Şimdi Ara

aylık 2.400 TL maas nasil? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
13.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Deli para 2400 lira.Kaçırmamak lazım , kaçan balık büyük olur.
  • bu arkadaş işe girdimi çok merak ettim :D
  • iş bulmuş çalışym mi diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdsavas1

quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

benim maaş 2800 tl yaşım 22 üniv. mezunu değilim ha unutmadan söylim sigorta da var

yaşım 22 üni mezunuyum maaşım 7000 :D

Vay arkadaş, nasıl 7000 bin ya?
  • Türkiyede belkide birçok kişinin hayalini süsleyen bir maaş ama

Aması şu: Vasıfsız elemana bu maaşı teklif etsen çıldırır. Öyle meslekler de var ki adama bu maaşı teklif etmeye utanırsın.

Kısacası maaşı değerlendirirken hangi işi yaptığın çok önemli. Vede o mesleğin yapanların piyasada ne ortalama ne aldıklarını da dikkate alabilirsin.
  • Konuyu görünce gelecek korkusu sardı bi an.
    Önümde 4 yıl var gerçi daha ama mezun olunca bakalım ne kadar maaşla gireceğiz işe ?
    Ya da girebilecek miyiz ?
    Hocam soruya gelince mühendis ne kadar alıyor genel olarak bilmem ama hani genel açıdan çalıştığınız yere ulaşım için ne kadar ücret ödeyeceksiniz bu önemli .
    Alıştığınız hayat standartlarını da bilmediğim için bu bence bizim bilebileceğimiz bi soru değil .
    Ancak Türkiye şartlarında başlangıç düzeyinde 2400 lira iyi para tabi ki. Ama bir de kariyeriniz için size katacağı şeyler önemli . Şirketin portföyü önemli size önemli kontaklar sağlayabilecek mi vs.
    2400 ile başlayıp 3000 ile emekli olacaksanız problem tabi ki .
    İyi geceler
  • Ulan o kadar çaresizim mezun olmama daha 4 sene var , yaşım 19 , memur olayım diyorum , garanti iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rørø

2.400 TL + ssk + özel sigorta + yılda 1 maaş bonus
    cmt-pzr ve bayram günleri tatil

böle bir teklif var elimde nasıl sizce?

2 yıl iş tecrübesi
    mühendislik üzeri işletme yükseği
    yaş 27

Pardon Metalurji hangi Üniversitede okudunuz? Bende Metalurji okuyorumda mezun oldugunuz Üniversiteyi merak ettim
  • Bu konuyu açan ya omuzları üstünde taşıdığı şeyin içi boş yada bakın bukadar para kazanıyorum fakirler diye ego tatmin ediyor başka birşey değil. Bu kararı vermek için foruma konu açmak gerekmez

1. Çalıştığın iş saatine bakarsın
    2. Çalıştığın yapıcağın işte etraftaki insanların nekadar kazandığını araştır çok mu zor? bunlar...
  • İyi para ama paraya ihtiyacın yoksa ve düzenin bozulcaksa da kasma hiç bence lakin güzel para 2 yıl iş tecrübesine göre.. Millet 1500 e çalışıyor mühendisler..
  • düşük maaşla çalışanlara önerim eğer teknik konularda biraz beceri/bilgi varsa asansör teknisyenliği işine girmeniz. ben ne anlarım, yapamam diye düşünmeyin her şeyi öğretiyorlar ve 1 sene sonra maaşınız %100 1.500 TL civarı.

ben yapmıyorum bu işi ama muhatap olduğum asansör firmaların hepsi aynı şeyi söylüyor. sektörde inanılmaz derecede yetişmiş eleman sıkıntısı var. zaten yeni yapılan siteler, binalar vs. sebebini tahmin etmek çok zor olmasa gerek.

elektrik olaylarından çok anlamıyorsanız bile meslek liselerinin kursları var. araştırıp 3-4 aylık bir eğitime girerek sertifika alabilir. çok rahat sektöre girebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fLaVa -- 19 Ocak 2012; 5:14:26 >
  • Özet: Hangi meslek, hangi üniversite olursa olsun mesele kendini geliştirmeye ve yüksek lisansa bakıyor. Tabi üniversitenin iyi olması da önemli. Mesala bilgisayar mühendisiysen, java vs. programcılık bilgini geliştireceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

3200 maas+ ssk+yol+ssk devlet primi(57 tl)

Yilda 16 maas. Yani 3 ayda bir prim.

