Şimdi Ara

''Az Bilinen Metal Grupları'' (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
9
Favori
62.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Betray My Secrets Etnik öğelerle birlikte melodic death metali mükemmel harmanlamış alman grup . bir ara sevdiğim bir üstadım bu grubun within temptation ının yan grubu olduğunu belirtmiş olsa da ben bununla ilgili bir kaynak bulamadım ve birinin alman birinin hollandalı olması bu ihtimali zayıflattığını düşünüyorum.
    Black Label Society Sludge/Southern Metal , büyük insan , gitar virtiözü, konser videolarını bile izlerken heyecanladığım eşsiz müzisyen (kusura bakmayın hayranlıktan öte ama öyle ) Zakk Wylde in grubu. çoğunuz biliyordur ama bilmeyen arkadaşlarım geç olmadan öğrensin
    Uaral : Bunalmak isteyenlere önereceğim bir Doom grubu , albüme ağlayarak başlayıp ağlayarak bitiren bir vokal varsa o da heralde sadece Uaral dadır.
    Misanthrope Fransız senfonik doom metal grubu köklü bir grup ve 1988 de kurulmuşlar. Eski forumumda albümlerini yayınladığımda özel mesajlar ile ilk defa dinlediklerini ve bayıldıklarını belirtip teşekkür eden ve diğer albümlerini şiddetle isteyen bir çok arkadaşım vardı. bilmeyen arkadaşlarımında hoşuna gider umarım.
    Calibanmp3 çalarımdan albümlerini eksik etmediğim bir grup. özellikle o çılgın vokalleri Andreas Dörner in parçaları yorumlamasına bayılıyorum. daha önce metalcore dinlememiş arkadaşlar (şahsi önerim) caliban ile dinlemeye başlasınlar.
    BATTLELORE Finlandiyalı epic metal grubu. grubun ilginç bir özelliği şarkılarında J.R.R. Tolkienin eserlerine ve orta dünyaya bol bol yer vermeleri. mesela bazı parçaları şunlar "Gollum's Cry " "Of Orcs and Elves" "Valier - Queens of the Valar" "Gwaith-i-Mírdain" " Khazad-Dûm"




  • betray my secrets ın forgive them i güzeldir
  • Aslında topicin ismi az bilinen... ama ben bu gruptan bahsetmeden geçemiycem.. Metal müzik ile içli dışlı olan arkadaşların mutlaka yakından tanıdığı bir grup ama ben yinede az bilindiği, gereken ilgiyi görmediği kanısındayım.. ---Warlock---
    Tesadüfen Sevgi Yolu'nda (İzmir) kasedini bulup aldığım bu grup yıllardır benim için hep üst sıralarda yer almıştır.. Birazda kendilerinden bahsetmek gerekirse;
    Sesine hayran olduğum 1964 yılı Düsseldorf doğumlu olan Doro Pesh ilk grubu olan SnakeBite’ı 1983 yılında Warlock için bıraktı ve grup 1984 yılında debut albümleri olan “Burning The Witches” ı çıkarttı.. Bu albümün ardından daha büyük bir şirketle anlaşan grup hiç hız kesmeden 1985'te HellBound'u, 1986'te True As Stell'i tamamladı..1987 yılında ise benim Warlock'u tanıdığım albüm olan 'Triump And Agony' albümünü piyasaya çıkarttılar.. 80'lerin bence kaçırılmaması gereken heavy metal albümlerindendir.. Zaten aranızda 'All We Are' ı dinlemeyen kaç kişi wardır ki.. Ve bu albümden tabiki 'Metal Tango' ve 'I Rule The Ruins' mutlaka dinlenmesi gereken parçalar.. Ayrıca heralde şunuda belirtmeden gecmek haksızlık olur ki; Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi bateristlerinden biri kabul edilen Cozy Powell' da bu albümde yer almaktadır..
    Ne yazık ki 1988 yılında grup içindeki birçok değişilik sonunda Doro artık Warlock adını kullanarak değil kendi adını kullanarak devam etmeye karar verdi. Ve bizde Warlock'un bu kısa sürede yaptığı mükemmel çalışmalarla yetinmek zorunda kaldık...




