Şimdi Ara

AYT 20 net barajı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayt de herhangi bir alandan 20 net çıkarmayınca baraj altı kalınıyormuş.Buraya kadar her şey okey,peki geçen sene ayt de sadece 10 net matematik ve 20 fen yapn mfci arkadaşımın nasıl EA puanı hesaplanabiliyor aklıma takıldı sınav öncesi.Tytde yanlış olmasın 50 60 arası bir neti vardı.Çünkü EA bazında düşünüce edebiyat çözmemiş ve matematiktende 10 neti var.
    www.osymli.com
    AYT Barajını Geçtiğimi Nasıl Anlarım?,AYT Puanım Hesaplandı mı? | Osymli.com
    https://www.osymli.com/yks/ayt-barajini-gectigimi-nasil-anlarim.html

Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi’ndeki (AYT) 180’i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT’den 20 net yapmak zorunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530502C9F -- 27 Haziran 2020; 18:54:57 >

• Bu sene mi geldi böyle birşey önceki sene arkadaşım 13 net ayt (mat+fen) ile 350k ya girdi tyt sini bilmiyorum
  • o ne saçmalık awk ?
    o zaman 2 milyondan sadece 300 bin kişi tercih yapabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frenilum16

Bu sene mi geldi böyle birşey önceki sene arkadaşım 13 net ayt (mat+fen) ile 350k ya girdi tyt sini bilmiyorum

Şöyle bir link bırakayım araştırıldığı zaman çıkıyor bir sürü.

@EnterX

Eğer yoksa işime gelir böyle bir kural.

• yok öyle bir şey en düşük mühendisliklere baktım 15 16 netle giren var
  • www.osymli.com
    AYT Barajını Geçtiğimi Nasıl Anlarım?,AYT Puanım Hesaplandı mı? | Osymli.com
    https://www.osymli.com/yks/ayt-barajini-gectigimi-nasil-anlarim.html

Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi’ndeki (AYT) 180’i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT’den 20 net yapmak zorunda.

Bu siteler neye dayanarak böyle şeyler söylüyor arkadaşalar 16 nete bile 4 yıllık lisans bölümleri varsa

• Benim anladığım kadarıyla TYT'de sınırla geçersen (baraj puanı) aytde 20 net yaparsan barajı geçiyorsun şeklinde anladım. Yoksa tytyi fulleyip aytde 1 net yapsanda bence yeter puan hesabı için diye düşünüyorum. Net bilgi değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tyt 65 net için
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • geçen sene 50 net tyt 15 net ayt 75 obp mf'de 323k getirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: calmdownbro

Benim anladığım kadarıyla TYT'de sınırla geçersen (baraj puanı) aytde 20 net yaparsan barajı geçiyorsun şeklinde anladım. Yoksa tytyi fulleyip aytde 1 net yapsanda bence yeter puan hesabı için diye düşünüyorum. Net bilgi değildir.
    Bana da öyle geldi ama EA puanı hesaplanmayan bir çok kişi var kriter nedir çok kafa karıştırıcı bir konu.
  • hocam ayt için 20 net şart değil diye biliyorum. tyt netin yüksek olursa ayt netin düşük olursa yine her türlü geçiyorsun barajı fakat %40 tyt %60 ayt olduğu için böyle bir yanılgı var sanırım millette. bazılarının puanlarının hesaplanmaması olayını ben de bilmiyorum fakat -rehberlik hocasının anlattığı kadarıyla anlatıyorum- eğer mfci birisi edebiyat çözmeden matematik çözerse ea puanı hesaplanıyor. eacı biri matematik çözmeden sözel dersleri çözüyorsa hesaplanmıyor diye biliyorum. bir de 0.5 net olayı falan anlatıyordu hocamız ama hatırlamıyorum yalan olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: majorsnake

hocam ayt için 20 net şart değil diye biliyorum. tyt netin yüksek olursa ayt netin düşük olursa yine her türlü geçiyorsun barajı fakat %40 tyt %60 ayt olduğu için böyle bir yanılgı var sanırım millette. bazılarının puanlarının hesaplanmaması olayını ben de bilmiyorum fakat -rehberlik hocasının anlattığı kadarıyla anlatıyorum- eğer mfci birisi edebiyat çözmeden matematik çözerse ea puanı hesaplanıyor. eacı biri matematik çözmeden sözel dersleri çözüyorsa hesaplanmıyor diye biliyorum. bir de 0.5 net olayı falan anlatıyordu hocamız ama hatırlamıyorum yalan olmasın.
    Yorum için ve vaktiğini ayırdığın için teşekkür ederim,

Çok büyük adaletsizlik var o zaman matematik çözen bir mfcinni eşit ağırlık puanı hesaplanıyor ama matematik çözmeyen bir eacının puanı hesaplanmıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-530502C9F

Yorum için ve vaktiğini ayırdığın için teşekkür ederim,

Çok büyük adaletsizlik var o zaman matematik çözen bir mfcinni eşit ağırlık puanı hesaplanıyor ama matematik çözmeyen bir eacının puanı hesaplanmıyo

Alıntıları Göster
    hocam dediğim gibi rehber hocamız böyle anlatıyordu. ben anlattığı sırada çok takmıyordum adamı dediklerimden bazıları yanlış olabilir çok güvenmeyin sözüme :d ama rica ederim önemli değil her zaman yardımcı olmaya çalışırım

• majorsnake M kullanıcısına yanıt
    Sağol varol hocam,bayadır araştırıyorum bu konuyu galiba mantığı anladım -neden bu kadar araştırıyorsun dersen aytme güvenmiyorum hiç -

EA puan türünde 180 yapmak gerekiyor sanırım bu sene 170 e düştü,180 i geçince hesaplanıyor galiba.Bilen arkadaşlar düzeltirse iyi olur.

