Şimdi Ara

Az yakma, çok yakma hakkında bir soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben son zamanlarda bu konuya takıldım. Mesela iki benzinli araçtan biri 100km de 7 litre yaksın, diğeri de 11 litre yaksın. 4 litre fark var. 5 liradan hesaplasan 20 lira yapar. Sadece şehiriçi farkı yani bu, uzun yolda nerdeyse fark bile yok hiç bir benzinli arabada.
    E madem öyle neden tsi ya da küçük motor az yakar diye gidip fazla para veriliyor, veya 1.6 araba çok yakar diye piyasası az oluyor veya satılmıyor? Atıyorum opel astra sedan 1.6 araç orta donanımla yıl sonu 56 bine satıldı ve normalde yok satması gereken arabanın yüzüne bile bakılmadı. Çok arkadaşıma tavsiye etsemde vergisi benzini bizi aşar diyerek almayıp gidip 1.2 arabaları aldılar. Adam mesela onu alıcama polo alırım, corsa alırım, fiesta alırım diyor. 100 km de 20 lira fazla vermemek için inanılmaz bir mantık hatası değil midir bu? Ya da ben mi bir şeyleri yanlış hesaplıyorum?



  • Kardesım bu iş motoruna göre değişir opelin 1.6 atmosferik motoru cok yakıyor ve perfomansıda kötü tork düşük kasa agır 1.2 tsi al hem ekonomik hemde güçlü motordan motora değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şehiriçi ayda 1000 km ortalama yol yapılsa sizin hesaba göre 200tl fark yapıyor. Benim gelir dururmumuma göre az değil. Kaldı ki şehir içi kullanılacaksa bir araç 1.6 ve üstü motora pek ihiyaç yok. şehir içine yönelik olarak artık daha küçük motorlu araçlar üretiyor. Örneğin vag grubu turbo beslemeli 1.0 tsi motordan 200nm tork çıkarıyor. Sizin söylediğiniz şehir dışı için geçerli gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperio_o -- 17 Şubat 2017; 11:33:45 >
  • imperio_o kullanıcısına yanıt
    şehiriçinde ay da bin km yapan adam da bence bi zahmet dizel alsın ya da lpg taksın yani.
  • xpowex X kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ben de bu çok yakıyor tezini anlamadığım için açtım konuyu. Yaptığım hesaba göre çok ahım şahım bir fark yok gibi geldi bana? Yani 5bin km sonunda maksimum ş.içi ş.dışı karışık 500 lira karı olur en fazla. o da zaten konfor, büyük bagaj, geniş araba olarak kapatır farkı. Diğer araç jetta olur focus olur tamam ama b sınıfına bu kadarcık fark için aynı para verilir minin derdindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 17 Şubat 2017; 11:41:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    şehiriçinde ay da bin km yapan adam da bence bi zahmet dizel alsın ya da lpg taksın yani.

    Yukarıda yaptığın hesaba göre bu sefer de 7L yakan benzinli ile 5L yakan dizel arasında 25TL fark olur 100km'de o zaman niye dizel alalım ki? 100km'de 25TL fark çok mu yani? Hocam öyle saçma hesap mı olur? Benim küçük hacim turbo benzinli seçme sebebim sakin kullandığım zaman 6.5-7L tüketim ile gezebiliyorum, biraz eğleneyim diyince de 15-16L tüketse bile 3-4km boyunca beni eğlendirebiliriyor. Yani ikisini bir arada yapamıyor ama istediğimde az yakıyor, istediğimde çok kaçıyor. 1.6 Astra sedan anca LPG ile A noktasından B noktasında konforlu bir seyahat için alınabilir, sürüşten zevk alma amaçlı kullanacak bir araç değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duellist kullanıcısına yanıt
    astra sedanı da sakin kullanın en fazla 8 litre yakar, biraz yüklensen maksimum 16 litre olur yapmayın hocam çok mu fark var... bulldozer değil sonuçta en fazla ne yakıcak.
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten bakın ne dedim, 1.6 Astra sedan ile A noktasından B noktasına konforlu bir seyahat yapılır dedim. Dediğinizde de haklısınız sakin kullanınca o da 8L yakacak. Problemin başladığı nokta şu ki yukarıda da belirttim Astra'yı benim tercih etmememin sebebi o motorun bana keyif vermeyecek olması. Mesela bir başkasının tercih etmeme sebebi büyük bir araba olduğu için park sıkıntısı çekecek olması. Demek istediğim herkes aynı kriterlere göre araç almıyor bu yüzden A-B-C-D gibi segmentler ve farklı markalar var. Yine kendi görüşüm, 1.6 Astra sedan alacağıma B sınıfı 1.2 turbo benzin alırım çünkü öğrenciyim arabaya en fazla 3 kişi biniyor, şehir dışı yapmıyor vs... sebeplerden dolayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duellist kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen olayı çözemedin galiba mesela dizel arac 50 lira benzinli 40 lira arada 10 lira var. sen şimdi diyorsun ki 100kmde 25 lira fark edıyor neden gidip 10bin tl fazla vereyim dıosun :) unutmaki dizel arabayı daha kolay ve yüksek fiyata satarsın 50ye aldıysan 48e verirsin ama benzinli piyasası cok oynat 40A aldığını 35e satabilirsin. Umarım anladın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kağıt üzerinde kolay görünüz ama iş benzinliğe gitmeye gelince işlerin öyle olmadığını anlarsın
  • Bizim millet daha kullanmadan satmayı düşündüğü için dizel pisliği doldu ülke

