Şimdi Ara

ayrık matematik sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru 1: Matematiksel induksiyon kullanarak aşağıdaki denklemin doğru olduğuınu ispatlayınız.
    (r !=1)

Soru 2: 20 adıma sahip bir merdiven, her seferinde 1,2,3 veya 4 adım atılarak çıkılabilmektedir. Merdiven kaç farklı şekilde çıkılabilir. Mantıklı gerekçenizi açıklayınız!

Soru 3: Ayrık Matematik dersinde verilen notlar AA, AB, BB,BC,CC, CD, DD, FD ve FF olsun. Bir sınıfta aynı notu alan en az üç öğrenci olmasını garanti etmek için sınıfta en az kaç öğrenci olmalıdır.

Soru 4: 10 adet rastgele [0-1] aralığında bit üretilecektir. En az iki bitin sıfır olma ihtimali nedir?
    Soru 5: fonksiyonu için doğruluk tablosunu çıkarın.
    Soru 6: Aşağıdaki lojik devre terimlerini sadeleştirin.
    a)
    b)
    c)
    beyler yardımcı olursanız sevinirim cok önemli

• bu sorular ne boyle yaw tuhaf tuhaf ne soruları bunlar
  • hocam bunlar sınav soruları hoca vizede kötü aldıgı için cogu kişi bunları verdi ekstradan vizelerle eş tutacak
  • anladım ben de dlyorum bunlar ne ben daha 12.sınıfım hocam matım iyidir sorulara baktım bunlar ne boyle oldum sorular uzerinde dusunulmesi gereken zor sorular 1.ve 6.sorudaki terimleri bilmiyorum

• Battım ben ozaman

• Hocam internetten kitap bul oku anca o şekilde iyi bir sonuca ulaşırsın. Neden dersen şimdi bunları çözsek ödevi versen finalde veya varsa 2. vizede çuvallarsın ki bu sıkıntı olur. Şahsen öyle yapıyorum genelde özellikle bu tip gıcık derslerde ki discrete math adı altında basit olarak almıştım bunu fakat öyle şeyler göstermediler diyebilirim. Okuduğun bölüme/üniversiteye göre değişir gördüğün konular. Fakat şunu söylemek istiyorum 6. soruda "Aşağıdaki lojik devre terimlerini sadeleştirin." yazıyor fakat lojik terimleri göremiyorum. Aşağıda sadece a) b) c) yazıyor eğer ki lojik terimler onlarsa ben bitmişim yani
  • ben matematik 4. snıf öğrencisiyim sana hepsini çözebilirim hepsi kek sorular tabi parasıyle $ :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vallaha hocam çözün ne isterseniz veririm...

vizede 1 aldım hoca bu soruların %25 alacak not için :)

Kendikitabım yardım et yahu ihtiyacım var dualarım senle olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

Hocam internetten kitap bul oku anca o şekilde iyi bir sonuca ulaşırsın. Neden dersen şimdi bunları çözsek ödevi versen finalde veya varsa 2. vizede çuvallarsın ki bu sıkıntı olur. Şahsen öyle yapıyorum genelde özellikle bu tip gıcık derslerde ki discrete math adı altında basit olarak almıştım bunu fakat öyle şeyler göstermediler diyebilirim. Okuduğun bölüme/üniversiteye göre değişir gördüğün konular. Fakat şunu söylemek istiyorum 6. soruda "Aşağıdaki lojik devre terimlerini sadeleştirin." yazıyor fakat lojik terimleri göremiyorum. Aşağıda sadece a) b) c) yazıyor eğer ki lojik terimler onlarsa ben bitmişim yani

kardeş diğerlerini yapabiliyorsan bir el at

• quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

Hocam internetten kitap bul oku anca o şekilde iyi bir sonuca ulaşırsın. Neden dersen şimdi bunları çözsek ödevi versen finalde veya varsa 2. vizede çuvallarsın ki bu sıkıntı olur. Şahsen öyle yapıyorum genelde özellikle bu tip gıcık derslerde ki discrete math adı altında basit olarak almıştım bunu fakat öyle şeyler göstermediler diyebilirim. Okuduğun bölüme/üniversiteye göre değişir gördüğün konular. Fakat şunu söylemek istiyorum 6. soruda "Aşağıdaki lojik devre terimlerini sadeleştirin." yazıyor fakat lojik terimleri göremiyorum. Aşağıda sadece a) b) c) yazıyor eğer ki lojik terimler onlarsa ben bitmişim yani

Lojik devre türleri onlar

• quote:

Orijinalden alıntı: vivere

Soru 3: Ayrık Matematik dersinde verilen notlar AA, AB, BB,BC,CC, CD, DD, FD ve FF olsun. Bir sınıfta aynı notu alan en az üç öğrenci olmasını garanti etmek için sınıfta en az kaç öğrenci olmalıdır.

3.

en kötü senoryada her notu iki kişi alsın 9 not oldugu için 18 kişi eder bi kişi daha eklersek bi notu en az 3 kişi almış olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilbar

quote:

3.

en kötü senoryada her notu iki kişi alsın 9 not oldugu için 18 kişi eder bi kişi daha eklersek bi notu en az 3 kişi almış olur

teşekkürler kardeşim allah razı olsun

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Soru 4: 10 adet rastgele [0-1] aralığında bit üretilecektir. En az iki bitin sıfır olma ihtimali nedir?

üretilen bitler 1 veya 0 olur 2 ihtimal var

10 tane bit koşulsuz

2üzeri10 şekilde üretilebilir

istenmeyen durumlar

hepsi 1 olması 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 sadece bi şekilde
    bi tanesinin 0 olması
    1 1 1 1 1 1 1 1 1 0
    1 1 1 1 1 1 1 1 0 1
    1 1 1 1 1 1 1 0 1 1 gibi

10!/9! dan 10 sekilde üretilebilir

1024-11 /1024
  • 1. soru da yanlış var sanırım

r !=1 niye biir olsun ki

5de foksiyon yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilbar -- 11 Mayıs 2012; 15:48:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilbar

1. soru da yanlış var sanırım

r !=1 niye biir olsun ki

5de foksiyon yok

bilbar cok cok teşekkür ederim sanırsam 4. sorunun devamı 5

Yardımların için yeniden teşekkürler..
  • hocam 1. soruyu sordum yanlışlık yokmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.