Şimdi Ara

Ayvalık / Sarımsaklı Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz hafta Ayvalık/Sarımsaklı'daydık.

Ankara'dan yaklaşık 700 km yol yaparak bu güzel yere ulaştık.

Konaklama olarak 2+1 sarımsaklının en arka tarafından bir daire tuttuk günlük 150 tl Sarımsaklı küçük olduğu için en arka tarafından plaja maximum 10 dakika sürüyor uzaklık pek sıkıntı olmadı. Ev ise sıkıntılıydı doğru düzgün yatak ve eşya yoktu internette gerekli tüm eşyalar var denilmişti çatal bıçak bile yetersizdi 3 gün sonrası bayram olduğundan kiralar 250'ye çıkıyordu o yüzden mecbur ev değiştiremedik.

Yiyecek içecek bakımından sıkıntı yaşamadık küçücük yerde 5-6 tane A101 yine 5-6 tane Şok Market var Bim 1 tane gördük biraz uzakta ama A101 ve Şok gerekli ihtiyaçları karşılıyor.

A101 gece 12'den sonra açık olabiliyor kapanış saati 10 değil. Marketlerde normal yüzme gözlüğü bulabilirsiniz 10 TL civarlarında.

Mayo Şort konusunda sahil yolunda İstanbul Pazarı ve Sosyete Pazarı var 10 tl ye çakma adidas felan var sağlamlar denendi

Sahil yolu bayağı uzun gezmesi zevkli akşamları müzik sesi fazla duyamazsınız türkü bar var gece klupleri ara sokaklarda tek tük var.

Bayramda inanılmaz kalabalıktı plajda yer yok sokaklarda insan dolu küçük bir yer zaten bayramdan 2 gün önce plaj bomboştu 2 günde sokaklarda yürüyecek yer kalmadı

Gelelim en önemli özelliği Plajı ve Denizi ;

Sarımsaklı Plajı Mavi Bayraklı bir plaj şüpheniz olmasın.

Plajı bu gördüğünüz yer. Şezlonglar ÜCRETLİ 2 şezlong 1 şemsiye 20 tl bizim tarafta ki işletmeci tanıdık çıktı para vermedik Onun dışında havlunuzu alın şezlongların önüne serin yada arka taraflara serin şemsiyede alın 65 TL'ye bulunuyor takın kimse karışmıyor.

İskelenin sağ tarafında kalan kısımdan bahsediyorum sol taraflara doğru Halk plajı yazıyor oradada şezlong dolu onlar ücretsiz olabilir bilmiyorum.

Malesef bizim tarafta DUŞ ÜCRETLİYDİ 2 TL soyguncu olmuşlar bu konularda.

Gelelim denize öncelikle deniz SOĞUK hani düşünebilirsiniz soğukturda ne olacak serinleriz diye öyle bir şey yok arkadaşlar unutun onu deniz gerçekten buz gibi girdiğinizde üşüyorsunuz serin felan değil bildiğin buz gibi Kaz dağlarından gelen kaynak suları denizden çıkıyormuş Sarımsaklıda böyle soğukmuş diğer yerlerde normalmiş benim düşüncem MÜKEMMEL BİR ŞEY bu durum suya girene kadar zorlanıyorsunuz girdikten sonra bunalma felan yok harika bir suyu var. DENİZ TERTEMİZ VE TAMAMEN KUM açıklarda bile dibi görebiliyorsunuz çok canlı ve temiz.

Uyarılar ;

-Denize sabah 8-11 arası gidin mükemmel bir deniz ile karşılacaksınız sabah sakin oluyor deniz tertemiz oluyor.

-Öğlen gitmeyin kıyılar pis oluyor nerde çokluk orda kakalık durumu ortaya çıkıyor Yinede azıcık açılınca su tertemiz oluyor.

-Muhakkak güneş kremi sürün denizde yanmazsınız diye bir şey yok ilk gün denizde 6 saat kaldım güneşlenmedim bile 2 gün yoğurtlu gezdim A101'de 1.5 tl güneş kremi var kutu halinde 40-50 tl vermeye gerek yok alın sürün kullanın işe yarıyor.

-Suyun boyunuzu geçmemesine ve dibini görmenize aldanmayın yüzmeyi iyi bilmiyorsanız dikkat edin denizde bir çok çukur var kum olduğu için belli olmuyor aniden derinleşiyor.

-Deniz yataklarına kolay uçabilecek şeylere dikkat edin rüzgar eksik olmaz Sarımsaklıda bizim deniz yatağı bildiğin uçtu yakalıyamadık Yunan adalarına doğru gitti. Sakın yakalamaya çalışmayın uzaklaştıysa bırakın gitsin emin olmamakla birlikte denizde çok hafif akıntı olabilir tehlikeli bir akıntı yok ama sahile yüzerken zorlanıyorsunuz sıkıntı çıkmasın.

-Sahile yüzerken zorlanıyorsanız sahile yaklaşamadığınızı düşünüyorsanız PARALEL YÜZÜN bu heryerde geçerlidir akıntı varsa muhakkak PARALEL YÜZECEKSİNİZ.

