Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: oliwander , oliwander , Caped 117 Crusader Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir - 18 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107.821
Cevap
260
Favori
3.951.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
14. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DePiedra0

    Bu mesaj silindi.

    Burada para muhabbetini açanlar Xboxçular, kimin anlamakta güçlük çektiği ortada. İsteyen gider Xbox alır, ucuz bulur, oyunları daha çok hoşuna gidiyordur sebebi beni ilgilendirmez. Ama buraya gelip Xbox şöyle ucuz, Sony insanları soyuyor muhabbeti çevirip konuyu paraya getirenler sen ve senin arkadaşların.


    Ayrıca kime göre toxicim mesela. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] Al bak @Periah hocamla birbirimize komik capsler atıyoruz. Adamın attığı şeyler komik gülüp geçiyorum. Senle aramızdaki üslup böyleyse dön de kendine bak bence.

  • Bu başlıktan benlik bu kadar arkadaşlar. Son bir mesaj yazıp başlığı rafa kaldırıyorum.

    Playstation ve xbox da kendi ekosisteminde çok iyi seçenekler. Ps çıkardığı goty oyunlarla ve uzun süredir piyasadaki topluluğu ile kendini gösteriyor zaten. Xbox ise türkiye pazarında gerek garanti gerek fiyatlandırma ve gerekse gamepass sistemi ile kendini belli ediyor. İki tarafın da ana konsolu birbiriyle ufak farklar dışında aynı seviyede iş çözünürlük hesabından çıkıp kullanıcıyı indirgendiğinde. Bu başlığa girip karar için okuyan arladaşlara lafım. Her iki tarafın da karşısına çamur atmasına aldanmayın. Ben de çözünürlük ve fiyattan karşı tarafı eleştirdiğim oldu ama özünde bu benim gibi kullanıcı için fark teşkil ediyor. Özellikşe fiyat tarafı. Ülkemizde şu an oyunlara girecek olan bir insanın en ucuz erişim seçeneği series s+ gamepass sistemi. Aklınızda olsun. Abilerinde ise özel oyunlar bu nesilde iki konsola da çıkacak. Daha 2 ay oldu şurda. Zaman gösterecek. Sony önceki nesilde kendini gösterdi. Xbox bu nesilde stüdyolar aldı ve stüdyolarından çıkacak oyunları 1. Günde gamepass sistemine katacağını belirtti. İkisini de düşünüp ona göre karar verebilirsiniz.

    Fiyatlandırmadan bahsedecek olursak üstte bahsettiğim ve sony kullanan arkadaşların da kabul ettiği gibi türkiye pazarında Microsoft garanti ve fiyatlandırmada rakibinden bir oranda daha iyi. Ama oyun kalitesi olarak yetişebilecek mi göreceğiz.

    Şahsi fikrim oyunculuğun geleceğinin abonelik sistemi olduğunu düşünüyorum. Bundan seneler önce cd kaset flasha müzik atan, sinemaları dolduran toplum şu an gördüğünüzde çoğunu aboneliklere taşıdı - müzik nerdeyse hepsi, film ve dizi kısmen-

    Özetle xbox da ps da tamamen kullanıcı tipine bağlı olup kullananın dünyasındadır hangisinin daha çekici ve zevkli olacağı. İyi forumlar




  • Xbox series x kasa, malzeme ve gamepad olarak ps 5 ten daha kaliteli geldi bana . Eğer ps 4 pro ile başlamasaydım ve Xbox tarafı da oyun yönünden ps gibi olmuş olsaydı yeni seride tercihimi Xbox dan yana kullanırdım .
  • ShinQda kullanıcısına yanıt
    Rüyasında oynar çünkü 2 gün önce silinen mesajında oyunların PS tarafında pahalı olduğuna dem vurup kendi kalitesinin daha önemli olduğunu söyleyip, afrika ülkelerinden girip, insanlık onurundan çıkmıştır, bütün bunları da para üzerinden abartılı olarak gereksiz bir şekilde yapmıştır.

    Sence parası bu denli değerli olan bir adam PlayStation kiralayıp oyun oynar mı? :D

    Dahası, "koridor" dediği, "oyun değil sinematik film izliyorsunuz" dediği oyunları oynayabilir mi? Hayır oynayamaz.

