Şimdi Ara

Aynı yönlü akım geçiren sonsuz uzunluktaki teller birbirini iter mi çeker mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

TOBB ETÜ 2017 GİRİŞLİLER
  • Ayni yon ceker
    Zit yon iter (z-it)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ayni yonlu ceker

Soruyu ss at bakalim

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Aynı yönlü akım geçiren sonsuz uzunluktaki teller birbirini iter mi çeker mi ?

sağda çözümünü de attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efrasyab19 -- 15 Haziran 2017; 13:34:57 >
    Soruda şaşırtmaca var mı diye baktım da yok hocam senin cevap doğru çözümü yapan karıştırmış

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.
  • Bence bunu ezberlemek yerine veya unutursan garantiye almak ıcın sag el ile halledebilirsin. Mesrla iki tel de +y yönünde gidiyor diyelim, soldaki telin sağ telin üstünde oluşturduğu manyetik alan - z olur. Sağ tel için sağ el yaparsak akım başparmak+y, b yani dört parmak içeri yani - z, bu yüzden avuc içi de - x yani sol olur. Gördüğün gibi soldaki sağdakini kendine çekmiş olur

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.