Şimdi Ara

AYI SÖZLÜĞÜ :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SÖZLÜK

    Bear(ayı): Erkek dogasının dogallıgına sahip, kilolu ve/veya kıllı olabilen erkek escinsele AYI denir. Duygular ve davranışlar bakımından bir ayı çogulukla kendi benzer bir başka ayıya yönelir. bir diger söylemle bir ayı için cinsel obje genellikle bir diger ayıdır. Ayıların belkide en çarpıcı özelligi yüzleri ve vucutlarındaki kıl fazlalıgıdır. Erkegin kendi bedeni, kimligi ve kendileşme sürecine dönüşünde, bilinen gay hareketinin erkek güzelligi anlayışından farklılaşma ve ayrışma "ayılık kavramı" ve "ayılık hareketi"ni bir devrim olarak dogurmuştur.

    Daddybear(baba ayı): Yaşlı ve/veya olgun davranışlı ayılara daddybear denir. Fiziksel açıdan yaşla ilgili olması yanında, emosyonel bir fragmanıda vardır. Emosyonel fragman olgunluk, babalık duygularıyla ilgilidir. Bir daddybear partneri ile yada dışa dönük ilişkilerinde baba tavırlarındadır. Sadece Fiziki özellikleri anlatan bir tanım degildir.

    Husbear(koca ayı): Karı-koca gibi birlikte yaşayan ayı çiftlerden herbiri.

    Teddybear(oyuncak ayı): Türkçe ye çevrildiginde oyunca ayı anlamı vardır. Ayı literatüründe de Gerçekten oyuncak ayılara benzeyen tos-toparlak, yus-yuvarlak, tombikmi tombik ayılar için kullanılır.

    Behrbear(bıyıklı ayı): Bıyıklı ama sakalsız olan, sadece bıyık uzatmayı seven ayılara denir. Sadece bıyık durumuna işaret eden bir tabirdir. Tamamıyla fiziksel bir durumu ifade eder.

    Grizzlybear: Ayının kilo, boy-pos bakımından en iri olanına denir. En ayı denecek nitelikteki ayıdır. Devase niteliklere sahiptir.

    Polarbear(beyaz ayı-kutup ayısı): Kılları beyazlaşmış kırlaşmış ayılara polarbear denir. kılların beyazlaması yaşla ilintili oldugundan polarbear'ler genellikle yaşlı olur

    Otterbear(zayıf ayı): Çok zayıf, düşük kilolu ama kıllı olan ayı diye tabir edilen erkek escinsele otterbear denir. Otterbear'ler oldukça zayıf ve cılızdır. Afrikalı aç insanlara benzetilirse yeridir.

    Cubbear(genç ayı): Yaşca genç olan ve/veya duygusal açıdan çocuksu ruh haline sahip olan, toy diyebilecegimiz, ayı denen erkek escinsellere verilen addır. Bu tür ayılar partneri ve dışa dönük ilişki biçimlerinde ogul tavırları içinde olma egilimindedirler.

    Chubbybear(şişman ayı): Oldukça şişman ve kıllı olan ayılara chubbybear denir.

    Leatherbear(derici ayı): Deri fetişi olan ayılara denir. fetişist bir yönelim olmaıyla ayılıktan ayrılıklar gösterir. Deriden yapılmış giysiler ve takılar kullanıp, sekste şiddetten hoşlanabilirler.

    Daddycub: Yaşlı fakat olgun olmayan ruh haline yakın davranış içinde olabilen ayılara verilen isimdir. Yaşça ileri olmasına ragmen ruhsal açıtan toylukları olabilir. Bazen çocuk gibi davranabilir. Emosyonel olgunluk açısından ortalarda olabilenler tasvir etmek için de kullanılabilir.

    Chaser(takipçi): "Takipçi", "seven" "sever" şeklinde türkçeye dönüşen bu kelime ayı literatüründe ayı ve şişman erkeklerden hoşlanan fakat kendileri ayı olmayan erkek escinselleri tanımlar. Fiziki ögeleri olmasına ragmen fizigin ötesine geçip bir begeniyi ifade eder duruma gelmiştir. Ayı hareketinin başında ayı hareketi içinde bulunmayan bu tanımlama, ayılıgın zaman içindeki evrimiyle hareket içindeki yerini almıştır.

    Chubby(şişman): Şişman fakat kılsız olan kişilere verilen isimdir.

    Bearchaser(ayısever): duygusal ve cinsel açıdan ayı diye tabir edilen erkeklerden hoşlanan fakat kendileri ayı olmayan erkek escinsellere denir. Bear movement içinde zamanla ortaya çıkmış bir kavramdır.