  • Abigor da pek tanınmaz . Grup hakkında bilgisi olan var mı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gerko

    Abigor da pek tanınmaz . Grup hakkında bilgisi olan var mı ?


    black metal ama baya köklü bir grup vokalleri Michael Gregor Summoning grubunda da vokallik yapıyordu diye biliyorum.
  • gerko bırak bu işleri kim tanımaz abigoru
  • Buradaki yazan grupların Albümlerini bulabilecegim hangi sayfa var.. Pm ile ulaşırsanız sevinirim.. Coğu grup hakkında duyduklarım ama dinleyemedim..
  • Ayrıca Within Temptation...
    Lacuna Coil tarzi Sevenlere..

    Radical Noise (türktür)
    Pantera tarzı..
  • In The Woods - Bu grup hakkında internet üzerinden bilgilere grup adını kullanarak ulaşmak neredeyse imkansız.. (karşıma Tiger Woods çıkıp durdu ve beni sinir etti) Neyse;
    Kısaca bahsetmek gerekirse Norveçli olan In The Woods avantgarde metal icra ediyor.. Albümlerinde yoğun olarak 'pagan' öğelerine rastlamak mümkün..
    Yıllar önce 'Omnio' adlı albümüyle dinlediğim bu grubu neredeyse tamamen unutmuştum.. Ta ki dün 1999 tarihli 'Strange In Stereo' albümleri elime geçene kadar.. 'Omnio' benim için gerçekten değişik bir albümdü.. Çoğu yerde gruptan black metal olarak bahsedilsede (özellikle Heart of the Ages albümleri için bu yorum yapılmakta) benim için In The Woods'un anlamı farklıydı.. Soğuk ve puslu bir sound (grubun adına yakışırcasına sanki ormanın derinliklerinden geliyormuş gibi), akıllıca yazılmış şarkılar ve newage'den, progressive'e hatta doom'a içinde barındırdığı öğeler.. Ve 63 dakikaya sığan 5 şarkıyla ilginç bir müzik ziyafeti.. (özellikle albümden 299 796 km-s' i öneririm..)
    Ama malasef 'Strange In Stereo' albümünde hayal kırıklığına uğradım.. 'Omnio' dan çok daha ağır bir albüm.. Dinlerken gerçekten sıkıldım.. Kimi yerlerde Katatonia' ya, keman kullanımının ağırlıklı olduğu olduğu yerlerde de My Dying Bride' in ağır parçalarına gitti aklım.. Yinede bu tarza ilginiz warsa dinlemenizde fayda war, en azından 'Omnio' albümünü edinin..
    Çoktan dağılmış olan grubun albümleri;
    Isle Of Men - 1993 demo
    Heart Of The Ages - 1995
    A Return To The Isle Of Man - 1996
    Omnio - 1997
    Strange In Stereo - 1999
    Three Times Seven On A Pilgrimage - 2000



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 12 Haziran 2006; 9:29:01 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: pandacuum

    gerko bırak bu işleri kim tanımaz abigoru


    Hemen bırakıyorum tamam .
  • Drudkh Ukraynalı black metal grubu. NSBM tarzının önemli gruplarından Hate Forest elemanları tarafından kuruldu. Uzun, depresif şarkılar yaparlar. Burzum dan oldukça etkilenmişlerdir. 2002den beri tam 4 albüm çıkardılar. Her albümde daha da iyileşip yeni bir BM efsanesi olma yolundalar. Son albümleri Blood in Our Wells bu yılın en iyilerinden biri. Burzum,Shining,Bethlehem gibi grupları beğeniyorsanız mutlaka deneyin.
  • Exodus

    80 lerin baslarında San Francisco da kurulan Exodus, ilk Thrash Metal gruplarından biridir. Sert gitarlari, gök gürültüsünü andıran davulları, yırtıcı vokalleri, hızlı müzigiyle ismini hemen duyurdu grup... İlk albumu "Bonded By Blood" Heavy Metal tarihinin klasikleşen albumleri arasındaki yerini aldı. İkinci albumu "Pleasures Of The Flesh" le de iyi bir satis yakaladı fakat ilk calismalarina oranla degisime ugrasmıs sound u hayran kitlesinde hayal kırıklıgı yarattı ve Metallica, Slayer ve Anthrax gibi rakipleriyle pazar savasi icine girmesine neden oldu. Ancak 1989 yılında yaptıkları "Fabulous Disaster" albümü de Bonded By Blood gibi kusursuz bir Thrash Metal albümüydü.

