Şimdi Ara

Aynı sistem üç farklı kurum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir sistem kuruyorum ve üç farklı siteden aynı bilgisayar kasası topladım ve fiyatlar aşağıdaki gibi. Toplamak istediğim sistemi kullanım amacım oyun oynamak değil. Daha çok multimedya amaçlı kullanacağım. Beklentim bilgisayarım aynı anda birçok işlemi hiç kasmadan çalıştırabilsin, hızlı olsun, hd bluray filmleri sorunsuzca izleyebileyim. Yani aynı anda bluray bir film seyrederken torrentten indirme yapayım, bir yandan da bir filmi program ile convert edeyim gibi. Bütçem 1600 tl civarı. Sizce bu sistem uygunmu yoksa değişiklik yapmam gereken parçalar varmı? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca bu üç farlı kurum arasındaki fiyat farklılığı normalmi yoksa bu işin altında bilmediğim başka bir şeymi var? Üç sistemdede farlı olan sadece dvd writer ve kart okuyucu. Malum aynı modelleri her sitede bulamıyorsunuz.

vatan bilgisayar

gold bilgisayar

eksen bilgisayar

• hocam tabikide eksen.fiyatı için söylemiyorum.bugüne kadar bütün aldığım sistemleri eksenden aldım.vatan yada gold eksenin onda biri etmez.hocam bide inventus var.fiyatları eksenden biraz daha fazla.ama güven önemli diyorsan eksen,exa yada inventus derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 22 Mart 2013; 0:57:32 >
  • Teşekkürler peki sistem nasıl sizce istediğim şeyleri karşılayabilirmi?
  • hocam işlemci illa 8 çekirdek olsun diyorsan fx-8350 olsun.ekran kartı enaz 7870 yada gtx 660 olmalı.ama bence işlemci fx-6300 yeterli olucaktır.
  • GIGABYTE 970A-UD3 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART

AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NN İŞLEMCI

MSI HD7950 TWIN FROZR O.C. GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI

GSKILL 8GB (2X4GB) ARES BLUE LOW PROFILE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM

TOSHIBA 3.5" 500GB SATA 3.0 32MB ÖNBELLEK 7200RPM HARDDISK

THERMALTAKE COMMANDER 700W PENCERELİ MIDT ATX SİYAH KASA

toplam : 1802 lira %25 Vatan indirimi ile

hd7950'nin stoklara girmesini bekleyebilirsiniz, Sapphire-Msi modellerini alabilirsiniz daha ucuz olur

Eğer ssd almak isterseniz de işlemciyi fx8320, ekran kartı hd7870 yapıp artan parayla 120gb alabilirsiniz.

• ama bu fiyatlar vatan bilgisayarın %25 lik fiyatları degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan3426

Arkadaşlar yeni bir sistem kuruyorum ve üç farklı siteden aynı bilgisayar kasası topladım ve fiyatlar aşağıdaki gibi. Toplamak istediğim sistemi kullanım amacım oyun oynamak değil. Daha çok multimedya amaçlı kullanacağım. Beklentim bilgisayarım aynı anda birçok işlemi hiç kasmadan çalıştırabilsin, hızlı olsun, hd bluray filmleri sorunsuzca izleyebileyim. Yani aynı anda bluray bir film seyrederken torrentten indirme yapayım, bir yandan da bir filmi program ile convert edeyim gibi. Bütçem 1600 tl civarı. Sizce bu sistem uygunmu yoksa değişiklik yapmam gereken parçalar varmı? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca bu üç farlı kurum arasındaki fiyat farklılığı normalmi yoksa bu işin altında bilmediğim başka bir şeymi var? Üç sistemdede farlı olan sadece dvd writer ve kart okuyucu. Malum aynı modelleri her sitede bulamıyorsunuz.

Oyun oyamayacaksan seçtiğin sistemler gayet mantıklı dostum.. Ama işlemciyi 8350 yapmanda fayda var.. Daha iyi OC potansiyeli var.. Normal hızı da daha yüksek zaten.. yapacağın işlerde daha iyi performans alırsın.. RAM'leri de aynı modelin 1866 MHz olanından al mutlaka, işlerinde sana hız katacaktır.. DVD olarak ASUS, Samsung, Pioneer alsan daha iyi olur, LG pek öneremiyorum.. Ekran kartı kendi seçtiğin yeterli, artırmana gerek yok.. Diğer tavsiyeleri pek dikkate alma.. Arkadaşlar mesajını dikkatli okumadan yorum yapmışlar..

Ekleme: Yukarıda yazdıklarımın çoğu aynen geçerli, ancak bir araştırma yaptım.. 6870' in güç tüketimi biraz yüksek geldi bana.. Tam yük altında 160 Watt civarında bir güç çekiyor.. Günümüzde bu değer çok fazla.. Bu yüzden ekran kartını 6870'in yarısı kadar güç tüketimi yapan 7770 ile değiştirmende fayda var.. Tabi oyunla hiç işim olmayacak diyorsan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelmax -- 22 Mart 2013; 11:43:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.