|
Vatan Bilgisayar'dan aldığım ürünün garanti süresi içinde yasada belirtilen azami tamir süresi aşıldı. (2020'de değişen kanun maddesi ile Cumartesi dahil, Pazar ve resmi tatiller hariç 20 iş günü). Aşıldığı gün firmadan kanundan doğan değişim hakkımı talep ettim. Gecikme için özür dilediler ama değişim için oralı olmadılar. Sürenin aşıldığı günün ertesi günü fatura, servis formu ve o gün doğan değişim hakkımı red cevabının kopyasıyla tüketici hakem heyetine başvurdum. 1 Hafta daha geçtikten sonra (27 iş günü) teslim alabilirsiniz diye mesaj göndermişler, aradım, değişim yapmamışlar :). Başvurduğum heyetin sonucu ilan etmesi aylarca sürebiliyormuş ve okuduğum kadarıyla heyet sonucunu bile dinlemeyen bir firma. Değişim talebimi karşıya bildirdikten sonra da 30 iş günü beklemem gerekiyor. Ardından heyet kararı ile doğrudan icraya veya tazminat talebi de ekleyerek (yerine almak zorunda kaldığım faturalı başka ürün bedelinin ve harcadığım eforun tazmini) mahkemeye başvurabiliyormuşum. Hiç üşenmeden devam edeceğim.. Bu arada Vatan Bilgisayar'ın servis için ürünü teslim alan çalışanının bilgisizliği ve yalancılığı (mağaza müdürü onun adına özür dilemek zorunda kaldı), satış sonrası hizmetler çalışanlarının vasıfsızlığı ve pişkinliği akıl almaz boyutlarda. Bu şekilde nasıl varlıklarını sürdürebiliyorlar diyeceğim ama sonra bir sürü başka firma aklıma geliyor... Yine de Vatan'dan indirimde de olsa bir şeyler alırken önce sosyal medya ve sikayetvar gibi yerlerden satış sonrası hizmetlerinin kalitesizliği ile ilgili bilgi edinilmesini öneririm. Ucuza ürün alınca üründe veya tesliminde sorun yoksa harika...ama bir aksaklık çıktığı anda burnunuzdan getiriyorlar, hukuk yanınızda bile olsa hem bezdiriyorlar hem de çaldıkları enerji ve zamanı iade edebilen yok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmdat Çekici -- 19 Aralık 2025; 13:50:54 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler