasat kızlarla adamlarla okuyacağız. arabalı elemana gidecek kızlar, biz de salak gibi üç kuruşa çay içip durcaz cafelerde. cafe dediğim çay ocağı, eve gel malum işi yap. universite öyle bitsin, 2022de barajsız adamlarla işsiz kal. lise zamanında psikolojisi sağlam olan aileden zengin çocuğun evde storylerini izle. oluyor oluyor hepsi, bk gibi bir lise bunların baslangıcıdır.

• l

• Yine aylık boktan lisede okudum konusunu açmışsın :d

Abartıyorsun liseyi çünkü ülkenin %95'i boktan liselerde okuyor, senin gibi. Ortam bilmemne yok sosyal bilimle, sanatla, fenle ilgilenme yok. Okulda hocalar ne isterse onu veren tiplerle çevrili,9dayken netflix dizisi izleyen kendini batılı ve medeni olarak görüyordu bizim okulda. Medeniyet çizgisi ve kültürel birikim bu seviyede, çevren bu kadar dar bu tür liselerde.
    lisede dönemim 150 kişiyi de tanırım okul meclisindeki görevlerimden dolayı ve yolda görsem konuşurum ama lisemden hâla samimi olarak wpden konuştuğum sadece 9-10 kişi var. İleride onlar da azalacak. Herkes hayatta farklı yollara sapıyor, hayatın kanunu bu çok fazla anlamlandırmaya gerek yok.

online eğitim+mezun yılıyla lisendeki insanları 2,5 yıldır görmüyorsun. Dershanede takildiklarinla yakinsindir ama emin ol eğer aşırı samimi değilsen tercihlerden sonra muhtemelen konuşmayacak,onları da yolda görünce selam bile vermeyeceksin,onlar da vermeyecek belki. 4 yıl sonra lise dershane arkadaşlarıyla yılda 4-5 kez buluşan insanlar var. gerçekten iyi arkadaşlık kurmuş ve o çevreyi benimsemiş insanlar var ama azınlık. Bu saatten sonra lise hakkında bi haltı değiştiremezsin, önüne bak.

• medness M kullanıcısına yanıt
    olum obp düşük geldi, bu okulun sayesinde
    ben az daha okuldan atılıyordum, tasdikname yazacaktı mal gibi uğraştırıyordu adam.
    fenle ilgilenme değil olay, adam olan insanın azlığı. dışarıda bile herhangi bir sokakta adam olan insan sayısı beniml lisedeki insanları geçiyorsa sıkıntılı.

• medness M kullanıcısına yanıt
    para da yok her yaz işe giriyorum 2 yazdır işe giriyom awk daha da gireceğim bi hayatım olmayacak babam işten ayrılcak elde avucta para yok. anaskm böyle dünyanın, keşke hiçbir şeyin farkında olmasaydım o zaman mutlu olurdum. kapasiteyi de skm 100k yapmısım sınavda calısmıyorum ustune ananı aradını ya eve feliyorum deliriyorum uyumak hosuma gidiyor keske sonsuz uyusam hiç uyanmasam 5 senedir böyle, zamanında çok olgunsun istediğini alırsın dediler lise başında. başıma dert oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cok kafaya takma, hayatın tek cıkış noktası iyi bir lise mezunu olmak ya da bogazici kazanmak değil ya. yine calıs kazan ama bu kadar kafana takma değişmeyecek seyleri, zengin dogmamıs olabilirsin zaten büyük cogunluk gibi ama hala önümüzde bir cok tercih var. yani yine fakir öleceğiz diye bir sey yok hatta illa zengin olacağız diye bir amaç da yok ama para konusunu bu kadar taktıysan ilerdeki maçlara bakman lazım 👉👉👉👉

• Sınırlar senin kafanda bitiyor hocam. Emin ol ki o öğrencilerden tek farkınız isteyerek çalışmanız ve rekabet ortamı. Ayrıca ben de iyi lisede okuyan bir öğrenci olmama rağmen bir sürü vasat salak görüyorum emin olabilirsin. Mezuniyete bile gitmiyorum öyle düşün. Sırf bu yüzden daha iyi bir üniversitede okursam etrafımdakiler de kaliteli kişiler olur düşüncesiyle çalışıyorum. Gerçi iyi dediğimiz üniversitelerde de yapılan eylemlerde yapılan salaklıkları gördük. Ayrıca kaliteli araba var diye atlayan 3iq lu kızlar için pek üzülmeye değmez ,)

