Şimdi Ara

AzerSpace Referans İstasyon Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, azerspace uydusunu izlemek için lnb ve disecq aldım. Lnb'yi Turksat'ın hemen sağına (çanağın arkasına geçtim) ve 2 cm yukarısına taktım. Ama uyduya Azerspace'yi ekleyemiyorum. Referans istasyon istiyor. Mesela Türksat'ın referans istasyonunda 11096 h 30000 yazıyor. Azerspace'ninkini nasıl bulabilirim? Ayrıca Azerspace'nin lnbsini doğru yere mi taktım? Ayrıca TV'nin içindeki uyduda uydu ekleme bölümünde sadece uydu ismi, orbital pozisyon ve referans istasyon istiyor. Disecq filan istemiyor. TV markası a101'den alınma nexon tv.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 2 Ağustos 2015; 4:17:33 >

• 10973 H 28500 ya da 11166 H 17600 dene bakalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

10973 H 28500 ya da 11166 H 17600 dene bakalım

Teşekkürler. Yarın lnb yi tekrar takıp deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobilephone M kullanıcısına yanıt
    İkisi de olmuyor. Sinyal yok. Disecq çıkarıp kabloyu Turksattan da çıkarıp direk Azerspace'ye taktık. Yine sinyal yok. Azerspace lnb sini Turksat lnbsinin antenin arkasına geçince sağına taktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    O zaman bi uyducu çağır dostum.belki ince ayarı falan vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

O zaman bi uyducu çağır dostum.belki ince ayarı falan vardır

Yakınlarda olsa çağırcam ama tanıdığımız uyducular da ben yapamam filan diyip uğraşmak istemiyorlar. Lnb'yi neresine takacağımı pek anlayamadım. Bulunduğum konuma göre Turksat lnb sinin sağına veya soluna takmak mı gerekiyor acaba? Ben Turksat LNB'sinin hemen sağına ve 2cm de yukarısına taktım. Ama olmadı. Soluna ve 2cm yukarısına da taktım. Yine olmadı. Bi türlü sinyal alamıyorum. LNB de sağlam. Turksat sorunsuz çalışıyor. Disecq de sağlam. Ayrıca disecq i çıkartıp sadece Azerspace taktım yine sinyal almadı. Ne zor bi işmiş ya.
  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    Sağına hocam.forumda yapılışını anlatan konu vardı.google a yazın başka yerede bakın.tv ci niye uğraşmıyor parasıyla değil mi :-)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Manuel olarak frekans girişi yok!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.