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Bunları söylemesi kolay, pratikte öyle olmuyor. Bende 11.5-12 yakan araçtan 7-8 yakan (yine benzinli) arabaya geçtim, dünyam değişti resmen. 2-3 günde bir arabaya 50tl 70tl atıp duruyordum, şimdi 70tl ile bir hafta gidiyor. Yılda 10bin km dahi yapsan 2500tl'ye yakın para farkediyor, 4lt'yi geç 2lt fark dahi yılda 10-15bin km yol yapan için önemli.

    Sadece uzun yoldan bahsediyorsan dediğin doğru, 1.2tsi uzun yolda 5.5-6 yakıyor, BMW 328i'de 7lt yakıyor.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    hangi aractan hangi araca gectiniz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volvo S60'dan Mazda 3'e geçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 17 Şubat 2017; 19:42:12 >
  • Eki aracım 100 kmde 7 litre gaz yakıyordu 1.0 daihatsu sirion. şimdiki aracım 100 kmde 10 lt gaz yakıyor.

    100 kmde 3 lt fark ediyor buna benzinide ekleyelim düz 4 litre fark olsun.

    100 kmde 4 litre gaz demek 12 lira fazladan vermek demek. ayda 1000 km yapsam 120 lira fazla para vermiş oluyorum. yılda 1440 tl yapar.
  • astranın az satma sebebi çok yakması değil ,tüpte opellerin sorun çıkarması bence.



    benzinli araba ne alırsan al çok yakar.tüp taktırmayacaksan dizel al mutlu mesut yaşa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi bilgimden yola çıkarak aracın çok yakmasının motor büyüklüğüyle alakası var ama 1.4 ile 1.6 arasında fazla olmaz
    aracın fazla yakmasında bence önce ağırlık etkilir daha sonra motor ve şanzıman uyumu daha sonra motor hacmi, oda 3.0 araçla 1.6 araç aynı yakmaz ama 1.2 araçla 1.4 arasındaki fark olsa olsa agırlık ve motor şanzıman uyumu olmalı
  • 100 km de 20 lira az mi yahu? Km de 20 kurusa tekabul ediyor.5 km de 1 tl.



    Ha ama aslinda hicbir araba az veya cok yakmiyor. Bu ulkede benzin pahali.



    Benzin 2 tl olsa kimse az yakar cok yakar muhabbeti yapmazdi. 2 tl ye vatandasa satmaktansa 1.5 tl ye yurtdisina satan bir hukumet politikamiz var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 tsi 122 bg 200 passat manuel aracim şehir içinde 9 litre yakıyordu.

    Senede en fazla 8000 km yapıyorum en iş yakın

    sattım 1.8 bg 120 bg aldım otomatik

    kışın kısa mesafe 12 yakıyor

    3 litre fark var az km yaptığım için çok etkilemiyor bütçeyi

    ancak çok kilometre yapana 3 litre bütçeyi etkiler

    dolayısı ile yalılan km ile değerlendirmek gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 km de 20 tl fark oluyor ise
    yılda ortalama 10 000 bin km yapan bir araçta 2000 tl fark eder
    2000 tl = 400 litre benzin yada sene sonunda cüzdanından seve seve çıkacak olan kasko-sigorta nın bedelidir hatta mtv bile dahil edilebilir buna ?

    yüzde 7 yakan bir araç 400 litre ile 6 bin km yol gider (doğrumu hesaplamışım) e bu da 10 bin km yıllık yol yapan bir aracın ortalama 7 aylık benzini demek
    az mı?



    hesabı bu şekilde yaparsanki gideri var

    selam bu arada :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 22 Şubat 2017; 9:50:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.