Şimdi Ara

Aykut Kocaman-Ersun Yanal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aykut Kocaman teknik direktörlüğü döneminde modern savunma futbolu oynatıyordu bence. Tabi ülkemiz futbolu modern futbol anlayışına ters olduğu için çokta başarılı olamadı ligde ancak bu sistem Avrupa futboluna daha uygun olduğu için yarı finale kadar çıktık ki son maçta sakatlıklar,şansızlıklar olmasa finale kadar çıkabilirdik.
    (Şampiyonlar liginde ilk maçlarda elenmemizin nedenini takımın yeni yeni oturması ve henüz takıma yeni katılmış birçok futbolcu olmasına bağlıyorum)

Ersun Yanal ise ülkemiz futboluyla paralel bir futbol anlayışı uygulamakta Aykut Kocamanın tam tersi bir biçimde. Buda ligde başarıyı getiriyor ancak eğer Avrupa'da olsaydık bu sistemin hiçte uygun olmadığını görebilirdik iyi takımlara karşı.

Cezamız bittiğinde tekrar Avrupa'da oynamaya başladığımızda Avrupa tecrübesi olmayan ve modern futbol anlayışı olmayan Ersun Yanal'ın bu takıma yetmeyeceğini düşünüyorum katılıyor musunuz ?

• Ersun Yanal ve Aykut Kocaman'ın karışımı birisi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: In My Remains

Ersun Yanal ve Aykut Kocaman'ın karışımı birisi lazım.

karışım değilde ikisini birden takımda görmeyi çok arzu ederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I907

quote:

Orijinalden alıntı: In My Remains

Ersun Yanal ve Aykut Kocaman'ın karışımı birisi lazım.

karışım değilde ikisini birden takımda görmeyi çok arzu ederdim.

Oda olur tabi.
  • Aykut Kocaman da doğuştan gelmedi oraya.Üçüncü yılın sonunda başarıya ulaştı.Beklemek lazım kesin yargılara varmamak gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut kocaman'ın transferleri sayesinde bu noktadayız bence, 1-2 isim dışında
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcinkonyte

aykut kocaman'ın transferleri sayesinde bu noktadayız bence, 1-2 isim dışında

kesinlikle. aykut kocaman bence çok büyük +'ları var. modern futbolu çok iyi biliyor ve takip ediyor. tek dejavantajı bence oyuncular ile iletişimi iyi değildi. bu açıdan ise ersun hoca mükemmel bence.

ben aykut kocamanın sportif direktör olarak yine fenerbahçenin başına gelmesini çok isterim. ersun yanal ile arasının çok iyi olduğuna eminim. daum gibi problemleri olmayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CENTİLMEN AYKUT KOCAMAN
    7 yıl önce açıldı
    Neden mi Ersun Yanal ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence valla bugün bu oynadığımız formasyonunun taktiğin temellerini Aykut Kocaman attı kanısındayım
  • Neden olmasin? Ersun Yanal 52 yasina gelmis belli bir birikimi olan bi hoca.

hatirlarsaniz Aykut Kocaman ilk geldigi sene FB nin son 15 senedeki en yuksek puaniyla ve yuksek bir gol sayisiyla (84) sampiyon olmustu. bir sonraki sene kadro degisimden dolayi zorunluluktan sonraki sene yine bir takim problemlerden dolayi oyun anlayisi degisti. Bu anlayis FB yi avrupada mayisa tasidi. ama ligde son sene cok kotu idi. Eger Aykut Hoca biraz daha esnek olabilseydi, yani mesela avrupada farkli ligde farkli sistem kurabilseydi gecen seneyi 2 kupa + bir yari finalle kapatabilirdik. tabii oturdugumuz koltuktan konusmak kolay takimi da adapte etmek gerek.

Ersun hoca ise Aykut hocanin ilk seneki oynattigi ve ligde oynanmasi gereken futbolu oynatiyor. Ha cogumuzun gorus birligine vardigi gibi bu sistemle Avrupada gidemeyiz. Aykut hocanin yapmasi gereken esnekligi Ersun hocanin da yapmasi gerek. yapabilirse ki bence yapabilir Avrupada da basarili olabilir. Ama 2 yil sonra avrupada oynadigimizda da B planimiz 4-2-4 den ibaret olursa zor tabii. su an icin iki yil sonrasini konusmak icin cok erken. Ersun hoca takimin son dakikalardaki golleriyle mental ve fiziksel olarak iyi bir hoca oldugunu ispatladi. ama o golle son dakikalar degil de daha rahat bir sekilde gelirse iyi bir taktisyen oldugunu da ispatlar.

