Şimdi Ara

aylık 1000 lira taksitle araba almalı mıyım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar devlet memuruyum aylık 2000 lira maaş alıyorum. kiram yok köyde görev yapıyorum. şimdi kenarda hiç birikimim yok eşten dosttan (2 kişi) 12 bin lira alacağım borç (6+6) bi tanıdıktan da 22 bin liralık araç almayı düşünüyorum yani arabanın sahibine 10 bin lira borçlanacağım o borcu ödedikten sonra eş dost (2 kişi)a da ödeyeceğim aylık 1000 lira. yani toparlarsak 22 ay boyunca aylık 1000 lira taksit ödeyeceğim. borç konusunu konuştum hepsinin sırası belli. sizce almalı mıyım bi araç. böyle bi işe girişmeli miyim araba şart oğlu şart çünkü :(

• O size kalmis bi sey. Sonucta ayda ne kadar harcama yaptığınızi en iyi siz bilirsiniz. Ama benzin,vergi, bakim gibi masraflari da hesaba katip oyle dusunun derim. Araba her daim sarttir iyi kötü mutlaka bi tane alin derim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulunduğum ilçe fiyatları çok yüksek olması sebebiyle aylık herşey dahil ort. 750-800 lira gibi harcamam oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: çokbilirkişi

bence 5 ay 5 bin toplayın sonra 5 bin kredi çekin 450 tl12 ay kredi ödeyin.

krediye bulaşmak istemiyorum Allah düşürmesin
  • hocam eğer diyosanız ödeyebilirim alınır tabi niye alınmasın. ama bu arabanın masraflarınıda düşünün. eğer altından kalkabilirseniz alınır ama eğer 2-3 ay sonra bunalmaya başlarsanız hiç bulaşmayın.
  • hocam aldığınız maaşın biraz daha üstünde kazanıyorum, 21 aydır 1000lira civarı araba borcu ödüyorum ve kira, su, elektrik faturası vs. ödemiyorum, kısmetse son 3 ayım kaldı yani sizin sorduğunuz durumu yaşadım yaklaşık 2 yıldır ve açıkçası aldığınız maaşın yarıya yakınını 2 yıl borca bağlamak çok zor oluyor illa arada birşeyler çıkıyor ya onları ödemekte zorlanıyorsunuz ya da o isteklerinizden mahrum kalıyorsunuz, süre 1 yıl olsa belki daha katlanılabilir olur ama 2 yıl insanı yıpratıyor. tabii maaşlı çalışan adamın da sıkışmadan birşeyler alamayacağı da bir gerçek :)
  • Araba alınca bakım+mtv artı lastik vs çıkar bu yüzden sık dişini birkaç ay daha biriktir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mz~

hocam eğer diyosanız ödeyebilirim alınır tabi niye alınmasın. ama bu arabanın masraflarınıda düşünün. eğer altından kalkabilirseniz alınır ama eğer 2-3 ay sonra bunalmaya başlarsanız hiç bulaşmayın.

bende de bi hastalık var borca girdimmi ödeyesiye kadar canım çıkıyo 1 ay bile olsa :( borcun altından hemen kalkmak istiyorum
  • Pepe Kontes kullanıcısına yanıt
    açıkçası hocam gözüm korkuyo 22 den 18 ay olsa ona bile razı gelirim aslında ama almışken birazcık iyisi olsun istiyo insan. 18 ay nasıl sizce. bu arada nerede görev yapıyosunuz hocam meslek ne :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buffa

Araba alınca bakım+mtv artı lastik vs çıkar bu yüzden sık dişini birkaç ay daha biriktir

hocam sıka sıka diş kalmadı ya daha yeni bitirdim düğün borcumu 20 aydır görevdeyim 20 aydır çekiyorum arabasızlığı
  • BORÇLA ALMAK MANTIKSIZ BENCE ELİNİZDEKİ PARA kadarlık araç alın her yaz da biriktirdiğinizi araca ekler model yukseltirsiniz
  • haliban H kullanıcısına yanıt
    hocam 1000 lira borç + 100 lira benzin + kasko + mtv + sigorta + bakım gibi ıvır zıvırları da koyduktan sonra aylık yaklaşık 1200 -1300 arası bir masrafınız olur eğer geri kalanla geçinirim derseniz girişin bu işe yok zorlanırım derseniz arkadaşların da dediği gibi biraz para biriktirip araç almak daha mantıklı.
  • Araban olupta benzin koyacak paran yoksa neyleyim arabayı hocam sık dişini bekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buffa

Araban olupta benzin koyacak paran yoksa neyleyim arabayı hocam sık dişini bekle

lpg lı alcak benzın zaten 5 tl
  • 0 km alsan eyvallah da 2. elde
  • bence almayın. ben de mayıs ayında araba aldım. marka model vermiim. 10 bin liram vardı. 15 bin kredi çektim. çekerken hesaplama yaptım. aylık harcamalarım aracın giderleri falan. 36 ay vadeli yaptım. 2010 dizel bir araç aldım. aylık 570 lira ödüyorum. istesem ben de 1000 TL lik ödeme yapabilirdim. ama sıkışmanın alemi yok. maaşım benim de 2000 TL..
  • haliban H kullanıcısına yanıt
    Hesabın kitabın belli,
    Alınabilir tabi.
    Araç nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

BORÇLA ALMAK MANTIKSIZ BENCE ELİNİZDEKİ PARA kadarlık araç alın her yaz da biriktirdiğinizi araca ekler model yukseltirsiniz

elimde 1.200 var hocam malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Hesabın kitabın belli,
    Alınabilir tabi.
    Araç nedir?

lancer,getz,fabia hangisini tercih edeceğimi bilmiyorum
  • Köyde görev yapıyorsanız bence ulaşım problemi olmamalı. Önümüz kış, yaz aylarına kadar biriktirin öyle alın derim. Sağdan soldan bu kadar büyük miktarda alıp, ödeyememek var. Kredi'den ne farkı var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.