Şimdi Ara

AYT Edebiyata Ne Zaman Başlanmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12. sınıfa geçtim, eşit ağırlık öğrencisiyim. Günde ortalama 7, minimum ise 5 saat ders çalışıyorum. TYT'de fen temelim eh peh vardı, ancak programıma konu çalışmak ya da soru çözümü yapmak fark etmeksizin hemen hemen her güne en az bir tane fen dersi sıkıştırmaya çalışıyorum. TYT için sosyal bilimler konu anlatımı dinlemiyorum, test çözüp soru çözümü dinleyip hataları kapatma odaklı gidiyorum çünkü hiçbir eksiğim yok dört sosyal bilimler dersi için de. (Yanlış anlaşılmasın, sadece daha iyi analiz edip daha sağlıklı tavsiyelerde bulunabilmeniz için bu noktaları yazmak gereksiniminde bulundum)

Şu son iki haftada AYT'ye ağırlık verme kararı aldım, trigonometri konusu hariç zorlanmadan ilerliyorum(trigonometri kötü yamulttu, nasıl yapacağız bilmiyorum) ve çözdüğüm günlük soru miktarı olumlu sayılarda değer alıyor.

Merak ettiğim konu şu, açıkçası bir eşit ağırlıkçı olarak 9. ve 10. sınıfta edebiyat derslerinde uyurdum. 11'de dinledim, ancak 9. ve 10. sınıf ile bağlantılı konular mevcut. Dolayısıyla yine 11. sınıfta da sendelediğim, yorum yapamadığım test soruları oldu. Sormak istediğim kısma gelecek olursak, temmuz ayına çeyrek kala AYT edebiyata başlamayı kafama koymuş durumdayım. Ancak danıştığım 10 kişiden 8'i konulara başladığım takdirde unutacağımı belirtip bu dersin sık tekrar isteyen bir ders olduğunu, uzun periyotta sık tekrarlara süreklilik getirmenin zor olacağını; en azından ekim-kasım civarında başlamamı öneriyor. Dershanedeki öğretmenlerime danıştığımda ise şimdi başlamanın erken olmayacağını, şimdi başladığım takdirde daha çok soru çözüp daha çok kitap bitireceğim için daha sağlam taşlar oturtacağımı düşünüyor.

Benim gibi düşünen yahut zamanında böyle düşünmüş olup ikilemde kalan insanlar elbette vardır diye düşünüyorum. Bana bu konuda ne tavsiye edersiniz? Edebiyata başlamak için henüz erken mi?

Konuyla alakasız dipnot: Forumda çok yeni değilim ancak konuları uzaktan takip etmeyi yeğliyordum bugüne kadar, bugün ilk başlığımı açmış bulundum. Şayet yanlış yere konu açmışsam, yanlış üslup kullanıp sürçülisan etmişsem affınıza sığınarak düzeltmenizi rica ediyorum. Ayrıca yazı puntosunu, tipini, kalınlığını ve bunun gibi şeyleri de pek ayarlamayıp olduğu gibi bıraktım. Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

AYT Edebiyata Ne Zaman Başlanmalı?

Üniversiteye giriş sınavının önemli bir parçası olan AYT Edebiyat dersine ne zaman başlamalısın? Bu sorunun cevabını, kendi öğrenme hızına, çalışma programına ve hedeflerine göre belirlemelisin.

Eğer edebiyata ilgin varsa ve düzenli bir çalışma programın varsa AYT Edebiyat dersine erken başlamak faydalı olur. Erken başlamak, tüm AYT Edebiyat konularını rahat bir tempoda kapsamana ve konuları pekiştirmek için yeterli zamana sahip olmana olanak tanır.

Ancak, yoğun bir çalışma programın varsa veya edebiyata yeni başlıyorsan, AYT Edebiyat dersine sınavdan 6-8 ay önce başlaman yeterli olacaktır. Bu süre, temel kavramları öğrenmek, örnek metinler üzerinde çalışmak ve sınav formatına alışmak için yeterli zaman sağlayacaktır.