Aykut-Ersun hocalar arasinda futbol anlayisi olarak taban tabana zitlik olmadigi icin (kosuya verilen onem,teknoloji kullanimi,pasa dayali oyun) bu sureci iyi atlattik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Böck

bence valla bugün bu oynadığımız formasyonunun taktiğin temellerini Aykut Kocaman attı kanısındayım

Alakası bile yok şu anki formasyonun Aykut Kocamanla.
  • Bugünkü ileri 3 lü (forvet) düzenini oluşturan ve neredeyse her maçı o 3 futbolcudan biriyle kazandıgımız düzenin mimarı Aykut Kocaman bana göre.Aykut Hoca geçen senenin 2.yarısı bu sisteme geçmeseydi bu sene Ersun Hoca takıma gelir gelmez bu düzenle oynarmıydı tartışılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goriotbaba

quote:

Orijinalden alıntı: Böck

bence valla bugün bu oynadığımız formasyonunun taktiğin temellerini Aykut Kocaman attı kanısındayım

Alakası bile yok şu anki formasyonun Aykut Kocamanla.

bence alakalı takım formasyonu aynı kaldı. ben zannetmiyorum aykut hoca bu formasyonu denemeseydi ersun hocanın 4-3-3 oynayacağını. hatta ersun hoca hazırlık maçlarında basarısız olduktan sonra 4-3-3e döndü. tabi bu formasyonu bekleri daha ofansif oynatarak geliştirdi.

tek farkları bence aykut hocanın pasa dayalı futbolu tercih etmesi, ersun hocanın ise hızlı hucum futbolu tercih etmesi.
  • Aykut kocaman bu takımın gelmiş geçmiş en kötü tdleri arasında zirveye oynar.Son 2 senedeki maçlarda Fenerbahçeyi Anadolu takımları karşısında daha önce hiç bu kadar aciz durumda görmemiştim.Deplasmanda ayaklarımız titriyordu.Atak yapamadan maç bitiriyorduk.

Kimse bana uefa başarısı demesin.Yarımız bile olmayan plzen bate gibi takımları yenerek yarı final oynadık.

• quote:

Orijinalden alıntı: K U N

Aykut kocaman bu takımın gelmiş geçmiş en kötü tdleri arasında zirveye oynar.Son 2 senedeki maçlarda Fenerbahçeyi Anadolu takımları karşısında daha önce hiç bu kadar aciz durumda görmemiştim.Deplasmanda ayaklarımız titriyordu.Atak yapamadan maç bitiriyorduk.

Kimse bana uefa başarısı demesin.Yarımız bile olmayan plzen bate gibi takımları yenerek yarı final oynadık.

Bastım eksiyi
  • Gençlerbirliği ile UEFA Kupası'nda Blackburn Rovers, Sporting Lizbon ve Parma'yı eledi. 1/8 Final oynamayı başardı ve o sezon kupayı alan Valencia CF takımına elendi. O sene kupayı kaldıran Valencia CF'yi turnuva boyunca yenmeyi başarabilen tek takım Ankara'da 1-0'lık sonuçla Gençlerbirliği oldu.

Acaba Ersun Yanal hakkındaki bu bilgi doğru değil mi?
  • modern savunma futbolu

• Ersun Yanal'ın oynattığı şu futbolla Avrupa'da fark yer döneriz diye düşünüyorum.Ersun Yanal savunma konusunda değil de dengeli futbol konusunda kendini geliştirmesi gerek.
  • Ne Aykutu allah aşkına, futbolcuyken hastasıydım ama td net anlamıyor kendini geliştirirse bilmem...

Biride transferleri iyi yazmış, kadlec, holmen, krasic (buna laf etmek haksızlık cok iztedik zamanında), bienvenu.. daha da sayarım üşendim. sow, niang falan super tabi arada tutturdugu oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K U N

Aykut kocaman bu takımın gelmiş geçmiş en kötü tdleri arasında zirveye oynar.Son 2 senedeki maçlarda Fenerbahçeyi Anadolu takımları karşısında daha önce hiç bu kadar aciz durumda görmemiştim.Deplasmanda ayaklarımız titriyordu.Atak yapamadan maç bitiriyorduk.

Marsilya Mönchegladbah lazio ve benfica gibi takımlarda yarımızdı değil mi ?

Sakatlık ve ceza olmasaydı benficayıda geçiyorduk elenmemiz şansızlıktı

Aykut hocanın kötü yönleri olduğunu bende biliyorum ama iyi yönlerini saymayıp sadece kötü yönlerini söylemek nankörlükden başka bir şey değildir

avrupada daha ileri gidemediğimiz sürece FB tarihinin en iyi hocalarından birisi olarak kalacaktır AYKUT KOCAMAN

• quote:

Orijinalden alıntı: channex

Ne Aykutu allah aşkına, futbolcuyken hastasıydım ama td net anlamıyor kendini geliştirirse bilmem...

Biride transferleri iyi yazmış, kadlec, holmen, krasic (buna laf etmek haksızlık cok iztedik zamanında), bienvenu.. daha da sayarım üşendim. sow, niang falan super tabi arada tutturdugu oldu.

Sow,Caner,Kuyt,Webo,Topal,Niang,Alper,Salih Uçan,Bruno Alves,Egemen Korkmaz, Falan hep başka hoca aldı zaten anca kötü yanlarını görün.

ne zaman objektif olursunuz o zaman ciddiye alınırsınız bir hocanın patlayan transferleri elbet olabilir ama işe yaramayanları yazıp onun üzerinden sürekli eleştirmek saçmalıktan başka bir şey değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.