Bütün habersitelerinde 15 e 20 yazmasının nedeni belki de copy paste haberciliğidir mümkün mü mümkün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530502C9F -- 27 Haziran 2020; 21:59:31 >
  • quote:

Sağol varol hocam,bayadır araştırıyorum bu konuyu galiba mantığı anladım -neden bu kadar araştırıyorsun dersen aytme güvenmiyorum hiç -

EA puan türünde 180 yapmak gerekiyor sanırım bu sene 170 e düştü,180 i geçince hesaplanıyor galiba.Bilen arkadaşlar düzeltirse iyi olur.

Bütün habersitelerinde 15 e 20 yazmasının nedeni belki de copy paste haberciliğidir mümkün mü mümkün
    Bu muhabbeti daha oncede yapmıştım forumdakiler o kural kalkti hesaplanir demislerdi. Matematigime guvenmiyorum ve yarin yapamazsam icim rahat cikicam. Taa ki temmuzda aciklaninca hesaplanmadigini gorursem o arkadaslara saglam kufurlerim var

• quote:

Orijinalden alıntı: FourthJuly

Bu muhabbeti daha oncede yapmıştım forumdakiler o kural kalkti hesaplanir demislerdi. Matematigime guvenmiyorum ve yarin yapamazsam icim rahat cikicam. Taa ki temmuzda aciklaninca hesaplanmadigini gorursem o arkadaslara saglam kufurlerim var

Alıntıları Göster
    Aynı durumdayız tamamen matematiğim leş durumda,edebiyattan 10 12 net sosyal kısmından da yorum sorusu gelirse anca 20 neti çıkarırım.

Öğrencilerin YKS Üniversite sınavında barajı geçmek için AYT de en az 20 net yapmaları gerekmektedir.

İnternette her yerde bu yazı var ama forumda kural kalktı diyor bir çok kişi vallahi o kadar stres oldum ki anlatamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530502C9F -- 27 Haziran 2020; 22:41:14 >

• quote:

Aynı durumdayız tamamen matematiğim leş durumda,edebiyattan 10 12 net sosyal kısmından da yorum sorusu gelirse anca 20 neti çıkarırım.

Öğrencilerin YKS Üniversite sınavında barajı geçmek için AYT de en az 20 net yapmaları gerekmektedir.

İnternette her yerde bu yazı var ama forumda kural kalktı diyor bir çok kişi vallahi o kadar stres oldum ki anlatamam.

Alıntıları Göster
    Yav bide yeni nesil mat sorusu diye bi zımbırtı çıktı. Adamlar rasyonel sayilar ondalik kesirler faktoriyel ne bileyim herkesin yapacağı sorulari bile kaldirdilar. Matematik yapanin sozele dokunmasa bile esitagirligi hesaplaniyor ama sozelcinin hesaplanmiyor. Buna inanmak istemiyorum çünkü basli basina haksizlik

• ARKADAŞLAR TROL KONU PRİM VERMEYİN!
    GEÇEN SENE 9 AYT NETİM VARDI /MAt+FEN VE 320K GİRDİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: FourthJuly

Yav bide yeni nesil mat sorusu diye bi zımbırtı çıktı. Adamlar rasyonel sayilar ondalik kesirler faktoriyel ne bileyim herkesin yapacağı sorulari bile kaldirdilar. Matematik yapanin sozele dokunmasa bile esitagirligi hesaplaniyor ama sozelcinin hesaplanmiyor. Buna inanmak istemiyorum çünkü basli basina haksizlik

Alıntıları Göster
    Eğer bir haksızlık mantık dışılık varsa doğrudur büyük ihtimalle seninle benzer kafalardayız hocam,ben matematik hiç bilmezdim hayatım boyunca bu sene antrenmanlarla matematik aldım çabaladım ettim temel matematiği adam gibi öğrendim cidden ygs tipi soruları yapabiliyordum ilk defa matematik konusunda kendime güvenim gelmişti sonra TYT tipi mat sorularını gördüm bummm hepsi hayal oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: AN0NYM0US

ARKADAŞLAR TROL KONU PRİM VERMEYİN!
    GEÇEN SENE 9 AYT NETİM VARDI /MAt+FEN VE 320K GİRDİM
    kıymetli anonim dostum umarım sen haklı çıkarsın ben trol olmaya razıyım
  • quote:

Eğer bir haksızlık mantık dışılık varsa doğrudur büyük ihtimalle seninle benzer kafalardayız hocam,ben matematik hiç bilmezdim hayatım boyunca bu sene antrenmanlarla matematik aldım çabaladım ettim temel matematiği adam gibi öğrendim cidden ygs tipi soruları yapabiliyordum ilk defa matematik konusunda kendime güvenim gelmişti sonra TYT tipi mat sorularını gördüm bummm hepsi hayal oldu

Alıntıları Göster
    Bende bugun görünce afalladim sistem tamamiyla mat bilmeyeni saf disina itmek uzerine kurulu. Ygs doneminde cok kek soru gelmisti. Her gecen yil daha da zorlasiyor. Bu arada senin ilk senen mi? mezuna kalmis biriysen ayrı sıkıntı hesaplanir insallah. Umarim yarin ayt de dogru düzgün mat sorusu cikar. Doğrusu ben zaten mezunum atama bekliyorum. Beklerken de bi diplomam daha olsun istiyorum. Esit agirlik puani hesaplanmazsa kufretmeyecegim anlamina gelmiyor yinede.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.