    Daha sonraki albumleri ise başarı acisindan ilk calismalarının cok gerisinde kaldi ve Exodus rakipleri karsısında uzun ömürlü olan bir kalıcık elde edemedi. Ancak tüm bunlara ragmen grup, Thrash Metal in ortaya cikisinda ve gelisiminde buyuk bir etki yapmayı basarmıs, yeni grupların ilham kaynagı olacak calismalar ortaya koymus ve profesyonel müzigiyle türünün en kaliteli örneklerini vermiştir. 2002 yılında vokalist Paul Baloff yaşamını yitirdi ama grubun kalan elemanları çalışmalarına devam ettiler. 2003 yılında grup Nuclear Blast firmasıyla anlaşma imzaladı. 2004 yılında 6. stüdyo albümleri Tempo Of The Damned ve 2005 te de Shovel Headed Kill Machine albümlerini piyasaya sürerek Bay-Area Thrash in öncü gruplarından biri olarak yollarına devam etmektedirler.

    Vocals: Rob Dukes [2005-]
    Guitars: Rick Hunolt [1983-1990, 1997-]
    Guitars: Gary Holt [1981-1992, 1997-]
    Bass: Jack Gibson [1997-]
    Drums: Tom Hunting [1981-1989, 1997-]



    www.exodusattack.com




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 11 Haziran 2006; 3:06:56 >




  • Edenbridge - Avusturyalı power metal grubu olan Edenbridge 2000 yılında ilk albümlerini çıkarmasına rağmen benim yeni tanışıp dinlediğim bir grup.. Gruptan kısaca bahsetmek gerekirse;
    Edenbridge bir stüdyo projesi olarak gitarist/klavyeci Lanvall, bas gitarist Kurt Bednarsky ve vokalist Sabine Edelsbacher tarafından kuruldu. Baterist Roland Navratil’in de katılmasıyla grup albüm çıkartmaya hazır hale geldi ve 2000 yılında 'Sunrise In Eden' isimli albümü piyasaya sürdüler..
    Son albümleri olan 'The Grand Design' i bu yıl içinde tamamlayan grubun toplam altı albümü war..
    En son haliyle grup elemanları;
    Sabine Edelsbacher - Vokal, Lanwall - Gitar&Klavye, Frank Bindig - Bas ve Roland Navratil - Bateri
    Albümleri;
    2000 - Sunrise In Eden
    2001 - Arcana
    2003 - Aphelion
    2004 - A Livetime In Eden
    2004 - Shine
    2006 - The Grand Design www.edenbridge.org
    Kişisel yorumuma gelince; Sadece ilk albümlerini dinleyebildiğim için aslında olumsuz bir yorum yazmak istemiyorum. Zira Türk forumlarında gruptan iyi olarak bahsedilmiş.. Ama diğer albümleride 'Sunrise In Eden' tadındaysa ben pek haz alamadım açıkçası.. Masalsı bir anlatım yakalamaya çalışmışlar ama olmamış, melodiler akıcılıktan uzak vokalde yeterince iyi değil.. Grubun fanları bana kızabilir ama bunlar dediğim gibi benim kişisel yorumlarım.. Belki benzetmek yanlış olur ama Nightwish ve Epica gibi gruplar warken Edenbridge'in benim için pek fazla şansı yok.. (yinede önyargı olmaması için diğer albümlerinide dinleyeceğim.. Dinleyen arkadaslarda yorumlarını yazarlarsa sevinirim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 12 Haziran 2006; 9:27:34 >




  • Aaskereia - Alman Atmospheric Black Metal grubu. Burzum albüm çıkarmıyor diye üzülmeyin Aaskereia sizi yeterince tatmin edecektir. Burzum , Drudkh , Bethlehem gibi black metal gruplarını seviyorsanız Aaskereia da seveceksiniz.

