Şimdi Ara

AYT-Sözel fullemek için önerilerinize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
5
Favori
3.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşım sözelci.Boğaziçi Tarih istiyor.Tytden 70-75 civarı yapıyor.Aytyi fullemek istiyor.Youtube kanalı ve kitap önerilerinizi yazabilir misiniz?

• KPSS yayınları sözel için daha iyidir (yargı mesela )yks için düzgün yok (benim hocam olur ama yetersiz ) edebiyatta bu sene en yakın bilgi sarmalı denemeleriydi.Anlam bilgisinin her türlü çok iyi olması lazım.Tanzimat vb. dönem özellikleri -bilinen yazarların her tarafı(ekstrem ezbere gerek yok). Belirleyici unsur MANTIK dersidir klasik mantık erkenden başlarsa öğrenebilir karekokun LGS için kavram kitabı vardı eski basım sos psiko mantık için .TYT her kitapta aynı olan basit problemler tam olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Egzozdumanı E kullanıcısına yanıt
    Youtubeden önerebileceiğiniz kanal var mı?Ya da doping çok faydalı oluyor mu?
  • Ben edebiyat hariç fullemedim ama birer yanlışım vardı her bölümden. Boun edebiyata yerleştim.

Benim hocam'da ramazan yetgin bence hakikaten çok iyi ve ağzından çıkan her bilgiye çok dikkat etmek gerekiyor. Coğrafyada yine benim hocam'dan dersler dinledim, bayram meral. Edebiyat ve türkçe için rüştü hocanın videolarından faydalandım ama edebiyat için önerim okuyarak yazarak çalışmak, dinleyerek pekiştirmek çünkü safi ezber yapıyorsun, akılda tutulabilen bir olay akışı yok hani eser-yazar-konu meselelerinde. Felsefe grubuna ve din derslerine çalışmadım, ilk sorularımı sınavda çözdüm öyle söyleyeyim ama benim vaktim yoktu 3 ay kadar bakabildim sınav konularına, yoksa çalışırdım yani sallasın anlamında bir tavsiye olarak yazmıyorum.

En önemli tavsiyem ise matematiğin ve fenin gerçekten fark yaratıyor olduğunu bilmesi. Özellikle obp benimki gibi 60lardaysa mecburen matematik/fen ve kendi sahanda iyi oynamak meselelerine mecbur kalınıyor. Ben ilk 1000e bu şekilde girdim.

Arkadaşa bol şans ve iyi çalışmalar diliyorum.

• medicamellia M kullanıcısına yanıt
    Tyt netleri Türkçe:35+
    Sosyal:15+
    Matematik:15+
    Fen:5+
    Şeklinde.
  • rabego R kullanıcısına yanıt
    Kanal öneremem o kadar takip etmedim ama dopingin edebiyatı bir yerden gelmişti - ilkokul resimleriyle dolu bir görüntüyü ezberletmeye çalışıyordu tavsiye etmem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • medicamellia M kullanıcısına yanıt
    Sıralamanız nedir

• TYT için iyi görünüyor ama bunu sınavda da yapabilmek lazım. Ben profesyonel bi yks öğrencisi olmadığım için kendi duygularımı yazıyorum. TYT bence çok tekinsiz bi sınav. Yani o sebeple oraya hiç umut bağlamadım. AYTye yatırım yaptım ve bence sözel öğrencisi bu yolla pişman olmaz. TYT türkçe ve sosyalde full hedeflemek = sıkı ayt çalışmak benim gözümde zaten. Bol tekrarla ve kpss test kitapları çözerek (yukarıda söylenmiş, katılıyorum ben de) artık kıyıda köşede kalmış bilgilerden bile bıkmış duruma gelmek lazım. Biraz da matematik bakabilir bu süreçte, vakti bol. Ben en çok matematik çalışabilecek vakte sahip olmayı isterdim mesela. TYT mat yani.
  • sayısalı fullemek easy
    eşit ağırlığı fullemek hard
    sözel fullemek very hard

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sözeli fulleyen biri yok bence
    Sözelde Türkiye 4.süyüm ve AYT yanlış sayım 7 (YEDİ)
  • Fullemek biraz şans işi de felsefe grubu için önerisi olan var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İmkansız değil hocam benim 3y var ikisi yüzüne bakılacak soru değil klasik mantık sorsalardı tabi dökülürdük

• Egzozdumanı E kullanıcısına yanıt
    İmkansız olur mu hocam tabi ki değil. Şu anki aklım olsa biraz daha çalışır 160'a oynardım mesela. Yapılabileceğini gördüm çünkü :)
    Bu arada tebrikler. TYT'niz ve sıralamalarınız nasıldı? Sonuç belgenizi inceleyebilir miyim?
  • Hocam 7 yanlış ile 4. olmanızın sebebi sanki tytde 117,5 yapmış olmanız değil mi sizce de? 90+Tyt ve 75+ ayt ile sözelde ilk 100 bile gelebilir sanırım.
  • rabego R kullanıcısına yanıt
    EVET ayrıca OBP.
    Ham sıralama 8 çünkü
  • AYT-Sözel fullemek için önerilerinize ihtiyacım var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.