    Şuna da dikkat çekmek isterim, sözüm sana değil, (sen sadece kiralama üzerinden soru sordun eyvallah) burada kiralama kiralama diyen Xbox tayfası neden sürekli PlayStation'da ki oyunların pahalı olduğundan bahsediyorlar? Madem ucuza da erişilebiliyor, bu boş yapmak niye o zaman? Cevap basit, hava basıp öylesine laf olsun torba dolsun diye konuşup eleştiriyorlar.

    Bu arada beğeni rica etmende ironik olmuş, ama yine de sen bilirsin tabi :)

    Saygını belli bir yerde tuttuğun için teşekkür ediyorum, böyle birisiyle sabaha kadar tartışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 21 Ocak 2021; 15:56:3 >




  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Ps oyuncularının oyun hayatları boyunca çektiği çileyi göze alabilen biri olsaydım.


    Nesil sonunda ikinci el bir ps5 ve tüm ex oyunlarını alır. 1 ayda hepsini oynar cihazı satar ve 5. nesil bütün ps deneyimini yaşayıp nesli bitirirdim. Bunu yapar mıyım ? Uğraşacağımı sanmıyorum. Ama hani çok istesem bu kadar basit sizin tüm ps deneyiminizi yaşamak fakat ben bir konsolu 8 yıl kullanacağım 1 ay değil...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Ocak 2021; 16:2:53 >
  • Press a Key kullanıcısına yanıt
    Farklı birşey kastetmiştim ama şimdi yazdığımdan dolayı utandım niye öyle dedim diye , kusura bakma.

    Ama oyunlar gerçekten pahalı, yıllarca sorguladı forum halen sorguluyor. İşte Hindistan ucuz Tayvan ucuz vb.. Euro bazında değersizleştikçe daha da geriye gidiyoruz. Şurada 8300 lük stokta bulunmayan cihazı 9000 e satsalar karaborsada hepiniz gider alırdınız. 12.000 gibi fiyatları görünce resmen hırsızlık ön plana çıkmış.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    İşin gücün kendinle çelişmek, dün oyunlar pahalı dersin, bugün istersem ucuza kiralar oynarım dersin.

    1) Kiraladığın için oyunlara her zaman erişimi olan kişilerle aynı deneyimi yaşayamazsın, bunun neden böyle olacağını sayfalarca nedenleriyle yazarım ama bu hissi hiç yaşamadığın için beni anlayacağını sanmam.

    2) Bugün PlayStation alan birisi istediği takdirde senin övmelere doyamadığın sisteme ve cihaza hayli hayli erişebilir, bu kıyas boşa, bizim erişemediğimiz şeyleri söylemen gerekiyor.

    Bir ürünün emanetçisi olmakla sahibi olmak arasında çok büyük bir fark var emin ol, sen şu durumda emanetçi konumunda olduğun için sahibi olmanın zevkini ve rahatlığını anlaman üstte de belirttiğim gibi mümkün değil.
  • Boş mezara girdim kullanıcısına yanıt

    Ee sen aydinnesty ile aynı kişisin. Niye fake üyelik açtın? Siz niye böylesiniz?


    aydinnesty

    https://forum.donanimhaber.com/profil/1692744#!/


    Boş mezara girdim

    https://forum.donanimhaber.com/profil/2371581#!/


    *


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Ps oyuncularının oyun hayatları boyunca çektiği çileyi göze alabilen biri olsaydım.


    Nesil sonunda ikinci el bir ps5 ve tüm ex oyunlarını alır. 1 ayda hepsini oynar cihazı satar ve 5. nesil bütün ps deneyimini yaşayıp nesli bitirirdim. Bunu yapar mıyım ? Uğraşacağımı sanmıyorum. Ama hani çok istesem bu kadar basit sizin tüm ps deneyiminizi yaşamak fakat ben bir konsolu 8 yıl kullanacağım 1 ay değil...