    The Old Dead Tree - Fransız gothic/doom metal grubu. yine aralarda death vokal var. parçalrında katatonia , sentenced gibi depresif bir hava var.

    Nocturnal winds - Finlandiyalı melodic death metal grubu. Grubun tüm üyeleri viking metal yapan gruplarla da çalıştığından sanki yaptıkları müzikte bunların etkisi var gibi geldi bana. melodic black sevenlerin de dinleyeceğini sandığım bir grup
  • Eternal Tears Of Sorrow - Finlandiyalı death metal grubu.. Bu isim grubun sahip olduğu üçüncü isim.. Bundan önce metal arenasında 1992-1993 yılları arasında Andromeda, 1993-1994 yılları arasındaysa Moshington D.C. ismiyle boy göstermişler..Demo çalışmalarında istediği başarıyı bir türlü yakalayamayan (ki bu arada sahibi oldukları amatör stüdyoda yanmış) grup en sonunda 'Bard's Burial' isimli promoları sayesinde X-Treme Records ile anlaştı ve 1997 yılında ilk albümleri “Sinner's Serenade” i piyasa çıkarttı..Böylece 1991 yılında power ve thrash ağırlıklı bir müzikle çalışmalara başlayan, sonradan melodik death metale kayan grup beş albüme daha imza attı..
    Son albümleri olan 'Before The Bleeding Sun' son zamanlarda dinlediğim en iyi albümlerden biri.. Albümde inanılmaz bir hız ve enerji war, kesinlikle sıkılmıyorsunuz.. Vokaller gerçekten çok başarılı.. Ve parçalar arasında tam gaz giderken soluklanmanızı sağlayacak melodiler öyle başarıyla adapte edilmişki albüme, albümü dinleyip bitirdiğinizde hızlı, sert fakat akılda kalmayan albümlerin aksine damağınızda bir müzik ziyafeti tadı kalıyor.. Albümden 'Red Dawn Rising', birbirini takip eden 'Sakura No Rei' ve 'Sinister Rain', 'Angelheart, Ravenheart' dikkati çeken parçalar.. Umarım önceki çalışmalarıda bu kadar keyiflidir...
    www.eternaltears.info
    Line-Up;
    Risto Ruuth: Gitar
    Jarmo Puolakanaho: Gitar
    Altti Veteläinen: Bas Gitar, Vokal
    Petri Sankala: Bateri
    Janne Tolsa: Klavye
    Albümleri;
    1997 - Sinner's Serenade
    1998 - Vilda Mánnu
    2000 - Chaotic Beauty
    2000 - The Last One For Life
    2002 - A Virgin And A Whore
    2006 - Before The Bleeding Sun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 12 Haziran 2006; 15:52:20 >




  • Bu sefer bir gruptan bahsetmiycem.. Daha önce topicte (kim önerdi hatırlamıyorum şu anda..) sözü geçen Draconian'ı dinlerken (The Gothic Embrace isimli parçası) yazasım geldi birden.. Mükemmel bir parça gerçekten.. Şimdiye kadar yardımı olan arkadaşlara çok teşekkürler.. Ama sanırım yavaş yavaş bu topice yazabileceğimiz gruplarda azalıyor (gerçi metal müzikte böyle bir şey söz konusu değildir ama aklımada başka bir neden gelmiyor)..
    Bu topic sayesinde pek bilinmeyen ama gerçekten sıkı gruplardan çok iyi parçalar dinledim.. (İleride bu topicte adı geçen grupların iyi parçalarını başka bir mesajda toplamaya çalışıcam) Sonuçta internette bir sürü fanzin mevcutken hemen hemen her grubu bulmanız mümkün.. Ama burada önemli olan grubu sizin yorumlarınız eşliğinde tanımak, önceden fikir sahibi olmak..
    Bu müzikle iç içe yaşayan ve ayıracak zamanı olan her arkadasın katılması dileğiyle..




