Şimdi Ara

@@@AYDINLIĞI KARARTAN IŞIK@@@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
3.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SLM ARKADAŞLAR SAÇMA OLABİLİR AMA Bİ FİKİR İŞTE : OLE Bİ IŞIK KAYNAGI YAPACAKSIN Kİ GUNDUZ BULUNDUĞU ORTAMI KARARTACAK. BU İLK BAŞTA AŞIRI PARLAK Bİ AMPULLE GÖZLERİMİZİN KAMAŞMASI İLE OLUR GİBİ GELİYOR İNSANIN AKLINA.TABİİ BOLE OLMIYACAK . SİZCE OLABİLİRMİ?NASIL IŞIK KARANLIĞI AYDINLATIYORSA ,
    AYDINLIĞIDA KARARTABİLİRMİ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KEHRIBAR -- 18 Mart 2005, 2:22:35 >

• hıııı?!?
  • Bu imkansız...aslında karanlık yoktur , göz ışık vurduğunda algılar sadece :)) güneşim önüne ay geçiyo yinede kararmıyor bu yüzden bu imkansız...

(no smoke) FGT
  • minik çapta bir kara delik ihtiva eden bir gündüz feneri ile mümkün gibi...
  • harika bir düşünce aynı ses gibi dalga boyunu söndüren bir geri dalga yaratabilirseniz ve bu eşzamanlı olursa ortam kararır yani görünen ışıklar sıfır olur....
  • Işıkta sönümleme etkisi beklenmez, çünkü ışık hem dalga hem partikül hareketidir. Ki onlara foton diyoruz. Işığın yok olması için fotonların yok olması ya da soğurulması gerekir. Aynı genlik ve fazda terslenmiş bile olsa iki ışığı çarpıştırmak, ancak serseri fotonlar ortaya çıkarır.
  • Bu durumda tek çözüm untayk'ın dediği. Hadi yapalım! Manyak satar valla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karanlığı napcan???
    Kapkaç ve hırsızlık artar.İyi olmaz yani
  • Karadelik gibi etrafındaki fotonları yutacak bir şeye ihtiyacın olur.Ama karadelik sadece ışığı yutmakla kalmaz etrafındaki tüm atomları da yutar.Bu da pek işe yarar bir şey olamaz.Ama kim bilir belki anti proton anti notron gibi bir de anti foton diye bir şey vardır ve henüz keşfedilmemiştir.Hatta daha da abartıyorum belki karanlık madde dediğimiz şeyde de belki bir miktar anti foton mevcuttur.
    Ama unutmamak gerekir ki yukarıda ki söylediklerimin hiç bir bilimsel dayanağı yoktur.

• biraz daha zorlarsanız kuantum fiziğine dalacaksınız.
  • bu şeye benzemiş
    ...öyle bi ses çıkartın ki sessizliği sağlasın.... gibi
  • bunun için yapıcaın şey öyle bi atmosfer yaratacakki ışığı üstüne çekmeyecek..yansıtacak
    .
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue

bu şeye benzemiş
    ...öyle bi ses çıkartın ki sessizliği sağlasın.... gibi

Forumda bu bahsettiğinle ilgili bi başlık var. Ve ses ile sessizlik sağlamak, uygulaması olan bişeymiş. Yani gülmene gerek yok
  • ses ile ışığın temelde ciddi farkları var. ışıkla bu işi yapabilecek adam matrix filmindeki neo gibi bir adam olabilir ancak.

(((zın zın zın)))
  • bu dediğin sey su anki imkanlar dahilinde imkansiz bisey
  • Tek renkli ve fotonlarının aynı fazda olduğu ışığın etkisini bir başka laser kaynağı ile tamamen nötürleyebilrsin. (Benim düşüncem)

Ancak fotonları farklı fazlarda olan tek renkli bir ışığı dahi yok edemezsin.

Geçmişte şöyle bir olay başıma geliyordu.

Odama gün ışığı vururken odanın lambasını yaktığımda sanki ortam ışığı kötüleşiyordu (azalıyordu) ve lambayı geri söndürüyordum. O tarihlerde bu olaydan esinlenerek bende senin sorunun aynısını yakın çevreme sorardım.

Get len derlerdi.
  • bizim tarihçi de kısa zaman önce, nusred mayın gemisine projektörlerle ışık tutulduğunu fakat gemiden de ışık tutarak görülmedikleri söylentisinin olduğunu söyledi.
    ilginç değilmi?...
  • sizin tarihçi atmış bariz olurmu oyle şey normal bir projektör ışığıyla görünmeyeceksin :) zaten ışığı karartan ışık olmaz ki kelime anlamına ters düşüyo. ya kara deliklerden yararlancaksınız oda şu an teknolojisiyle imkansız bir olay yada karanlık enerjiden bu da daha ispatlanmadı
  • Ama şöyle bir durum var:SİYAH IŞIK

Biryerde okumuştum,radyoaktif RADON gazı bazı durumlarda çeşitli ışımalarla birlikte siyah bir ışık yayıyormuş.
    Yani bir tüp içine konulup beklense siyah ışık yayabilir ama bu biraz da kurallara aykırı gibi.

Çünkü siyah ortam ışığı soğuran ortamdır.Yani ışık yaydığından değil.Belki radon gazı alfa,beta gibi tanecikler yayıyordu ve bu taneciklerde ışığı soğurarak ortamın siyah görünmesine neden oluyordu.Garip bir durum ama böyle birşeyin olduğundan eminim.
  • Tarihçinin dediği doğru. Çünkü o da bunun bi söylenti olduğunu söyledi. (Uçan yeşil sarıklılar da var diyolar ya neyse..)

Radon olayı da ilginç. Ama olabilir tabii ki
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.