Şimdi Ara

Aynasız Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Blogum burada
    http://fotoptik.blogspot.com/
    Birçok kaynaklı-kanıtlı yani kendinizin gözleri ile göreceği bilgiye ulaşacağınız biçimde bilgi paylaşmaya çalışıyorum. Laftan çok kanıt olmasına dikkat ediyorum ki kişisel bilgi ve becerim kimilerinden ileride kimilerinden geride olabilir ve bu nedenle de bana göre olan herkese göre aynı olmayacaktır. Bu bakış açısı ile aynı test sürecinden geçirilerek karşılaştırmaları yapılan ve bu karşılaştırmaları görülebilen inceleme siteleri bana göre çok önemli kaynaklardır. Kişilerin kişisel kısıtlı bilgi, beceri ve tecrübeleri kadarıyla değildir buradaki bilgiler çünki.

    Örnek :
    1.https://goo.gl/GpyMSc
    2.
    Aynasız Tavsiyesi

    3.
    Aynasız Tavsiyesi

    4.
    Aynasız Tavsiyesi

    http://www.optyczne.pl/322.9-Test_aparatu-Olympus_OM-D_E-M10_Mark_II_Podsumowanie.html
    5.
    Aynasız Tavsiyesi

    http://www.optyczne.pl/322.9-Test_aparatu-Olympus_OM-D_E-M10_Mark_II_Podsumowanie.html
    6.
    Aynasız Tavsiyesi

    http://www.photographyblog.com/reviews/olympus_om_d_e_m10_ii_review/conclusion/
    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_eos_m5_review/conclusion/
    7.http://camspex.com/comparison.php?camera1=Olympus+OM-D+E-M10+Mark+II&camera2=Canon+EOS+750D+%28Rebel+T6i%29
    Burada kimilerinin çokca başvurduğu "PIXEL PITCH" detayı da verildiği için göstermek istiyorum. Bakın M10 Mark II ile Canon 750D'nin PIXEL PITCH'i aynı !

    8.http://camerarocket.com/cameras/Olympus-OM-D-E-M10-vs-Canon-EOS-750D
    -
    Bir diğer kaynak site de dpreview.com, şöyle bakabilirsiniz,
    a-https://www.dpreview.com/reviews/bang-for-the-buck-olympus-om-d-e-m10-ii-review/9
    b-https://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-750d-rebel-t6i/12

    Az laf çok kanıt. Çoğunun da kaynağı blogumda vardır. Sulu boya efektini gören var ise bana da gösterir ise memnun olurum. Bunları ayın güvenilirlik ile çürütecek kanıtı olan var ise paylaşsın, kanıtlasın. Yoksa "LAF" ile peynir gemisi yürütmek benim becerilerimden birisi değil. Eğer içinizde bunlara değil de lafa inanmayı tercih edenler var ise elbette özgür bir ülkede yaşıyoruz .




  • Pro lens falan filan lafları da LAF'tan ibarettir. Pro lens değildir Olympus 25 ve 45mm. F1.8'ler ve Canon'un 50mm. F1.8'inden hem keskin, hem de çok daha ufak, hem daha hızlı ve de sessizdir de. Gerçi Canon kanadında artık o eski 50mm. F1.8 IS'de kalmadı traktör gibi çalışması nedeni ile en nihayet üretimini sonlandırdı ve 50mm. F1.8 IS STM (sessiz motorlu) lensi üretti.

    Benim 3 yıldır kullandığım filmli makina lensi ile çektiğim bazı fotolara bakarsanız sanırım pro lens falana hiç de gerek olmaksızın makina nasıl foto çekebiliyor gayet açıkca görebilirsiniz...
    https://www.flickr.com/photos/ciddi/albums/72157681006233606

    Hiçbirisi M10 Mark II ile çekilmedi üstelik hepsi daha eski model gövdeler.

