Şimdi Ara

Ayak kokusu belası (ve diğer 2 şikayet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
11.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (3 sorun var teker teker cevaplarmısınız)

1)Selam beyler nasıl kurtulurum sundan
    yıka yıka geçmiyor inanın birde bütün gün gezdiğim oluyor haliyle evlere girip çıkıyoruz utanıyorum :/
    hangi birim bakar hastanelerde nereye başvurayım

2)birde ayaklarım taraklı öyle her ayakkabı olmuyor ne alayım ne edeyim rahat edeyim şu ayak konusunda
    bir ara lescon boss vardı iyiydi hjani ama bir süre sonra yürümek ondada kötü oluyordu.

3) ayaklarda çok çabuk agrı da oluyor mesela romatiazma vs varmıdır bir ara sağ ayagım agrıyor bazen sanki 30 kilometre koşmuşum :/

tavsiyelerinizi bekliyorum

• nextmaster kullanıcısına yanıt
    merhaba ayak kokusundan çok çekmiş ve bu sorunumdan kurtulmuş birisi olarak cevap veriyorum. bu sorun için bir çok krem kullandım, doktora gittim ama çaresini bulamamıştım. belirttiğiniz gibi evlere girip çıkarken psikolojim bozuluyordu, tedirgin oluyordum. hatta banyodan çıktıktan sonra bile ayak kokusunu hissediyordum. yani anlayacağınız durumum bu kadar vahimdi :) yine bu sitede bu konuyu araştırırken karbonat öneren bir arkadaşın yazısını okuduktan sonra aylar önce 1 tlye bakkaldan karbonat alıp kullanmaya başladım ve bu sorundan kurtuldum. her bir ayakkabının içine 1 veya 1,5 çay kaşığı karbonat atıp ayakkabının tabanında yayıp kullandıktan sonra inanın hiç bir sorunum kalmadı. Bunu ilk bir hafta hergün uyguladım. daha sonra 3 günde bir ve dahada sonra haftada 1'e düşürdüm. Şuanda ayda 1 uyguluyorum ( bunu önlem olarak uyguluyorum, normalde artık koku kalmadı)

Uyarı :) Eğer ıslak ayakla çorap giyerseniz, veya ayakkabı yağmurlu bir havada su geçirirse çoraplarda beyaz beyaz lekeler bırakıyor. ama kokmasından kat kat daha iyi

• asit borik
    eczaneden al. ayakkabı içine dök.
    sonra yazın bot giy.
  • banyo yaparken ayaklarını iyice kesele. daha sonra cıkınca kolonyayla hertarafını ov. sonra halısaha macı yap gel bi gram koku olmaz.
  • hocam askerdeyken böyle çorap gibi bişey satıyorlardı kantinde. kendi kremi vardı içinde, kremi sürüp çorabı geçiriyorsun. 24 saat çıkarmıyorsun ayağından. sonra 1-2 ay hiç boyunca hiç kokmuyordu. Hemde yaz sıcağında postal giyerken. Bizzat denemiştim hayret etmiştim. gittigidiyorda satılıyordu sanırım, adını unuttum. foot care galiba ona benziyordu.

Ayak kokusu belası (ve diğer 2 şikayet)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halisakal -- 30 Eylül 2013; 20:06:15 >
  • adam konuyu nisan ayında açmış muhtemelen konuyu açtığını bile unutmuştur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gncttyslgr

adam konuyu nisan ayında açmış muhtemelen konuyu açtığını bile unutmuştur :)

Olsun yinede bilgi paylaşıldıkça çoğalır
    Bu nalet bende hala var ayrıca

Oceral deri spreyi
    Bir akrabamız bu sprey ile çözüm bulmuş ama kararsızım almak için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nextmaster

quote:

Orijinalden alıntı: gncttyslgr

adam konuyu nisan ayında açmış muhtemelen konuyu açtığını bile unutmuştur :)

Olsun yinede bilgi paylaşıldıkça çoğalır
    Bu nalet bende hala var ayrıca

Oceral deri spreyi
    Bir akrabamız bu sprey ile çözüm bulmuş ama kararsızım almak için

Bir bayan olarak böyle bir durumu hiç yaşamadım ama tavsiyem ayaklarınızı temiz tutmanızdır, sürekli olarak ttırnaklarınızı kesmek, kesmekle bırakmayıp içlerini temizlemek, banyoya girdiğinizde topuk taşı kullanmak, yatmadan önce bazen ayaklarınızı bol bol kremleyip çorap giyip uyumak faydalı olabilir.

• Bol sirkeyle suyu karıştırın 15dk ayaklarınızı bekletin, sonuçları yazarsınız
  • kokunun sebebi bakteridir. eczaneden 3-5 liraya en fazla clozol al. yatmadan ayaklarını güzel yıka kurut ve sür. ekstra olarak avonun tarçınlı ayak bakım kremi var onu da sabah çıkarken sürebilirsin. 3 güne koku biter. ayaklarını banyodan sonra özellikle güzel kurut. ıslak ayağa çorabı giyince kalan nem bakteri yapar.
  • 17 senedir ayak kokusu için deotak kullanıyorum.evet deotak.koltuk altı ter kokusunu önleyici.kırmızı olan deotak.

ayak kokusunu %80 engelliyor.çorabı ayağınızdan çıkardığınızda ayağınızın kokmadığını fark edeceksiniz.

ayağınızda yara.mantar,yarılma,kaşınma sorunu varsa çok iyi geliyor.ben de tesadüfen öğrenmiştim.

ayağımda kaşınma,yanma,koku,yarılma vardı.17 senedir çok şükür rahatım.5-6 gün koku yapan bakterileri öldürüyor.

suya dayanıklı ama 6.gün etkisi azalıyor.ayakkabınıza cep sodası da dökün ve spor ayakkabı giymeyin ve biraz kaliteli çorap kullanın.

deotak' genellikle parmak aralarına sürüyorum 1 kutusu 3-4 ay gidiyor.ayağınızın durumuna göre az yada fazla sürebilirsiniz.

koltuk altına ve ayaklarınıza deotak sürün rahat edin.kullanıp fayda gören olursa paylaşsın ki bu dertten kurtulan artsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.