• Bir üniversiteye yerleş artık da sen de kurtul biz de kurtulalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: medness

Yine aylık boktan lisede okudum konusunu açmışsın :d

Aynen öyle. Netflix izlemediğim için , c5 dinlemeyip jazz dinlediğim için okulda boş yapıyorlardı. Gerçekten kalitesi düşük insanlarla takılmak çok sıkıntı çünkü genelde böyle adamlar ne kadar boktan olduklarının farkında bile değiller. Gerçekten aptal insanlar her yerde var. Nereye gidersen git o serseri tipli , ağzı laf yapan , kafeden çıkmayan iqless erkeklerden hoşlanan iqless kızlar çıkacak karşına.

• İyi lisenin de anlamı yok olm yüzde 1 küsürlük lisede okudum b*k gibi okuldu açıkçası. Neredeyse giç bir lisenin anlamı yok çünkü eğitim sistemimizin anlamı yok McD kölesi gibi formaların giydirildiği telefon gibi cihazlara erişimimizin engellendiği 8 saat zorunlu olarak okulda tutulduğumuz bir hapishane. Neyin neden olduğunun anlatılmadığı 6 saatlik fen ve mat eğitiminden sonra propagandadan başka bir amacı olmayan tarih ve din dersi ya da ironik bir şekilde ezber yaptırılan felsefe dersini görüp evine gidiyorsun. Tüm okullar aynı hatta gideceğimiz üniler de bu zihniyetten olacak o yüzden çok kasma kötü bir lisede okudum diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Praxiteles -- 17 Şubat 2022; 1:6:44 >
  • Praxiteles P kullanıcısına yanıt
    bu öyle değil, anlamıyorsunuz hocam neyse. sizin arkanızdaki adam cerrahpaşaya gidiyor bizim arkamızdaki adam serserilik yapıyor. sktr et

• Şimdi senin iyi gördüğün liseler aslında çöp.iyi denebilecek birkaç lise var sadece ordaki öğrenci sayısı da az oluyor bayaa.yoksa düzce fen trakya fen falan gayet normal liseler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu işten en iyi kurtulma yolu kabullenmektir sanırım bende aynı durumdayım teog zamanı pek çalışmadım ortalama bir yere düştüm 3 yıl devlette okudum sonra 1 sene özele gittim hayatım şaştı amk devlet ve özeldeki insanlar arasında o kadar fark vardı ki devlette okurken sınıfta maymunlarla kaldığımı fark ettim iyi arkadaşların sevdiğin hocaların vardır onları tutarsın aklında sonra acı çekersin zaman geçer üstünden ve bir yerden sonra kendine haksızlık ettiğini düşünürsün orada hayatını düzene sokman gerekir ne lise ne üniversite mutlu bir hayatın anahtarı değil sürekli doğduğumuzdan beri böylesine okulla büyüdüğümüz için onsuz bir hayatı düşünemiyoruz bile dediğim gibi bunu kabullenip yoluna devam edeceksin ya da sürekli bir çukurun dibinde bitik pişman bir psikoloji ile sürdüreceksin hayatını

• evet

• hayatın boyunca bundan mı bahsedeceksin insanlara anlamadım ki, %30'luk bir lisede okumadım 450 küsur puanla girdim fakat şimdi keşke hayvan gibi çalışıp en iyi liselerden birine girseydim diyorum çünkü üniversiteye gelince eksikliğini hissediyorsun gerek sosyal anlamda gerek akademik anlamda. benim dışımda YKS sıralaması en iyi olan adam 50k yapmıştı gerisi 100k-200k falandı. hala birbiriyle görüşen max 1-2 arkadaş grubu vardır bizim sınıftan. ne kültür anlamında ne ders anlamında hiçbir şey katmadı fakat mezuna kalan 2 3 arkadaş olarak iyi sayılabilecek sıralamalar yaptık eksiklerimizi görüp. haklısın kötü bir lisede okumak dezavantaj ama önüne bakman lazım. sen daha 2021 sonuçları açıklanınca pes etmiştin bence.

bu arada buradaki insanlarla kendini kıyaslama çünkü çoğu en iyi okullarda okumuş zengin tipler, ülkenin %0.5'lik bölümü yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 17 Şubat 2022; 10:28:49 >

• Air raid siren hocam siz beni niye engellemistiniz

• air raid siren A kullanıcısına yanıt
    Hocam siz kaç yapmıştınız ilk ve son senenizde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.