    Ayrıca kit lens ile çektiğim fotoğrafları satıyorum bile ! LAF değil bunlar, kanıtlı !.. İşte,
    Aynasız Tavsiyesi

    Aynasız Tavsiyesi

    Aynasız Tavsiyesi

    Aynasız Tavsiyesi

    Aynasız Tavsiyesi

    Aynasız Tavsiyesi

    Sonuncusu PEN PL3 ile, 12mp. ve m43 sensörlü + kit lens

    Kanıtları :
    Aynasız Tavsiyesi
    Rafting with canoe by Ciddi iyi1i, on Flickr
    Aynasız Tavsiyesi
    New red brick building - #m43turkiye by Ciddi iyi1i, on Flickr
    Aynasız Tavsiyesi
    Metal Lines by Ciddi iyi1i, on Flickr




  • Yine başka bir güne ait satılan fotoğraflarım,

    Aynasız Tavsiyesi

    Hiçbirisi prime yada pro lens ile çekilmedi. Çoğu kit lens ile kimileri Olympus PEN E-PL3+14-42 IIR kit lens ile çekildi.

    Kanıt :
    PEN PL3 + 14-42 II R kit lens
    Aynasız Tavsiyesi
    From TV Tower - Berlin by Ciddi iyi1i, on Flickr

    PEN PL3 + 40-150 R lens
    Aynasız Tavsiyesi
    Sweet Home by Ciddi iyi1i, on Flickr




  • Suluboya etkisi tabi ya !..

    Kanıt :http://www.stevehuffphoto.com/2014/03/10/the-fuji-x-t1-review-fuji-creates-the-best-x-to-date/

    Doğrusu "Fujifilm'de bu suluboya etkisi meşhurdu" denmesi gerek ! Olympus'ta böyle bir sorun asla olmadı-yaşanmadı. Şimdi ben size suluboya etkisini de Fujifilm'de nasıl olduğunu kullanıcıları tarafından kanıtlarını göstereyim.

    Bakınız :https://www.fujix-forum.com/threads/x-pro-1-watercolor-foliage-issue-apply-to-in-camera-jpeg.6001/

    Bir başka kaynak(Şubat 2017'de yayınlanmış) :https://www.exploringexposure.com/blog/2017/1/20/sharpening-fujifilm-raw-files

    Bakınız forumda laf ile nasıl doğrular çarpıtılıp tam tersi şekilde LAF söylemek çok kolay !!!
    Gerçi bu sayfadan da göreceğiniz üzere bu problem Fujifilm tarafında da giderildi diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Kasım 2017; 13:32:24 >




  • Olympus çalışanları makinalarına bu kadar sahip cıkmamıştir herhalde. Bayagı ugraşmışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ism72

    Olympus çalışanları makinalarına bu kadar sahip cıkmamıştir herhalde. Bayagı ugraşmışsınız.

    Valla hiçbirisini ben üretmedim, ben test etmedim ve ben yazmadım. Ben sadece yapılmış incelemeleri derledim. Laf değil kanıt. Benim bildiğim bir kanıtı çürütmek için dengi koşullarda kanıt lazımdır. Yalana-dolana, laftan öte bir şey olmayana karşı vatandaşa kendi gözleri ile görebileceği 1 tek kişiye ve bir tek kaynağa bağlı olmayan bilgiler koydum ortaya.

    Canon/Nikon muhakkak bu forumda da en çok kullanıcısı olan markalardır. Öyle bayağı bir uğraş da değil. Ben lafa bakmayıp kendim makina alacağım zaman araştırdım her seferinde. Bunu yaparken de okudum, gördüm, öğrendim ve işte blogumda da herkesle paylaşmaya çalıştım.

    Gerçi Nikon için de yazdım... İşte :http://fotoptik.blogspot.com/2014/02/nikon-d3300u-bosuna-ckartmams-alet.html

    Bir de şuradaki test fotoğraflarına bakınca :http://fotoptik.blogspot.com/2017/06/nikon-d5600-vs-nikon-d3400-vs-nikon.html
    Sanki Nikon'larda bir keskinlik-netlik yokmuş gibi değil mi ? Olympus M10 daha net fotoğraflamamış mı ?
    Bu test fotoğrafları da bu siteden indirilebiliyor. Hem de RAW bunlar. RAW nedir, nasıl işlenir falan bilen için... Yani hiçbir LAF bu kanıtları çürütemez. İndirirsin, kendi bilgisayarında aynı ayarlar ile açar kendi gözlerinle bakar-görürsün eğer şu gördüğünden de şüphe ediyor isen hani. Böyle bir şey var ve inanmayacaksın ama hiçbir kanıtı olmayan birisinin lafına inanacaksın Benim yapmaya çalıştığım da bu "Bana inanma, bak kendin gör inan yada inanma gördüğüne"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Kasım 2017; 0:14:15 >




  • Özelden bir arkadaşımız Nikon D5500'ü sattım ne alayım diye sormuş mesela !..
    Şimdi herhalde size göre benim "Olympus al" demiş olmam kesindir değil mi ?

