Şimdi Ara

Azerbaycan a sefere gidiyorum bir duanizi alirim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

sağolun umarım sizin içinde hayırlısı olur

40k euro iyiymis ya bitane mütahid yokmu oralarda bize ev satsın 40k euro mortagela. yakında bunlarda avrupa birliğine girer evladiyelik yatırım olur

• Dikkatimi çeken şeylerden biri insanlar çok rahat çok mutlu ve çok olumlu. Türkiye'deki o gergin trip atan insanlardan eser yok. Metroya biniyorsunuz sizin çift olduğunuzu gören gençler bile yer veriyor. Yaşlılar yer müsaitse yana kayıyorlar bu benim Türkiye'de hiç görmediğim hayal bile edemeyeceğim bir şey.

Bayan arkadaşımla gündüz bir parkta oturduk çay içtik gelen geçen özellikle yaşlı insanlar gülümsüyor selam veriyorlar sizi yakıştırıyorlar size dualar ediyorlar bilmiyorum insanlar bana çok güzel çok tatlı geldi.

Alışveriş yapıyorum markete gidiyorum çok küçük de olsa para üstünü mutlaka veriyorlar almak istemediğimi söylediğimde de sitem ediyor kırılıyorlar.

Türkiye gibi değil bir şeyin fiyatı 2.79'sa 2 79 alıyorlar direkt 2.80 değil.

Birbirini dolandırma çabasında değiller. Halkın büyük çoğunluğu güzel Türkçe konuşuyor fakat anlayamadığım birkaç kişiye denk geldim ne söylediklerini anlamakta epey zorlandım.

İmkanı ve zamanı olan herkesin mutlaka ziyaret etmesini düşündüğüm bir yer. Allah herkese gönlüne göre nasip etsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Unutmadan genelde asgari ücretler düşük gibi görünüyor onların ifadeleri bu şekilde fakat alım güçleri Türkiye'ye kadar düşük değil burada yaşamanın tek şartı iki kişi çalışmak bir maaşı kiraya vermek diğeri ile de geçinmek.

Ya da birikmiş paranız varsa buradaki hayatınızda küçük de olsa bir ev alarak başlamak farkli geliriniz varsa çok rahat idare edersiniz. Yoksa da yapılacak bir sürü iş imkanına denk geldim.

Uber benzeri Bolt isminde bir taşıma sistemi var. Yerel belediyeden izin alıyorsunuz aracınızı kaydettiriyorsunuz ve uygulamayı kuruyorsunuz burada bunu herkes ek iş olarak yapabiliyor. Ne kadar kazanır neye mal olur çok bir bilgim yok buraya yerleşirsen boş zamanlarında benim de yapmak istediğim ek bir uğraş olacak.

Benzinle mazot 30 TL civarında trafik bir İstanbul gibi asla değil yani trafikte sinir olmanız birisi ile kavga etmeniz çok olası değil.

Gece eğlence mekanına gittim bayanlar eşler kalkıyorlar piste rahat rahat oynuyorlar ne gözleriyle yiyip bitirenler var ne laf atanlar var herkes birbirine saygı ve sevgi gösteriyor.

İlk başta kadınların fazla dekolte giymesine takılmıştım ama sonra gördüm ki kimse kimseyi gözüyle yiyip bitirmiyor herkes eşi için yanındaki sevgilisi için ya da partneri için o şekilde giyiniyor.

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama Avrupa'da yaşadığınızı hissediyorsunuz.

Burada daha 7 günüm var sonra Türkiye'ye döneceğim yanında dönmek istemiyorum o sinir stres dolu hayata tekrar dönmek istemiyorum ama dönmek zorundayım nasip olursa Şubat ayında kalıcı olarak geleceğim.

• tonbalıklı T kullanıcısına yanıt

bende onun için uğraşıyorum inşallah pişman olmayız

• Evi aldın diyelim kaç paraya kira vereceksin. Yatırım amacıyla alıyorsun sanırım. Mantıklı bir yatırım. Örneğin Türkiye'den veya Avrupada'dan X paraya aldığın evi Y parayı kiraya verdiğini düşün Azerbaycan daha mı avantajlı?

Haa yaşamak için alıyorum diyorsan o zaman iş bulacaksın. Orada ne işe yapacaksın. Şimdi sen Türkiye'ye gelen gurbetçiler gibi orada tatil yapıyorsun, ülke güzel diyorsun, o ülkede yaşa bakalım. Aynı şeyi düşünecek misin. Ülke turistik, güzel şehir merkezlerinden ibaret değil. İn köye, kırsala, ülkeyi kültürünü bir tanı bakalım. Kırsalda insanlar ne iş yapıyor, ne para alıyor.

Allah tan yine gideceğim 🤲🏻

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Tabii burada yaşamak için iş bulmak geçim gibi konularda gerekli ama benim için değil. Türkiye'deki yaptığım işler verdiğim emekler ve geçirdiğim iş dolu hayatım beni burada ölene kadar rahat rahat yaşatır. Kafama bu yaştan sonra bir de onu takamam.

İnşallah hocam. siz aslen azeri misiniz memleketiniz sivasta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yokizm Sivasov kullanıcısına yanıt

Çalışmadan yaşayacağım diyorsan Bali ve Tayland tavsiye ederim.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.