Yahudi’ye akıl veren Allah seni akıldan yoksun mu bıraktı?
Medet ya resulellah.
Bekle hemen geliyor!
Sana “ilim Çin’de dahi olsa alman farzdır.” demedi mi?
Sen gittin Çin’den ucuz fiyata iğne, oyuncak ve yapay çiçek alıp da 5 kat fiyatına kardeşine satmadın mı?
Yahudiler her cumartesi ibadetlerini aksatmazken, sen cumaları da unutmadın mı?
Allah Kuran’da en çok İsrail’i anlattı, okudun ve gereğini yaptın mı?
Gidip İsrail’den satın aldığın hıyar tohumlarını yüksek kârlarla komşuna satmadın mı?
Tüm insanları yaratan Allah, “dünyada taraf tutmam, çalışana veririm” dedi. Ne demek istediğini anladın mı? Allah’ı inkâr edeni de yaratan O değil mi? O zaman kulları arasında niye taraf tutsun ki? Ha, emirlerini yerine getirmeyenlerle zaten ilgilenecek. Ama öbür dünyada. Bu dünyada niye torpil bekliyorsun?
Görevini yapmayan bu dünyada zelil ve perişan olur. Allah da buna müdahale etmez. İnanıp inanmadığıyla, ahrette ilgileneceğini kitabında anlatmadı mı?
“Kahrol İsrail” şarkısıyla göbek atarak İsrail kahrolmaz. Veya beddua törenleriyle haykırarak da İsrail’i kahredemezsin. İsrail’in bildiklerini sen niye bilmiyorsun? Çalışanın kazanması kuralını koyan Allahtan çalışmadan kıyak beklenmez.
Dünyada bilinenleri bilmek, İslam âlemi için farz-ı kifaye’dir. Sadece cenaze namazı kılmak değildir farz-ı kifaye. Bu farzı terk eden Müslümanların bu dünyadaki hesabı böyle kesiliyor olmasın!? Tabii bir de öbür tarafta bunun hesabı nasıl verilir siz düşününüz!
Bir milyondan fazla dini ve milli eğitimcimiz var, bu nesle neyi öğretemedik, kendimizi sorguladık mı?
Yüzün üstünde üniversitenin bilimsel çalışmaları nerdedir? Dünyada adını ezberletmiş kaç üniversitemiz var?
Yöneticilerimiz, siyasetçilerimiz, sanatçılarımız, sanayicilerimiz, neler yaptık bu vatan için? Bu millete neyi öğretemediğinizi hiç merak ettik mi?
Sonra İsrail’e destek veren milletlerin ürünlerinin adını duvarlara yapıştırıp bunları almayın dediniz. Yapmayın Allah aşkına. O ürünlerin daha iyisini yaptınız mı? Onları almadan da yapabilirim diyebilen kaç kişi vardır?
Almanın Mercedes’ine binmemek ayıp olmaz mı!? Fransız’ın Reno’larını kime bağışlayalım? Amerika’nın cipsini yemeyen çocuk var mı? (Sanki patates sadece Amerika’da yetişiyor) Peki kolalar ne olacak. İftar sofrasında kolaları Amerikalılar tüketmiyor herhalde!
Camide susacaksın…(tabii gidersen)
İlkokulda oynayacaksın… (tabii oyun bilirsen)
Lise ve üniversitede aşk yapıp eğleneceksin… (tabii sevgiliyi ve parayı bulursan)
Sonra..
Ay, kahrol İsrail…
Yok canım!..
Allah İsrail’in belasını verecekmiş. Niye versin ki? Allahın koyduğu “çalıştığın kadar varsın” kuralı Müslümanlar için değil insanlar içindir(istisnalar müstesna). Unutmayınız ki Allah sadece Müslümanların değil tüm insanların Allahıdır. Günah sevap işi bu dünyayı ilgilendirmiyor. Onu öbür tarafta Allah zaten ayarlar. Bize de hiç ihtiyacı olmadan.
Canilik, zalimlik ve zulüm yapmışlar. Allah görmüyor mu? Sen niye çalışıp güçlü olmadın da hesabını sormadın, kendini korumadın ki? Sen barda eğlenirken onlar laboratuarlarda sabahladılar. Çalıştılar Allah da verdi. Bunda ne gariplik var ki? Sen de çalışmadın yem oldun. Bu da dünyanın kuralı. Üstelik kuralı koyan da Hammurabi değil Allah. Sen kimi kime şikâyet ediyorsun ki? (duaya kimsenin itirazı yok. Lakin fiili dua anlamına gelen çalışmayı unutarak sözlü dua yaradana hürmetsizlik gibi geliyor bana. Böyle duaları da Allah işitip gereğini yapacak. Ama bu dünyada değil.)
Değerli dostlarım, kendime kızarak böyle düşündüm. İsyanım kendimedir. İşini bilenleri O zaten biliyor.
Ben biraz daha ekleme yapayım. Bu dünya yapmadıklarının hesabının ödendiği yerdir. Öbür dünya ise, yaptıklarının ödülünün ve yapmadıklarının cezasının çekildiği mekândır.
Benim aklım bu kadarına erdi.
Eklemeyi düşündüğünüz şeyler varsa şimdi de sizi dinleyeyim.
Surmeneliler.com editörü Sayın : Muhammet MARAP
yazının bazı bölümlerine katılıyorum yani tembeliz bu bir gerçek ama dini kitaplara inananlar açısından baktığımızda geçmişte ilim teknolojide ileri gittiği halde helak edilmiş cezalandırılmış toplumlar da var yani tek kıstas gelişmişlik de olmamalı. ama dediğim gibi tembellik üretmemek açısından yazıya katılıyorum.