  • DAEMONARCH : Ünlü Moonspell grubunun yan grubu . moonspell den tek farkı black metal olması.
    Ricardo Amorim - Guitar (Moonspell, ex-Paranormal Waltz)
    Sergio Crestana - Bass (ex- (Moonspell)
    Pedro Paixao - Keyboards, Samples (Moonspell)
    Fernando Ribeiro - Vocals (Moonspell)
  • power sevenler belki tanıyorlardır ama benim yeni tanıştığım bir grup KAMELOT 2005 tarihli THE BLACK HALO isimli albümünü dinlediğim ve ilk ve 3. şarkılarını ( march of mephisto ve t he haunting ) oldukça beğendiğim grubun rhapsodiy ve helloween arası bir tarzı var .
    Grrubun epica 2003 , karma 2001 ,the expedition live 2000 ,the fourth legacy 1999 , siege perilous 1998, dominion 1997 ,eternity 1996 ve the black halo 2005 olmak üzere 8 adet albümü var . internette birçok insan karma ismli albümlerini tavsiye ediyor.Son kadro olarak
    vokal Khan
    guitar thomas youngblood
    bass guitar glenn bary
    klavye oliver palotai
    davul casey grillo
    Vokalini çok beğenmediğim grubun son albümünde jens johanson , dimu borgırdan shagrath. epicadan simone gibi isimler gruba eşlik etmiş.
  • Kamelot Baya tanınır ve sevilir. O grupla tanışmana sevindim güzeldir :)

    Cemetery of Scream.. Death/Gothic/Doom tarzındalar.
    Cok hoş Muzikleri var. iki albümleri var. Depression ve Melancholy adlı.. polonyolılar. Tavsiye ederim..


    Tiamat. isveçli death/gothic grup. 8 Albümleri var..
    A deeper kind of slumber
    clouds
    for her pleasure
    skeleton skeletron
    sumerian cry
    the astral sleep
    the sleeping beauty
    wildhoney

    tavsiyemdir..
  • As Divine Grace Henüz lisedeyken hakkında hiçbir şey bilmeden, rastgele Cd'sini aldığım bir gruptur..Zaten 'Lumo' adlı albümleri dışında hakkında pek bir bilgim olmayan bir grup olarak kalmıştır benim için As Divine Grace.. Bu topic vesilesiyle biraz araştırıp hakkında yazayım dedim; grup 2000 ya da 2001 de dağılmış..:( Kısaca bahsetmek gerekirse (bulabildiğim bilgiler ışığında);
    Finlandiya'lı gohic metal grubu olan As Divine Grace, ilk olarak As Morpheus ismiyle kurulmuş ve (90' ların başında) death metalle ilgilenmişler. 1991 yılında Path Of The Past isminde bir demo hazırlamışlar. 1996 yılında ise 'Romantic Beautitude Of Faded Dawn' isminde bir Ep' leri war.. 1997 de ise benim hala sewerek dinlediğim 'Lumo' albümünü hazırladılar.. Kaynaklara göre Ep'de Paradise Lost'tan, 'Lumo' da ise The Gathering' ten etkilenmişler. (Bence alakası yok) 1999'da 'Supremature' isimli albümlerinden sonra grup bahsettiğim gibi dağılmış..
    'Lumo' dan kısaca bahsetmek gerekirse; bence bu tarzı sevenlerin arşivlerinde mutlaka olması gereken bir albüm.. Albüm tamamen bayan vokalden oluşuyor ve uzun parça süreleri dikkati çekiyor. (ki buna rağmen sıkılmıyorsunuz) Gitarlar, davul,vokal o kadar yumuşak ki, dinlediğim en relax albümlerden biri diyebilirim..
    Son albümlerini dinleme fırsatım olmadı ama grubun nasıl olupta dağıldığını anlayabilmiş değilim.. Yine kaynaklara göre bazı grup üyeleri metal dışı projeler için gruptan ayrılmışlar. (böyle bir gruba yazık etmişler)

    Hanna Kalske - Vokal
    Sami Langojo - Gitar
    Ari Ala-Miekkaoja - Gitar
    Jukka Sillanpää - Bass/Klavye
    Mikko Lappalainen - Davul




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.