Bankada calisirsan (: Bilgisayar muh

bana ba hakkatmi :D daha 1, sınıfım 4 , sınıfa gellirsek İnşallah 4000 olsa maaş ohh :D
  • 3000$ maas + yemek +ssk

Uzak yol gemilerinde gemi makineleri isletme muhendisligi

Mezun olanlar bu maastan baslarlar. 5 sene sonra carckcibasi olursan ( sinavi falan var kazanirsan) maas 10000$ a cikiyor. İsleri de 2. Muhendise yaptiriyorsun. Sana kagida imza yetkisi kaliyor. Aa zor is vesselam.

Ayrica metalurji icin bu kosullar gayet iyi bence. Kacirma derim.
  • haftanın 7 günü çalışıyorum. sigorta + yemek var. o dediğin parayı alıyorum şuan.. kaçırma bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jujuuu

2.400 iyi mi kotu mu yorumlayamam ama kendimden ornek veriyim. Marmara univ arti bilgide MBA yuksek masterliyim , 29 yasindayim ve hayatimda hic calismadim.

Dusuk ucretleri protesto ediyorum, utanmadan bir kac oylesine gorusmeye gittigim yer asgarinin uzerinde ucret veriyoruz dedi. Cogunda o an "teklif edilecek sey mi bu" diyip ciktim.

Ihtiyacim yok paraya , cokca var ama bir ise gununun net 8-9 , brut olarak 12 saatinden fazlasini veriyor isen , yasamini o sirkete sattigini unutmayacaksin. Boyle dusunuldugunde kendini sattigin paranin seni mutlu etmesi lazim. Zaten 2.000 TL nin altini kategori disinda birakiyorum , ama zaten sabahtan aksama kadar bir sirketin kolesi olan adam en az 5.000 sseviyesinde maas almalidir.

Diger yandan sirketin hangi sirket oldugu , is guvencesi olmasi , lokasyonu .. hersey onemli.. misal bazi sirketler 5 te cikiyor , ozellikle farkli kitada oturuyorsan ,6 da cikilan isler hic uymaz , cunku 2 saati gozden cikarmak gerekir trafikte. ama 5 te cikiyorsan cogu zaman yarim saatte ayni yolu alirsin aracla..

Ciktiginda mahmutbeyde , pendikte , gebzede ya da bayrampasada olmak var , ya da istinye de , leventte ,bagdat caddesinde olmak var.. Benim icin calisacak olsam , calisacagim yerin neresi oldugu verecekleri paradan cok daha onemli. Cok insan paraya bakar ama daha tuzu kurular 5.000 tl de olsa gidip bazi semtlerde calismazlar ..

Degiskenler o kadar cok ki , asla rasyonel karar almak mumkun degil sadece paraya bakarak. Diger yandan dogru bir genelleme olmuyor da olsa ,en iyisi calismamak... Cunku butun zaman kendine ait.. 30-40 yil bu cendereyi cekip yaslanip geberip gitmektense ,hayatta hep baskidan uzak ve mutlu olacagin seyleri yapmak daha iyi.

BU NASIL Bİ BAKIŞ AÇISIDIR!

İNSANIN KENDİ PARASINI KAZANMASI GİBİ BİŞEY YOK DÜNYADA.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrTrmn

şansa bak gele gele uzman mobil geldi yorumaşimdi bişi desem yarına ceza puanı

uzman mobilin bi yetkisi yok mesajla olunuyo.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.