Şimdi Ara

Aylık harcamanız ne kadar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
4.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 kilo tavuk 2 kilo patetes 500 gram beyaz peynir 500 gram pilav 5 yumurta günlük 30 tl ye denk geliyor.
    Aylık 1000 TL üstü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Franz Schubert

Günde 1 kilo tavuk ? Hocam nasıl kaldırıyor mideniz bunu ?

5 öğüne bölüyorum dostum.ben 90 kiloyum .karın kaslarının belli olduğu bir 90 ama yağlı falan değil :)

120 yumurta
    6kg tavuk
    1.5kg hindi
    günlük 75gr k.et(kurbandan)
    4.5kg pirinç
    4.5kg makarna
    4.5kg yulaf
    3 kutu f.ezmesi
    ceviz(evden)
    600gr yer fıstığı
    1.5kg tavuk ciğeri
    7kutu süt

sebzeler evden,yağ da evden.

Supplement olarakta : aylık toplam 24 ölçek whey.(165/80x24)(n11 indirimli ultimate ve gittigidiyor indirimi + supplementlr indirimi kombolu scitec whey akar)(+ bir tane de zamanında 118tlye alınan hepsiburada optimumu duruyor :D )(dün de 185tl ye 2 ölcek kullanılmış weider premiumu aldım artık bunlar götürür baya)=49.5tl + 150gr kreatin (27.5tl) + 112 gr glutamin (15tl) + bcaa (myprotein 1kgluk olandan aylık 200gr) (36tl) +ornithin(aylık 65gr)(23.4tl) + arginin (aylık 100gr) (59/3=19.6tl) Supplement toplam : 171tl.

Toplam 1 aylık gider :270 +171 =441 tl.

Sonra millet de diyor ki clean bulk yap,ayda yarım kg al.

Lan ayda 440tl veriyorum yarım kg almak için mi ????? Amerikada adam aylık 150 dolara üsttekilerin hepsini karşılıyor(bizdeki aylık 150tl ye üsttekilerin hepsini karşılaması anlamına gelir neredeyse)
    adam bırakta clean bulk yapıp ayda yarım kg ala ala 1 senede 5kg alsın dursun.Bizde o senedeki 5kg için cebinden çıkan para 5.5 bin tl.

O adam versin bakalım senelik 5.5bin doları sonra görelim clean yapıyor mu yapmıyor mu o masrafa.

Ben aylık 440tl veriyorsam 2-3 ayda bir değişiklik görmek isterim,irileşmek vesaire isterim.Yoksa 3 ayda 1.5 milyar para verip kimsenin kas geliştirdiğini dahi farketmediği birşey olacaksam yemişim öyle işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 20 Aralık 2016; 0:23:17 >

• 200 lira aylık shake'ime gidiyor bir antreman sonrası içiyorum birde sabah uyanır uyanmaz. Günlük iş yerinde yemeğim 11tl derisiz tavuk ızgara, 200 250gr pirinç pilavı, 1 adet közlenmiş domates, 2 lavaş ekmek ve 100gr patates kızartması. Akşamları da 300gr makarna 200gr yoğurt(buda aylık 100'e yakın tutar hiç hesaplamadım). Antreman sonrası şuan sadece optimum whey kullanıyorum 120tlye almıştım 2 tane günde 1 ölçek. Günlük aldığım kalori miktarı 3900, 470gr karbonhidrat, 200gr protein. Totalde şöyle hesaplasam;

200tl(sabah)+330tl(öğle işyeri sodexo)+100tl(akşam)+50tl(antreman sonrası 30 porsiyon optimum whey)= 680 TÜRK LİRASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 20 Aralık 2016; 0:59:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

| MSI OPTIX MAG274QRF-QD 2K 165Hz IPS |
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadar fazla supp alıyorsunuz fazla değil öi sayısı :)

Bir de merak ettim gelişme kaydettiniz mi başladığınızdan beri ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 20 Aralık 2016; 3:41:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

| MSI OPTIX MAG274QRF-QD 2K 165Hz IPS |
  • bizde çok pahalı maalesef bu spor.temiz beslenmeye çalıştıkça masraf artıyor.
    Misal kalorisiz yağ ve çeşni alıyorum pahalı.Bir avakado alayım diyorum 5 lira :) 1 hafta yetecek muz 15 lira civarı tutuyor.