-2. dubalara gitmeyin genelde kimse olmuyor yüzmede sıkıntı yoksa panik yapmazsanız açılın ileride su daha soğuk ve daha temiz yüzmesi ayrı bir zevk üstelik denizin dibi gözüküyor derinlik 4-5 metre felan ama kıyıdan bayağı uzaklaşmış olursunuz geri dönüş sıkıntı olur panik yaparsanız hızlı dönücem diye kramp girer sonucu kötü olabilir. 1. dubaları geçin oralarda yüzün ayağınız yere değmesin biraz derin olsun yüzmesi aşırı zevkli kıyıda takılmayın.

-DENİZE İŞEMEYİN DENİZ TUVALET DEĞİLDİR. (Tuvaletler 1 tl bu arada bozuk para atıyorsun otomatik açılıyor yine de Denize işemeyin )

-ÇEŞME SUYU İÇMEYİN ÇAY YAPMADA KULLANMAYIN !!!!! Çeşme suları pis içilmez çay yaparsanız çayın rengi bulanık oluyor tadı kötü oluyor. A101'den 5 lt içme suyu stoklayın 1,5 TL.

-Lunaparkta tren gibi bir alet var aniden yukarı aşşağı hareket ediyor sakın binmeyin aşırı güvenliksiz demirler ayakları acıtıyor araları bayağı açık yanımda ki çocuk alet yukarı giderken havaya uçuyordu babası sağlam sövdü görevlilere haklı olarak rezil. Dönme dolap güzel Jeton 5 tl At yarışı oynamayın hileli.

Ek olarak Valiliğin yeri var kişi başı 100 TL 3 öğün yemek veriyor 2 si açık büfe kalıcak yer plajın dibinde giderseniz ev felan tutmayın bunları araştırın.

Gittiğinizde orada ev bulabilirsiniz internetten almanız şart değil 175 TL 'Ye kadar bulmuştuk orada iken.

Diyecek başka bir şey kalmadı denizi efsane gerçekten öğlen gitmeyin 11:00 - 16:00 arası uzak durun onun dışında harika bir denizi var. (Biz iskelenin sağ tarafındaydık iskeleye doğru dahada doluyor birazcık sağ taraflara gelin pis olabilir dolu yerler.)

Cunda adası felan gidin muhakkak biz malesef gitmedik araç durumundan dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 10 Temmuz 2016; 19:03:24 >

• Suriyeli kürt keko apaçi var mi çok?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratso

Suriyeli kürt keko apaçi var mi çok?

Suriyeli yok görmedim Keko Apaçi var ama çok değil genelde çalışmak için gelmiş kişiler biraz keko,apaçi tarzında onun dışında fazla rahatsız edici ortam yok. Turist neredeyse hiç yok tamamı yerli yaşlı bolca var her şeye rağmen sahil yolunda gezmesi zevkli.
  • faydalı konu merak edilecek her şey var eline sağlık hocam

bu arada karı kız çokmu
  • ben de altınoluktayım, sahilin full taş olması dışında herşey benzer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15-16 sene önce giderdik ne günlerdi be

• Sahilde lokanta gibi yerler var mı , fiyatlar uygun mu ?
    Kurulan bir semt pazarı var mı , sebze ve meyve için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejatb -- 27 Temmuz 2016; 20:49:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nejatb

Sahilde lokanta gibi yerler var mı , fiyatlar uygun mu ?
    Kurulan bir semt pazarı var mı , sebze ve meyve için ?

Sahil lokanta dolu fiyatlar genelde yazıyor diğer tatil yerlerine göre uygun diyebiliriz. Semt Pazarı var perşembe günleri olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armstrong26

faydalı konu merak edilecek her şey var eline sağlık hocam

bu arada karı kız çokmu

Kadın ve erkek orantılı çoğunlukta hocam
  • cunda adasına ulaşım nasıl ?
  • Paralel yüzün demiş bir de kalın yazmış. Egmye bildirdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

Paralel yüzün demiş bir de kalın yazmış. Egmye bildirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: nejatb

cunda adasına ulaşım nasıl ?

Araç ile gidilebiliyor köprü yapmışlar Ayvalık tarafından geçiyorsunuz toplu taşıma araçları da geçiyor galiba.
  • önceki yıllar girerdik ayvalıka güzel sessiz sakin emekli yeri zaten çok canlı bir ortamı yok,denizi önceden güzeldi şimdi de öyledir muhtemelen,tam aile yeri öyle diyim

ama benim gibi zıpkın bir genci akdeniz sahilleri anca kesiyor ortamın kralı orada türk kezbanları yok
  • 4 Haziranda gidip bir süre tatil yaptım. Cunda adasını gören bi yerde tekneyle tüplü dalış da yapmıştım. Cidden güzel ve gidilmesi gereken bi yer.
  • Güneş batımını izlemek için Şeytan Sofrası'na çıkacaksanız aracınızı tepenin başlarında bırakıp yürüyün,saf gibi en sona kadar çıkmayın yoksa 2 saat aşağı inemezsiniz.
  • 2 sene kaldım yüksekokul okudum ayvalıkta, şeytan sofrası ve cundaya mutlaka gidin,ayvalık merkezde kanelo güzel ortamdır.

• Mekana bekleriz beyler, tost falan yiyin bari işler kötü

• Sarımsaklı da en iyi ayvalık tostu nerede yenir ?

• Az önce oradaydım soruları alayım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.