    Chubbychaser(şişmansever): Şimşan erkeklerden hoşlanan, ayı olmayan erkek escinsellere denir. Bu tanımda zaman içinde ortaya çıkıp, ayılık hareketine sonradan dahil olmuştur. yine ayıseverlik gibi fiziksel özelliklerden çok bir begeni durmununa işaret eder.

    Groah: Hayvan ayıların çıkardıgı bir sestir. Bildigimiz ayılar ise bunu kendi aralarında bir sevinç, selamlama ünlemi-nidası şeklinde kullanır.

    Woof: Hayvan ayıların groaha benzer şekilde çıkardıkları düşünülen bir sestir. ayı hareketi içinde yine selamlamave sevinç belirten durumlarda kullanılan bir ünlemdir.

    Paw(pençe): Pençe demektir. Ayı pençleri ve illüstürasyonları ayılık ve ayı hareketiyle özdeşleşmiş semboldür.

    Cave(magara-in): kelime anlamı magaradır. bear movement ile ilgili yerler ve durumlarda sıkça karşılaşabileceginiz bir terimdir.

    NBCS(Naturel Bear Clasification System): Dogal ayı sınıflama sistemi denen, ayı kodlama sisteminin adıdır. Ayılıgın kolay anlaşılması, ayıların biribirilerini daha kolay tanımaları hedefi güdülerek hazırlanmıştır. Vücut kılları, yüz kılları(sakal/bıyık), vücut agırlıgı, kas kitlesi, boy vb faktörler ile çogu fiziki olan özelliklerin kodlanması esasına dayalıdır. İlk kez Amerika'da amerikan ayılarının fiziki ve davranış özellikleri baz alınarak hazırlanmış bu kodlama sitemininin esaslarını korumak kaydı ile, Türkiyeli ayı populasyonunun özgünlükleri gözetilerek Anadolu Ayıları Grubu tarafından yeniden ele alınmış ve Türkiye versiyonu türkçe olarak çıkarılmıştır.

    BML(Bears Mailing List): Ayı mail listesidir. Dünyanın en fazla üyesine sahip mail listesi olma özelligini elinde bulundurmaktadır. Yaklaşık 3000 üyesi olan bu listeye üyelik için aşagıdaki adresten başvuru yapılabilmektedir.http://www.queernet.org/bml/

    Bear Pride(ayı onuru): Ayı onuru anlamına gelir. Aynı isimli, ayılık hareketiyle özdeşleşmiş bir ayı bayragı ve özel bir ayı günü mevcuttur. Bear pride bayragı seattlede bulunun spags adlı ayı barından alınmıştır. Bayragın 6 rengi vardır. Mavi gökyüzünü, yeşil yer yüzünü, bu iki renk arasında kalan beyaz kutup ayılarını, siyah siyah ayıları, kahverengi kahverengi ayıları yeşilde dünyayı temsil eder. Bayrak ise yerle gök arasında yaşayan ayıları anlatır. Altın sarısı pençe ayı kardeşligi ve ruhunu temsil eder. Bear pride günü/yürüyüşü periyodik olarak, dünyanın çeşitli bölgelerinden ayıların, ayı grup ve organizasyonlarının katılımı ile her yıl yapılmaktadır. Ayılık onuruna sahip çıkmak, escinsel bilinci diri tutmak, escinsel haklarını vurgulamak, ayı hareketi içinde dayanışmayı, iletişimi arttırmak ve tabiki eglenmek amacıyla organize edilmektedir.

    Bear Brotherhood(ayı kardeşligi): Ayı kardeşligidir. Aynı ismi taşıyan ayı hareketi ile özdeşleşmiş bir bayragın adıdır. uluslar arası ayı kardeşligi bayragı; kahverengi, turuncu, sarı, açık sarı, beyaz, gri ve siyah renklerden oluşmaktadır. Bu renkler ayı postunun olabilecek kıl renklerinden esin kaynagını almıştır. Dünya üzerindeki ayıların görüşleri dogrultusunda tasarlanmıştır. Renkler yeryüzündeki ayı çeşitlerini ve ayı kardeşligini simgelemektedir.

    Eşcinsel: Kendi cinsinden olan bireylere karşı duygusal, cinsel yönelim içinde olan kadin ve erkeklere denir. Escinsel terimi, hem kadin hem de erkekler için kullanilmaktadır. homoseksuel kelimesinin türkçedeki tam karşılıgıdır. fakat tıbbı bir anlamı yoktur.

    Homoseksüel: Escinsel kelimesinin tıp dilindeki karşılıgıdır. Tıp başlarda Homoseksualiteyi hastalık olarak nitelendirsede bugunkü anlamıyla tıbbı literatürlerde olumlu bir anlam kaymasına ugramış, "hastalıklı" anlamını yitirmiştir.