et işi zaten başlı başına sıkıntı 1 kilo tavuğu 15-18 lirası alabiliyorsun ama kırmızı ve balıkta yemek lazım.

ayda sadece 4-5 kez diyet bozuyorum o bile 120-150 civarı tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 20 Aralık 2016; 9:43:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sporu 3.5 senedir yapıyorum,1 senesi tırt zaten tamamen.(3-4 ay kg verdim.sonra kg almaya başladıgımda beslenme bilgisi yoktu,sadece proteinli besleniyordum karbonhidrat yoktu,cünkü bize proteinli beslen kasları büyütmek icin diyorlardı hep salonda,sonra dedim kas yapamıyorum kas geliştirici alayım-kas geliştirici=gainer :D) (zaten endo-mezo yapıda vücudum var o gaineri bir de bebe sütü ile içiyordum tekrar yağlandık,tekrar o yağları atmaya calıstım öyle 1 sene gitti)(1seneden sonra işte anca vücudun 2 katı protein 4 katı karb muhabbetini öğrendim o sekilde beslendim,ortalama bir gelişim elde ettim,fakat şu son 1.5senedir adam gibi günlük gereken kalori ihtiyacına göre gram gram hazırlayarak besleniyorum,keşke en başından bunları bilmiş olsaydım ama o aralar bizim salon falan ilk çağlardaydı sadece tavuk yiyerek kas geliştirmeye çalışıyorduk) sonraki 2.5 sene ortalama bir vücut yaptık işte doğal olarak ne kadar oluyorsa.Vücut olarak endo-mezo tarzı bir vücudum var ağırlıklı olarak ondan dolayı yağ oranım genelde +12-18 arası gidip geliyor.-12 ye de düşmek istemedim açıkçası cılız kalacağımdan dolayı,amacım daha çok t-shirtü vesaire dolduracak bir vücut.Yani biraz iri görünmek istiyorum güreşçiler tarzı.

Gelişim olarak 2.5 sene önce 79kiloydum 119 cm omuz,106cm gögüs,35cm kol,57cm bacak 40cm kalf vardı beli hatırlamıyorum ama 89 falandı galiba.

Şu anda ise 81 kiloyum 134cm omuz 117cm gögüs 43cm kol 66cm bacak(bacak bölgesi olarak aslında ortalama şanslı sayılırım biraz yükleneyim tek gün vereyim bacaga çok rahat 2 ayda +2cm alırım,fakat zamanında baya bir büyütmüştüm,penguen gibi yürümeye başlamıştım,sonra diyette bilerek bacak çalışmayıp küçülttüm bacakları)(futbol falan oynayamıyorsunuz o bacaklarla) 42cm kalf var bel ise 86şu anda.Belim biraz kalın kemiksel olarak,zamanında yağ oranımı %11 e düşürmüştüm 68 kiloydum o zaman bile belim 81cm mi neydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 20 Aralık 2016; 12:20:20 >

• Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Bir günümde yediklerimin hepsi bu üsttekiler işte.Hepsini 30 a böl bir günde ne kadar hangisinden yedigimi anlamış olursun.3400 kalori alıyorum şu anda. makrolar da aşağı yukarı %27.5 pro %45 karb %27.5 yağ

Orijinalden alıntı: yigitcan19901

Bu kadar supp kullanmıyordum son 7-8 aya kadar.Şu an kullandıgım supp fazla görünebilir fakat,gramaj olarak az kullandıgım için çok fazla bir yükü yok vücuda.

