Şimdi Ara

AYNI ÖZELLİKTE LAPTOP AMA FARKLI PERFORMANS NEDEN ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim laptobum : samsung np350e7c : i5 3230m işlemci 8 gb ram(1600mhz) amd 7600m (2gb) ekran boyutu 17 inch
    arkadaşımın pc: toshiba l875 12l: i5 3210m işlemci 8 gb ram (1600mhz) amd 7600m (2gb) ekran boyutu 17 inch

sorum şu : bu iki bilgisayarı da ben formatladım win10 64 bit olarak ve tüm driverlarını ben güncelledim hepsi aynı versiyonda özellikleride aynı görüldüğü üzere. Ama GTA 5 İ AÇIYORUZ TOSHİBA 35 FPS NİN ALTINA DÜŞMEZKEN BENİM SAMSUNG 25 İN ÜSTÜNE ÇIKAMIYOR HATTA YOLLAR KAYBOLUYOR. neden olabilir ? ikiside aynı özellik aynı sistem kurulu anlam veremiyorum. sıcaklık değerleri benimki daha soğuk arkadaşınki yanıyor ama yinede fps yüksek yardımcı olursanız sevinirim

• samsung laptobun ekran kartı zarar görmüş olabilir mi?sentetik tesler yaparak biraz daha detaylı bilgi edinebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 25 Kasım 2017; 9:59:33 >
  • Harici kartı kullandığına emin misiniz? Makine oyunda zorlansa ısınma olur atinin programını ara yüzünden değiştirilebilir grafikte harici kart oyuna mı ayarlı? Bazı bilgisayarlarda elle yapılması gerekebilir bazısı da direkt harici karta bağlanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Harici kartı kullandığına emin misiniz? Makine oyunda zorlansa ısınma olur atinin programını ara yüzünden değiştirilebilir grafikte harici kart oyuna mı ayarlı? Bazı bilgisayarlarda elle yapılması gerekebilir bazısı da direkt harici karta bağlanabilir.

size katılıyorum. denetim masası>aygıt yöneticisi>görüntü bağdaştırıcısı altında hangi gpu'nun yazdığına bakabilirsiniz. eğer sadece amd görünüyorsa problem yok.
  • yollar kayboluyor yani kaplamalar yuklenmiyor demek

oncelikle bir hardiske bakacaksin. sonra senin cihazin sogutma sistemine bakmak lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Kasım 2017; 15:18:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran çözünürlükleri aynımı aynıysa oyunun ayarlar kısmında video çözünürlüklerini kontrol et anti aliasing anistropic filter değeri,kaplama,gölgeleme ve ekstra oyunun sunduğu advanced ayarların aynı olup olmadığını kontrol et dxdiagdan paylaşımlımı onada bak 2 laptopdada
    edit: eğer tüm bu değerler aynı ise ekran kartının işlemcisini besleyen ve voltaj akımını artmasını yada azalmasını sağlayan fiziksel devrelerde kesin sorun vardır çünkü ekran kartları sabit bir voltajla çalışmaz kapasitelerinin kullanımı arttıkça ihtiyaç duydukları enerji miktarıda artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkagamiNoShanks -- 25 Kasım 2017; 17:43:10 >
  • Toshiba daha kaliteli ondandır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Samsung olanda ekran kartı güncellemesini tekrar yapın ama bu defa temiz kurulum yapın deneyin bakalım sorun düzelecek mi.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim ederim ama dediğiniz herşeyi kontrol ettim oyunun tüm ayarları aynı oyunu ekran kartı üzerinde açıyorum. Deneme amaçlı furmark programını denedim 1600*900 açtım 9 fps veriyor arkadaşınki 12 fps veriyor programı bilen bilir gpu yu 100 kullanıyor. Bu arada sahibinden den benim laptobun aynısını buldum o adama da fps testi yaptırdım onda da 9 verdi demekki toshiba kaliteli. Samsung 5 para etmez daha donanımını tam kullanamıyor. toshiba ya helal olsun parasının hakkını veriyor demekki adamın laptobu canavar ya

• Bu ekran kartına OC yapılıyor mu uygunmudur çok sağlam soğutucum da var

• Bir şeyi atlamişsın.

Anakartlar aynı değil :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam 👍 ana kartta acaba voltaj farkı mi var diye düşünüyorum o yüzden OC yapsam mı acaba

• anakartlar farklı tabıı chıpset nedır bunları da bılmek lazım..
    soğutma sorunu olabılır hdd nedır burda hdd lere yer vermemişsınız belkı o arkadaş ssd kullanıyor olabılır.
  • spysoul S kullanıcısına yanıt
    Yok ikiside aynı hdd kullanıyor ssd yok arkadaşın bilgisayarı oyunda 90 95 derecelere çıkıyor benimki 75 80 arası benimki zaten yeni temizlendi o yönden rahat bilgisayar ama performans yok

• o zaman anakart farkı var hocam eğer donanımsal sorun yoksa
  • spysoul S kullanıcısına yanıt
    Anakartın bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim

• Anakart farklı ve veri değerleri frekansları fark yaratıyor.

• Laptop alınacaksa toshiba dan başkası yalan o zaman :)

• Her ikisi de oyun makinesi değil donanımlardan tam performans istiyorsanız üst seviye alacaksınız.Toshıba'nın o kadarda tutulur bir tarafı yok.Diz üstü piyasasındaki aktörler belli
  • Hocam artık toshiba oyun laptobu üretmiyor qosmiodan sonra bıraktı qosmioda zaten amiral gemisi sayılır zamanın. Size sorum işlemciler farklı işlemciler çok etkiliyor ancak samsungdaki işlemci daha iyi sanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.