Şimdi Ara

Aziz Nesin hakkında bir soru lütfen buraya bakabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternette gördüm ve cidden merak ettim.Muhabirin birisi "Sizce Türk toplumunun mizaha olan ilgisi zekasından mı ileri geliyor?" sorusuna "Ne zekası?Bu toplum 1982 anayasasına %91 ile evet demiştir.Geriye kalıyor %9.Hadi biraz iyimser olalım,%60'ı aptal olan bir milletiz." demiş.Sonra birçok insan bunu mahkemelik ederiz tarzı şeklinde tehdit edince "Eğer beni mahkemeye verirseniz aptallığınız mahkeme kararı ile kanıtlanmış olur." demiş.Daha sonra mahkemeye verilmiş bu durum yüzünden ve tabii ki A.Nesin mahkemeyi kazanmış.Doğru mu bu?



  • 1-2 yerde daha okudum,sanırım cidden mahkemeye verilmiş.Üstüne üstlük lafından dolayı özür dileyip "%70'i aptal olan bir milletiz." demiş.Doğru mu bunlar birisi cevap verebilir mi?
  • Doğru.
  • Babam da anlatırdı bana bu olayı
    Hatta bi' gün kapısına 40-45 kişi gelip "sen bize mi aptal dedin" demiş. "Evet ama oranı yanlış söylemişim sizi içine katmamışım" demiş.
  • doğru söylemiş. her zaman desteklerim bu sözü
  • Aziz Nesin'in hatası söylediklerinin kendimizi dünyanın en aptal insanları gibi hissettirmesi ve milli hassasiyete sebep olması. Halbuki aptallaştırma operasyonları sadece burda uygulanmadı ki, dünyanın genel ortalamasına çok yakın olduğumuzu tahmin ediyorum. Ha bu akıllanmamak için bir mazeret değildir tabii.
  • yalan mı söyledikleri?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aziz Nesin'in Türk halkının zekâ düzeyiyle ilgili "yüzde 60" ı için olumsuz sözleri çok kez yazıldı.
    Peki böyle bir laf etmeye neden gerek gördü?
    Yıllar sonra o gün Aziz Nesin'in yanında olan Müjdat Gezen'den aslında bunun bir hakaret değil, hiciv olduğunu dinledim.
    Olay şöyle... Aziz Nesin, Nasrettin Hoca için topluluk önünde konuşmaktadır.
    Kalabalıktan biri, Aziz Nesin'e, "Nasrettin Hoca'nın torunları olan bizlerin de nükte zekâmız olduğunu söyleyebilir misiniz?" diye sorar.
    Aziz Nesin'in bir süredir Türkiye'deki siyaset dönüşümü nedeniyle öfkesi burnundadır.
    "Hayır" der, Türk milletinin yüzde 60'ının zekâ seviyesiyle ilgili o malum olumsuz söylemde bulunur.
    Bir uğultu duyulur. Ortam gerilir.
    Dışarı çıktıklarında Müjdat Gezen "Aziz Bey, neden böyle bir şey söylediniz?" der.
    İşte Aziz Nesin'in cevabı:
    "Aslında yüzde 92 diye geçti içimden... Ama ağzımdan yüzde 60 çıktı..."
    Yani konu, 1982 Anayasası'nın yüzde 92 oyla kabul edilmesi.
    Bir kara mizah...
    Hepimiz zaman zaman verdiğimiz oylar nedeniyle "ah kafam" demez miyiz?..

    Güneri Cıvaoğlu şöyle birşey yazmış,aslında amacı '82 anayasasına gönderme yapmakmış.Teşekkür ederim arkadaşlar.

    Edit:captain_turkiye;sanırım başlığı açmamdan dolayı A.Nesin'e karşı sinirlendiğimi düşündünüz,ben bu konuda taraf tutmuyorum.Sadece görünce tespiti hoşuma gitti ve merak ettim.(elbette lafı biliyordum ama sadece mahkeme olayını falan bilmiyordum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 21 Aralık 2009; 20:32:54 >




  • Doğru bi laf ne açıdan bakarsan bak.
  • Aziz Nesin'in yakınında filan bulunma gibi bir şansım olmadı, ama basından şöyle izledim; Daha önceden söylemişse bilemem!
    O sözü yakılmaktan şansıyla kurtulduğu sırada söyledi, yani " Bu milletin yüzde altmışı salak" dedi... Görünür neden dinci yobazlığa dikkat çekmekti, zaten haklıda çıktı!
    3-4 gün sonra sözünü düzeltti! "Bu milletin yüzde doksanı salak, yüzde altmış tenzilatlı rakamdır" dedi.
    Bana hakaret etti diye dava açanlar oldu, ama usul yanlışlıklarından dolayı o davaların hepsi düştüler. Yani Aziz Nesin nedeniyle milletin zeka düzeyi hakkında çıkmış bir Mahkeme kararı yok henüz!
    Bu konuda özür filan dilediğini duymadım hiç! Uydurma!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    1-Bana hakaret etti diye dava açanlar oldu, ama usul yanlışlıklarından dolayı o davaların hepsi düştüler. Yani Aziz Nesin nedeniyle milletin zeka düzeyi hakkında çıkmış bir Mahkeme kararı yok henüz!

    2-Bu konuda özür filan dilediğini duymadım hiç! Uydurma!


    1-Teşekkür ederim bu daha net bir bilgi oldu.

    2-Uydurunca elime ne geçecek Allah aşkına?Birkaç yerde yazdığını gördüm ve sordum.

    tuintu:ok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 21 Aralık 2009; 21:35:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ballrry
    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy
    1-Bana hakaret etti diye dava açanlar oldu, ama usul yanlışlıklarından dolayı o davaların hepsi düştüler. Yani Aziz Nesin nedeniyle milletin zeka düzeyi hakkında çıkmış bir Mahkeme kararı yok henüz!
    2-Bu konuda özür filan dilediğini duymadım hiç! Uydurma!

    1-Teşekkür ederim bu daha net bir bilgi oldu.
    2-Uydurunca elime ne geçecek Allah aşkına?Birkaç yerde yazdığını gördüm ve sordum.
    tuintu:ok.


    "Uydurma" belli bir kişi veya sizin için söylenmedi, genel olarak "uyduranlar" yani! Kısacası özür filan hikaye, olay tamamen yukarda yazdığım gibi yansıdı basına.
    @tuintu;
    Zaten yazdığımda cevabı var!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 21 Aralık 2009; 21:58:49 >




  • Demiş ne olmuş dememiş ne olmuş herkesin kendi öznel düşüncesi.Sen Aziz Nesin aptal dedi diye aptal mı oldun ? Şahsen ben olmadım ;öyle de hissetmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.