    Gamepass olmasa Torrentçiliğe düşeceğini belli eden bir eleman olarak milletin oyun hayatından, kimin neyi aldığından bahsetmeye kalkma bir de istersen. Eminim senin ömrü hayatında görmediğin kadar oyunu burada 1 ayda bitirip arşivine koyan var. Çileyi kim çekiyor yorumlarında kim bakkal hesabıyla oyun hesabı yapıyor görüyor insanlar. Hani yalan ve işkembeden atıp tutma dışına çıkıp oyun oynamak, platform sahibi olmak kısımlarına geçersek çok ağlarsın. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 21 Ocak 2021; 16:16:39 >




  • Dictattor kullanıcısına yanıt

    Birşeyler övünecek olsam emin ol bu oyun oynamak olmazdı ya neyse. Git 600 liraya oyun al fakat burada gelip 600 liraya oyun alıyorum diye övünürsen isterdiğin tepkileri alacağını hiç sanmıyorum...

  • ShinQda kullanıcısına yanıt
    Evet katılıyorum dostum, Ps5'i 15.000₺'ye satan bile var, stoklarda yok, insanlar artık ne olacaksa olsun diyerek parayı gömüp alıyor, maddi olarak milletimiz iyice yıprandı maalesef.

    Ben hiçbir zaman Game Pass'e karşı olmadım olmam mesela, çünkü çok ucuz bir sistem, ben sadece PlayStation ile Xbox'ın kıyasına Game Pass'i sokup bununla PlayStation oyuncularını kıskandırmaya çalışanlara karşıyım :)

    Buna da karşı çıkınca PlayStation fanatiği, Xbox haterı ilan ediliyoruz :)
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Senin anlamadığın çok ama çok basit bir nokta var.


    Dediğin gibi herkes herşeye erişebilir. Yani ne ex oyunun nede gamepass'in o kadar önemi var.


    Burada önemli olan en az sıkıntı ile, en az masraf ile en uzun süreli optimum çözümü sağlamaktır o nedenle. Mesajında romantizmin dibine vurmuşsun ama gerçek bu kadar yalın ve sade.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Ocak 2021; 16:19:45 >
  • Bomboş bir yorum, gereksiz bir genelleme. Oyuncu adam için oyun oyundur, başka biri de gelip Steamde az bilinen niş oyunların peşine düşen adamlar oyuncu adamdır der ele ayağa düşen oyunları herkes zaten bir şekilde deneyimleyecektir der, bu da oldukça gereksiz bir genelleme.


    Fakat Gamepass sistemi, vaat edilen Microsoft oyunlarının D1 ücretsiz eklenmesi avantajı yanında bu oyuna para verilir mi acaba denebilecek sürüyle oyuna erişim sağlıyor. Oyuncu adamın bu şekilde daha fazla oyunu deneyimlemesine olanak tanıyor. Şahsen bugüne kadar çok fazla büyük olmayan yapımı oynanabilir bulmayıp bir şekilde denk geldiklerinde oynayıp acayip beğendim, başına böyle bir şey gelmemiş insanın çok bir oyun deneyimi yoktur zaten.


    Bu yorumunuza yanıt vermemin tek nedeni "Sony sevenler oyunculardır" genellemesinin içinde bulunup bu genellemeye katılmamam ile ilgili. Bana kalsa Türkiye özelinde Xbox'ın geride kaldığı hiçbir alan yok Microsoft özel oyun sözlerini tutarsa. Playstation'ın ise sizin için yegane avantajı sizin sevdiğiniz oyunları içinde barındırmasıdır. Nasıl politikalar izlediklerine girmeyeceğim bile. Geçenlerde de dedim, bu nesilde Xbox önerisini arkadaşlara sunduğumda Xbox'tan bihaber oldukları için ve bugüne kadarki kontrolcü alışkanlıklarından dolayı PS5 almaktan vazgeçmediler. Yani RDR2 inanılmaz ağır, tek kişilik TPS bana göre değil diyen ve hikayeli oyunlarda animasyonları direkt geçip PC'de sürekli FPS oynayan bu adamlar sadece alışkanlıklarından dolayı spor-simülasyon ve nesil boyu oynayacakları birkaç oyun için aldılar PS5'i. Ben de Xbox'ın yanına aynı şekilde birkaç özel oyuna erişmek ve FIFA-2K'yı onlarla birlikte oynamak için PS5 Dijital alacağım. Ama ana platform bu şartlarda mecburen Xbox olacak, oyun fiyatları yurtdışındaki gibi olsaydı muhtemelen sadece Gamepass için Series S kullanırdım fakat bu düşüncemi Series X'e çevirmek zorunda kaldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulucu -- 21 Ocak 2021; 16:24:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Birşeyler övünecek olsam emin ol bu oyun oynamak olmazdı ya neyse. Git 600 liraya oyun al fakat burada gelip 600 liraya oyun alıyorum diye övünürsen isterdiğin tepkileri alacağını hiç sanmıyorum...