    DEMEDİM işte !..

    Rica ettim ne sebeple beğenmediğini, sattığını anlayabilmek için bana çektiği fotoğraflardan birkaç örnek fotoğraflar göndermesini istedim. Derdim vatandaşa para harcatmak veya benim istediğimi aldırmak falan olsa idi başka türlü davranırdım herhalde. Bunu da bu sayfadaki gördüğünüz mesajları yazarken aynı süreçte yaptım. 7 mi 8 mi ne fotoğraf yollamış. Gördüm ki sorun kullandığı üründe değil, kullanıcının kullanmayı bilmemesinden kaynaklı ve kendisine açıkca söyledim. Makina öneremeyeceğimi, o makinadan daha iyi bir şey şudur diyemeyeceğimi, mevcut fotoğraf çekim bilgisi ile ne alırsa alsın aynı sorunları yaşayabileceğini söyledim.

    Var mıdır insanlara bu kadar vaktini ayırıp, bu kadar bilgi paylaşıp aldatmaya yönelik bir amaçla değil, maddi çıkar ile değil sadece iyi, güzel ve doğru olana ulaşmak için bildiği kadarını paylaşan içinizde ? Var ise tanışmak isterim, çok da memnun olurum ve ben de birşeyler öğrenirim kendisinden... Hem de iş yükümün azaldığını bilirim . Yoksa da gönüllü aranıyor. Yaşlandım çünki, gözlüğü de verdi doktor 2 ay önce !..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Kasım 2017; 0:30:38 >




  • Merhabalar. Bir fotoğraf makinesi almaya karar verdim fakat bir türlü karar veremedim. Yanlı olmadan bana yardım edebilecek birileri varsa çok sevinirim. Çünkü bu konuda taraftar kitleleri oluşmuş herkes bir diğerine mundar diyor.

    Aradığım makine 500-600 tl civarı olmalı mümkünse bütçem ne yazık ki kısıtlı. İkinci el bir makine alacağım. Manzara fotoğrafları vs. standart fotoğraflar çekeceğim. Bunun yanı sıra makro ve portre fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum. Bir de çok sık olmamakla beraber ara ara sahne fotoğrafı çekiyorum, sahne ışığında da iyi görüntü vermesi benim için önemli. Aslında ilk başta aklımda canon sx50 hs ve sony hx300 vardı aralarında kararsız kalmıştım. Genelde çoğunluk sx50 yi tercih ediyor gibi çok güzel çekilmiş fotoğraflar da var fakat başarılı bir portre çekimi göremedim. Ancak hx300 ile çekilmiş güzel denebilecek birkaç portreye denk geldim. Mobilden girdiğimde yükleyeceğim.

    Son günlerde okuduğum birkaç yazı da aklımı çeldi. Sony Nex F3 gibi aynasız makinelerin bunlardan çok daha iyi fotoğraf olanağı sağlayacağı konusunda... Sizce de öyle mi beklentilerim karşısında böyle bir makine mi tercih etmeliyim? Öyle ise NEX F3 doğru bir tercih mi veya bu fiyat aralığında önerebileceğiniz başka makineler de var mı? İlk etapta da lens alamayacağım için bulduğum makinelerin birinde 18-55 birinde 16-50 lens var, bana bir süreliğine yeterli olur mu?

    Şimdiden teşekkürler...




  • Arkadaşlar,
    Olympus OM EM10 MII + 12-40 f2.8 Pro ikilisine karar verdim ve aldım. iki gündür birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Eski dslr alışkanlıklarımı biraz unutmam gerekecek. Umarım sıkılmam. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • Katılıyorum size keskinlikte bir sürü etken var, ben dpreview sample kıyaslaması üzerinden konuşuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.