Sporu 3.5 senedir yapıyorum,1 senesi tırt zaten tamamen.(3-4 ay kg verdim.sonra kg almaya başladıgımda beslenme bilgisi yoktu,sadece proteinli besleniyordum karbonhidrat yoktu,cünkü bize proteinli beslen kasları büyütmek icin diyorlardı hep salonda,sonra dedim kas yapamıyorum kas geliştirici alayım-kas geliştirici=gainer :D) (zaten endo-mezo yapıda vücudum var o gaineri bir de bebe sütü ile içiyordum tekrar yağlandık,tekrar o yağları atmaya calıstım öyle 1 sene gitti)(1seneden sonra işte anca vücudun 2 katı protein 4 katı karb muhabbetini öğrendim o sekilde beslendim,ortalama bir gelişim elde ettim,fakat şu son 1.5senedir adam gibi günlük gereken kalori ihtiyacına göre gram gram hazırlayarak besleniyorum,keşke en başından bunları bilmiş olsaydım ama o aralar bizim salon falan ilk çağlardaydı sadece tavuk yiyerek kas geliştirmeye çalışıyorduk) sonraki 2.5 sene ortalama bir vücut yaptık işte doğal olarak ne kadar oluyorsa.Vücut olarak endo-mezo tarzı bir vücudum var ağırlıklı olarak ondan dolayı yağ oranım genelde +12-18 arası gidip geliyor.-12 ye de düşmek istemedim açıkçası cılız kalacağımdan dolayı,amacım daha çok t-shirtü vesaire dolduracak bir vücut.Yani biraz iri görünmek istiyorum güreşçiler tarzı.

Gelişim olarak 2.5 sene önce 79kiloydum 119 cm omuz,106cm gögüs,35cm kol,57cm bacak 40cm kalf vardı beli hatırlamıyorum ama 89 falandı galiba.

Şu anda ise 81 kiloyum 134cm omuz 117cm gögüs 43cm kol 66cm bacak(bacak bölgesi olarak aslında ortalama şanslı sayılırım biraz yükleneyim tek gün vereyim bacaga çok rahat 2 ayda +2cm alırım,fakat zamanında baya bir büyütmüştüm,penguen gibi yürümeye başlamıştım,sonra diyette bilerek bacak çalışmayıp küçülttüm bacakları)(futbol falan oynayamıyorsunuz o bacaklarla) 42cm kalf var bel ise 86şu anda.Belim biraz kalın kemiksel olarak,zamanında yağ oranımı %11 e düşürmüştüm 68 kiloydum o zaman bile belim 81cm mi neydi.

Bayağı emek vermişsiniz hocam tebrik ederim umarım sonuç alırsınız. Şu an beslenme programınız nasıl ?

• Franz Schubert kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,sağolasın.

Üstte yazdıklarımın hepsini 30 a böl,o gramajlarda yiyorum hergün.
    Sabah yulaf yumurta süt f.ezmesi çiğer yeşillik
    arada cevizin yarısı + yer fıstıgı
    öğlen makarna +kavurma yeşillik
    ant öncesi 1.5-2 saat önce falan pirinc 100gramı + tavuk
    ant etrafında supplementler(arginin-protein tozu-glutamin-kreatin)
    ant sonrası pirincin geri kalanı +hindi +sebze yemegi +zeytinyağı çeyrek çay bardağı (spora geç gittiğim için geliş saatim de geç oldugundan pirincin kalanını tüketiyorum spordan sonra,spora öğlen gitsem bu oranlar daha farklı olurdu)(yukarıya pirinci yanlıs yazmısım günlük 150 değil 175 gr yiyorum)
    arada cevizin geri kalanı
    gece yatmadan arginin ornithin glutamin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 20 Aralık 2016; 12:37:1 >
  • Gunde 1 tam kepek ekmeği, 400gr yoğurt, 5 yumurta, 400 gr tavuk göğüs eti, 400 gr pirinç bulgur yada makarna. 100 Gr fıstık ezmesi. Yarım litre süt, 50 Gr tuzsuz yer fıstığı. Benim beslenmen boyle şaşmaz. Benim harcamam günlük olarak hesaplayalim.

1 tam kepek ekmeği : 0.75 krş

400 Gr yoğurt : 1.5 tl

5 yumurta : 1.5 TL

400 Gr tavuk : 6 TL

Pirinç, bulgur, makarna 400 Gr : ortalama olarak 1 TL

100 Gr fıstık ezmesi : 2.5 TL

500 ml süt : 0.90 krş

50 Gr tuzsuz yer fıstığı : 0.60 krş

Günlük : 14.75 tl

Aylık : 442.5

İnce ince Hesap yapıldığında sonuç belli baya büyük bir rakam. Yediklerimde son derece düz temel besinler. Benden kat kat yüksek mutfak masrafı olan kişilerde var benim elimden gelen bu kadar. Bu spor maalesef masraflı.
    1 kutu süt 1 hafta götürüyor
    kuruyemiş, meyve su vs maksimum 80tl aylık
    onun haricindeki plansız günlerim içinde 50tl ekle işte bu kadar
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.