AYT Edebiyat konuları arasında Türk ve Dünya edebiyatı, metin türleri, dil bilgisi ve anlatım bilgisi yer alır. Bu konuları sistematik bir şekilde çalışmalısın ve bol bol alıştırma yapmalısın.

Sonuç olarak, AYT Edebiyata ne zaman başlaman gerektiği, öğrenme hızına, çalışma programına ve hedeflerine bağlıdır. Erken başlamak faydalı olsa da, sınavdan 6-8 ay önce başlamak da yeterli olabilir. Düzenli çalışma, konularını iyi anlaman için şarttır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • edebiyata ocak gibi başlayabilirsin. tmci için en önemli ders geometri, ilk önce onu halletmeni öneririm
  • matematiğin iyi değilse 2 ay kalana kadar matematik kas.edebiyata 1 ay kala başladım 10-11 net yapıyodum şuan fulleyecek seviyedeyim,tarih ve coğrafya da aynı.sözel dersleri büyütme gözünde asıl önemli olan matematik
  • Tarihle birlikte bakıldığında edb-sos1'in baya geniş bir kapsamı var ve AYT bilgiyi ölçüyor tamamıyla. Bu yüzden süreksiz ve tekrarsız bir çalışmayla bu bölümde başarılı olunmaz. Şuan başlamak yerine aralık gibi başlarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 22 Haziran 2020; 18:45:44 >
  • Yarıyıl tatilinden sonra başlayabilirsin
  • geçen yılın edebiyat sorularına bi bak allah aşkına 2 -3 hafta bakan adam 20 net yapardı şu edebiyatta

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackal1209

geçen yılın edebiyat sorularına bi bak allah aşkına 2 -3 hafta bakan adam 20 net yapardı şu edebiyatta
    Yani? Geçen yıl geçen yıldı. Bu yıl daha eleyici soruların olup olmayacağını nereden biliyorsunuz? Ki adamın hedefi 23+ ise seve seve onlarca yazarın onlarca kitabının özetini ezberleyecek, karakterlerini bilecek. 2018'deki kuşak çatışması sorusu, neredeyse her sene gelen karakter sorularını iki üç haftada yapamazsınız.

Az çalışmak demek risk almak demektir. Şanslı olup iyi şeyler de yapabilirsiniz az çalışmayla ama dediğim gibi şans faktörü devreye girer bu durumlarda. Matematikte 37.50 yapan birisinin ilk 100'e girmesi için edb-sos1'de en az 37.50 yapması lazım, TYT'si özel olarak dehşet-ül vahşet değilse. Ben açıkçası 37.50 için şansımın yaver gitmesini dilemektense daha fazla çalışırım.

Düzenleme: Geçen yıl bence üç tane eleyici soru vardı, birisi de iptal oldu zaten. Bu yıl beş tane çıktı diyelim, aha o beş soru ilk 100 ile ilk 300 arasındaki fark olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 22 Haziran 2020; 19:5:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tyt fen ne zamana biter ???
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jackal1209 J kullanıcısına yanıt
    Çok boş yorumların var,son 1 aya konu bırakmaz yüksek hedefleri olan adam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene başından yavaş yavaş başla konu bitir testini coz yerinde olsaydim ocağa kadar bitirirdim
    Bu arada o kadar saat çalışman iyi değil kendimddn biliyorum yazin o kadat yüksek saatlere cikmak tehlikeli günde 3-4 saat baksan yeter ben bi anda gunluk 11-12 saat çalışıyordum yazin sonra ocağa kadar ders calismadim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben eylülde başladım ocakta bitti 18 19 net geliyordu rütüşları atmaya başladım sonra tekrar detay şeylere çalıştım,şu an 21 22 net yapıyorum bilemiyorum belki de daha iyi yaparım şu anda.Ben şahsen erken başlamanın faydasını baya gördüm.Sana da tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.