Şimdi Ara

AYT Kimyada Gazların Dışındakiler ve Soru Sayısı Dağılımları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet gencolar aşağıya 345'in ayt kimya kitabında sıraladığı konu başlıkları ve alt konuları listeleyeceğim.
    Size sorum gazlar kısmı çok uzun geldi ve bu sorularını çözmeye çalışırken baydım sıvı çözeltilerim tamam 4.ünite olan kimyasal tepkimelerde enerji ve sonrasında gelen hız denge KÇÇ asit vaz vesaire bu 2.ünite olan gazlara çok fazla şekilde bağlı mıdır orayı atlayıp (2.üniteyi)direk enerjiden devam etmek istiyorum bunlar birbiriyle bağlantılı asla o olmadan anlamazsın dediğiniz konuları belirtirseniz çok mutlu kalırım konu başlıklarını sıralı arayan arkadaşlara da umarım faydası olur

ÜNİTE 1
    Modern Atom Teorisi
    -Atom Kuantum modeli
    -Elektron dizilimleri
    -Periyodik özellikler
    -Elementleri tanıyalım
    -Yükseltgenme B

ÜNİTE 2
    GAZLAR(P.V=.nrt de sıkıntı yok ama fantazik sorularda zorlanıyorum bayağı 345'in soruları yapamıyorum bazen çünkü soru sayısı aşırı fazla)
    -Gazların genel özellikleri ve gaz yasaları
    -İdeal gaz yasası
    -Gazlarda kinetik teori (rahat yapıyorum)
    -Gaz karışımları-Gerçek Gazlar

ÜNİTE 3
    Sıvı Çözeltiler ve Çözünürlük
    -Etkileşimleri
    -Derişim Birimleri
    -Koligatif Özellikler
    -Çözünürlük
    -Çözünürlüğe Etki Eden Faktörler

ÜNİTE 4
    Kimyasal Tepkimelerde Enerji
    -Isı Değişimi
    -Entalpi Türleri
    -Bağ enerjileri
    -Tepkime Isılarının Toplanabilirliği

ÜNİTE 5
    -Kimyasal Tepkimelerde Hız
    -Çarpışma Teorisi
    -Tepkime Hızı
    -Tepkime Hızını Etkileyen Faktörler

ÜNİTE 6
    -Kimyasal Tepkimelerde Denge
    -Kimyasal Denge
    -Etkileyen Faktörler
    -Sulu Çözelti Dengeleri Asit Baz
    '''''' Çözünürlük Dengesi

evet beyler enerji hakkında biraz fikrim var ama hız ve dengede 0'ım yani net bir şekilde gazlardan es geçip enerjiden hızdan ve dengeden devam etsem bir sıkıntı olacak mı benim için kesin çöz dediğiniz konular nereleridir ve kanal öneriniz var mıdır şundan dinle rahat çözersin gibi 345i çözerken niyeyse bayağı zorlanıyorum ünite bitmek bilmiyor.
    Ve sınavda hangi konudan ortalama kaç soru bekliyorsunuz bu konu hakkında fikriniz var mıdır dengeden 2 elektrikten 2 gazlar 1 gibi herkese teşekkürler

• bum be upp
  • Gazlar için milyonlarca soru sorulabilir çok aşırı zor sorular da sorulabilir fakat ösymnin çizgisi belli genellikle kinetik teori üzerinden soru soruyor. Muhtemelen bu sene de kinetik teoriden soracaktır eğer oradan sormazsa pistonlu veya sabit hacimli kaplardaki basınç hacim değişimiyle ilgili bir soru gelebilir.

Genel olarak kimya soru dağılımını kafamda şöyle planlamıştım;

Modern Atom Teorisi (1)
    Gazlar (2)
    Sıvı Çözeltiler (1)
    Kimya ve Enerji (1)
    Hız (1)
    Denge (1)
    Asit Baz Dengesi (1)
    Çözünürlük Dengesi (1)
    Kimyasal Piller (1)
    Aktiflik (1)
    Karbon Kimyasına Giriş (1)

1 soru Hız veya Dengeye eklenebilir bir diğer seçenek ise Organiğin kaldırılmasıyla 12.sınıf konusu olan Elektrokimyaya eklenmesi.
    Sıvı Çözeltiler konusundan 2 soruda gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakuzy -- 13 Mayıs 2020; 16:48:13 >
  • çok teşekkürler benim gazlardan az çok bir bilgi birikimim var fakat bir kişi mantık olarak gazlar konusunu atlayıp enerji hız dengeye başlarsa anlayamaz mı konu anlatımlarına basşlarken kendimi gazlarda 0 olarak varsayıp işleyeceğim gazları bilmeden hız denge enerji yapılamaz mı yani
  • Hız ve Enerji için sorun olmaz Denge için nadir de olsa bazı sorularda PV=n.R.T bağıntısı kullanılıyor ama yani gaz bilgisi olmadan çalışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakuzy -- 13 Mayıs 2020; 17:16:11 >
  • çok sağol gazları normalde çözebiliyordum ama 345e geçince takılmaya yapamamaya başladım eğer dengede de çok büyük sorun olmayacaksa çok güzel teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AŞIRI ZOR TRİGONOMETRİ SORUSU
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.