Şimdi Ara

az önce evin giriş kapısı kendi kendine açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
9.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mutfağa giderken mutfak kapısını açtığım anda evimin giriş kapısı kendiliğinden açıldı. ortada kimseler de yoktu. sonra kapıyı kapattım. anlayamadım bu olayı bir türlü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kapının Kendiliğinden Açılması: Nedenleri ve Çözümleri

Bir gece uyurken evin giriş kapısının kendi kendine açılması ürkütücü ve rahatsız edici bir deneyim olabilir. Bu durum, güvenlik endişelerine ve huzursuzluğa yol açabilir.

Evin kapısının kendi kendine açılmasının çeşitli nedenleri olabilir. En yaygın olanlardan bazıları şunlardır:

• Arızalı Kilit: Kapının kilidi arızalıysa veya düzgün takılmamışsa, kendi kendine açılabilir.
    • Rüzgar veya Titreşimler: Güçlü rüzgarlar veya titreşimler, kapının kilidini açabilir veya menteşelerden çıkmasına neden olabilir.
    • Yerçekimi: Yokuş aşağı bir arazide bulunan evlerde, yerçekimi kapının kendiliğinden açılmasına neden olabilir.
    • Hayvanlar veya Çocuklar: Evcil hayvanlar veya küçük çocuklar, yanlışlıkla kapıya çarpabilir ve onu açabilirler.
    • Elektriksel Arızalar: Bazı durumlarda, elektriksel arızalar kapı kilidine güç verebilir ve bunun kendi kendine açılmasına neden olabilir.

Kapının kendi kendine açılmasını önlemek için şu adımları atabilirsin:

• Kilidi düzenli olarak kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Rüzgarlı veya titreşimli koşullarda kapıyı kilitle ve mümkünse mandalla.
    • Yokuş aşağı bir arazideysen, kapıya bir durdurma veya mandal takmayı düşün.
    • Evcil hayvanlar veya çocukları kapının yakınından uzak tut.
    • Elektriksel arızalardan şüpheleniyorsan, kalifiye bir elektrikçi çağır.

Evin kapısının kendi kendine açılması devam ediyorsa, sorunu teşhis etmek ve çözmek için bir çilingir veya ev bakım uzmanına başvurmalısın. Bu, güvenliğini sağlamaya ve gelecekteki sorunların önlenmesine yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kedidir o kedi

• kedidir o kedi.

• Sakın arkana bakma!

• yukarı

• selam ben çilingirim arkidiş böyle birşeyin olması mekanik olarak imkansız artık gerisini sen düşün
  • benim evin kapısı hep açılıyo :)) bide tek yaşıyorum geçen komşular ya da çocuklar bildiği için kapatıp gidiyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Radyo kendi kendine açıldı :O
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizimde pençeredeki sineklik gıcırdıyo büyük ihtimal rüzgardan.
  • cereyan yapmıştır
  • selam ben nikola tesla arkidiş böyle birşeyin olması fizik kurallarına göre imkansız artık gerisini sen düşün
  • yatma saatin gelmiş kardeş yat uyu sen
  • kedidir o kedi
  • Benim de odamın kapısı açılıp kapanmıştı dün
  • Bu hep olur, nedeni rüzgar. Çünkü içeride belli bir miktar hava var ve kapıyı açarken o havayı çekiyosun. Giriş kapısı da kaybolan havayı tamamlamak için açılıyor (basınç sabit)

Bende de kapı açılınca 5 metre uzaktaki perde oynuyodu çok şaşırmıştım ilk gördüğümde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Bu hep olur, nedeni rüzgar. Çünkü içeride belli bir miktar hava var ve kapıyı açarken o havayı çekiyosun. Giriş kapısı da kaybolan havayı tamamlamak için açılıyor (basınç sabit)

Bende de kapı açılınca 5 metre uzaktaki perde oynuyodu çok şaşırmıştım ilk gördüğümde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.