    Gay: Baslangiçta hem kadin hem erkek escinselleri kapsayan bir kelime olmakla beraber, Günümüzde erkek escinsellerın belirli bir kesimi kendilerini ifade etme için "gay" tabirini kullanmaktadir. Gay tabirinin ortaya çıkması homoseksüellikten politik bir kopuşun sonucudur. "Homoseksüel" kelimesi, tip tarafindan tanmlanmis oldugu halde, "gay" kelimesi, ayni cinsten insanlarin birbirlerine karsi duygusal, erotik, cinsel yönelimleriyle yarattiklari hayat tarzini tanimlamak için, escinsel bireyler tarafindan ortaya konmustur. Gittikçe anlam daralmasına ugrayan bu tanım travesti, transseüel, lesbiyen ve ayıları da dışında bırakarak daha dar bir anlama bürünmüş, spesifikleşen escinsel bir anlayış ve kitleyi tanımlar duruma gelmiştir.

    Biseksüel: Duygusal ve Cinsel açıdan hemcinslerine ve karşı cinse yönelen kadın ve erkeklere bisexüel denir. Biseksualiteyi homoseksualite ile heteroseksualite arasında basamak olarak nitelendirmek olsıdır.

    Lezbiyen: Escinsel kadin sair Sappho'nun yasadigi Lesbos (Midilli) adasinin isminden türetilmis bir terim olup, duygusal, cinsel, yönelimleri kendi cinsinden bireylere karsi olan kadinlari tanimlamak için kullanilmaktadir.

    Travesti: Daha çok dis görünüs ve davranislariyla karsi cinse ait olma istegini hissetiren erkek ve kadın escinsellere denir.Halk arasinda travesti dendiginde daha çok kadin kiligindaki erkekler akla gelse de travesti kelimesi aslinda hem erkek hem de kadin için geçerlidir. Travestiler, karsi cinsin esyalarini kullanmaktan, karsi cinsin giydigi kiyafetleri giymekten, ait olmak istedigi cinsin davranisini sergilemekten zevk alan kimseler. Yani bir travestiyi dis görünüsü ve davranislanndan tanimak mümkündür.

    Transseksüel: Hem erkek hem de kadin için geçerlidir. Biyolojik açidan erkek oldugu halde kadin olmayi isteyen, kadin oldugu halde erkek olmayi isteyen ve bu geçişi ameliyatlarla saglamış olan, kendini tamamen karşı cinsten biri olarak hisseden ve gören, davranış ve duygulanımı bu yönde farklılaşan erkek ve kadın escinsellere Transseksuel denir. Ancak transseksüel, daha çok ruhsal egilimler için belirleyici bir kelimedir. Kisinin davranislarindan çok iç dünyasinda kendisini karsi cinsten biri gibi görmesi, hissetmesi söz konusudur. Bu yüzden transseksüelleri dis görünüsleriyle belirlemeye yeltenmek travestizm kavramıyla karışıklıklara meydan verebilir.

    Cross Dresser: Dış ortamlarda biyolojik cinsel kimliginden beklenen davranışsal özellikleri gösteren, kapalı ve kendini rahat hissetigi ortamlarda karşı cinse ait objeleri kullanmaktan hoşlanan, ve karşı cinsin davranışlarını sergileyen escinsellere verilen isimdir. Bu yönelim travestizmle benzeşmekle beraber aynı şeyler degildir.

    Ayıfobi: Ayılara ve ayı hareketine karşı ön yargılı davranma, nefret etme, bunlara karşı kin nefret, korku ve kaygı duyma halidir. Patolojik olan bu durum, Ne yazık ki heterosexüel toplumun escinsel topluma duydugu fobi ve tahammülsüzlügün benzeri şeklinde escinsel cevrelerde ayılara karşı duyulduguna rastlanmaktadır.

    Homofobi: Bu terim, escinsellere yönelik önyargi ve nefreti anlatir. Bir tür kaygi ve korku ifadesidir.

    Transfobi: Bu terim, travesti ve transseksüellere yönelik önyargi ve nefreti anlatir. Biyolojik cinsiyetinden dolayi kendisinden beklenen seksüel ve toplumsal rollere uymayarak cinsiyet degistirenlere karsi bir tür kaygi ve korku ifadesidir.







  • güzel
  • ben üşendim okumaya
  • bu richy kim biliyormusunuz hala forumdamı
  • ayılarla alakalı bir anın mı oldu kardeş ???

    edit , ya kardeşim nerden buldun da hortlattın şunu yavv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17_Ocak -- 29 Ağustos 2005, 0:09:46 >
  • gusel bir konu ama kimse hiçbişey yazmamış o zaman
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: baboliulan

    ben üşendim okumaya


    + bilmem kaç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hic usenmedin mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.