    600'e de oynar, 100'de oynar, 999'a da oynar oynayan. Sen oyunsuzluktan milletin çetelesini tutmak yerine kendi sıkıntılarına bak. Mesela yeni bir oyunu 5 sene beklemeden nasıl oynayabilirim diye yollar ara. 5 kuruşluk Indie'ler dışında kaliteli oyunlarda çıkıyor dünya da, az kültürün ilerler.

  • üç kuruş için konsol tercihimi değiştirilir diyen arkadaşların aklından zoru olduğunu düşünüyorum. iki konsol var önümüzde aynı oyun iki konsolda yarı yarıya fark ediyorsa buna fazla para vermek hadi neyse birde deli gibi savunmak fanboyluğun daniskasıdır. ve fanboyluktan da öte kerizliğin savunmasıdır. abi oyunlar pahalı ama benim için fark etmiyor dese içim gam yemiycek. adam kalkmış fakir edebiyatı yapmayın diye karşısındakini yermeye çalışıyor. zamane gençleri işte.

  • Periah kullanıcısına yanıt
    Ben bu ucuzluğu yaşadım ve biliyorumda, belirttiğim gibi sen sahip olmanın verdiği duyguyu anlayamadığın için bu şekilde yazıp çiziyorsun. Sadece sahip olmak değil, dolaylı yoldan buna bağlı dallanıp budaklanan çok sebep var.

    Game Pass'te 30₺ ücret ödeyip, Doom Eternal, Star Wars Jedi: Fallen Order oynamak yerine God of War Ragnarok'a daha yüksek ücretler ödeyip ön sipariş yapmak benim için daha değerlidir, bu oyunlarla artık benim duygusal bir bağım oluşmuş, onların çıkmasını beklemek bile onlarca oyunu oynamaktan daha çok zevk veriyor bana, işte kastettiğim nokta bu, anlayamazsın, hatta dalga da geçebilirsin :)

    Oyunlar benim için, "Oyna geçten" ibaret değil, bu nedenle de her oyunu oynayamıyorum ve zamanımı daha büyük projelere vermeyi tercih ediyorum.

    Sony bana hiçbir firmanın veremediği duyguları yaşatıyor, tutkuyla - özenle yaptıkları iş oyunculara da yansıyor, bugün Last of Us'ın dünyada övülmesinin bir sebebi var, Part II'ye nefret kusulmasınında bir sebebi var, bu adamlar bizi oluşturdukları hikaye ve karakterlere bağlamış bir kere.

    Ben verdiğim parayı dert etmiyorum, ben halimden memnunken birisi de çıkıp benim cebime karışamaz, sen Game Pass ile mutlusundur orada kal, ben Sony oyunlarıyla mutluyum. Game Pass elimin altında olsa da bana göre değil maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 21 Ocak 2021; 16:31:6 >




  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Senin radarından kaçmak zor olmalı hocam :)
  • Pulucu P kullanıcısına yanıt

    Ek olarak bu da belki bir genelleme olacak ama burada Xbox kullanan insanların çok çok büyük çoğunluğu zaten PS kullanıcısıydı. Tek fark o adam için daha fazla ve daha çeşitli yapımları deneyimlemek, senin için çok önemli olan ve 7 yılda oynayabileceğin 3-5 tane yapımı sürekli aktif yüzlerce oyun barındıran kütüphaneye tercih etmemek ve Xbox'a geçmek olmuştur. Hem Xbox hem PS sahiplerinin ya da bir şekilde Gamepass erişimi olan PS sahiplerinin ise Xbox kullanıcılarına saldırmasını ve tercihlerini sorgulaması çok anlamsız buluyorum.

  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.