Şimdi Ara

Avusturya'da Üniversite Eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avusturya'da üniversite okumak istiyorum.Biraz araştırdım masraflar falan diğer ülkelere göre çok uygun.Avusturya'da okuyan veya orda kalıcı olarak yaşayan varsa Avusturya hakkında bilgi verebilir mi?Öğrenciler için nasıl bir şehir, Türkler nasıl karşılanıyor, mutfakları bizim damak tadımızı uygun mu, üniversite bittikten sonra orda kalabilir miyim vs vs.

Kendi bulduğum bilgileri yazıyım başka merak edenler varsa faydalansınlar.

________________________________________________________________________________

Viyana üniversiteleri her yıl değişik ranking sıralamalarında hem dünya hem de Avrupa klasmanında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilmektedir. Özellikle Viyana Üniversitesi dünya en iyi üniversiteler sıralamasında 70, Avrupa sıralamasında 9. sıradadır.Viyanadaki üniversiteler diplomanızı aldıktan sonra dünyanın her yerinde tercih edilmenizi sağlar.

Viyana üniversiteleri devlet tarafından desteklenmekte olup yıllık eğitim harçları sadece 750 Euro 'dur. Yaşam giderleri bile hesaplandığında alacak olacağınız eğitimin maliyeti, Türkiye'de alacak olduğunuz eğitimden farklı bir maliyette olmayacaktır.

Viyana Avrupa'nın kültür başkentidir. Viyana ayrıca defalarca dünyanın en yaşanılası şehri seçilmiş bir şehirdir.

Viyana'da yaşıyor ve eğitim alıyor olmanın maliyeti Türkiye'deki büyük şehirlerden hiç farklı değildir. Türkiye'de eğitim alırken ve yaşarken yaptığınız giderlerin aynıyla Avusturyada yaşayabilir ve eğitim alabilirsiniz.

• Talep çok arttığı için Avusturya eskisi kadar çok öğrenci kabul etmiyor. Yaşam şartları üniversite masrafları uygun. Ama eğitim çok zor. Eğer adam gibi çalışırım ders bırakmam diyorsan git. Yoksa düşünme bile. Avrupa'nın en zorlu eğitim sistemlerinden birine sahiplermiş öyle duydum. Gidip de dönen 2 arkadaşım vardı. Aynı şekilde Avusturya'da okuyup şu an yaklaşık 10.000 Tl maaş alan 1 arkadaşım var. Türklere karşı bir tepki veya kötü hareket görmedim. Aksine aşırı derecede Türk var. Sallasan çarpıyor misali
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

Talep çok arttığı için Avusturya eskisi kadar çok öğrenci kabul etmiyor. Yaşam şartları üniversite masrafları uygun. Ama eğitim çok zor. Eğer adam gibi çalışırım ders bırakmam diyorsan git. Yoksa düşünme bile. Avrupa'nın en zorlu eğitim sistemlerinden birine sahiplermiş öyle duydum. Gidip de dönen 2 arkadaşım vardı. Aynı şekilde Avusturya'da okuyup şu an yaklaşık 10.000 Tl maaş alan 1 arkadaşım var. Türklere karşı bir tepki veya kötü hareket görmedim. Aksine aşırı derecede Türk var. Sallasan çarpıyor misali

Çok zor derken buradaki üniversiteler ile karşılaştırdığınızda aşırı zor mu?Sonuçta hangi üniversiteye gidersen git çalışmak lazım.Eğlenmeye gezmeye gitmiyorum oraya.

Edit : birde eskisi kadar kabul etmiyor derken öğrenci seçerken nelere bakıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZacDoUrden -- 21 Haziran 2012; 18:51:22 >

• Benim abim viyanada okuyor.merak ettigin bir konu olursa soyle sorarim
  • bende viyana da okumak istiyorum.araştırdım birazda.şimdiki harç 1500 euro diye biliyorum.bu da sadece türkler için.kendi vatandaşları ve ab vatandaşlarından yaklaşık yarısını alıyor diye biliyorum.birde bu edindiğim bilgiler genelde buralara öğrenci gönderen şirketlerin sayfalarındaki bilgiler.yani kalitesi biraz şişirme gibi geldi bana sanki.özeldende konuşalım istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theblackside -- 21 Haziran 2012; 19:00:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glomental

quote:

Talep çok arttığı için Avusturya eskisi kadar çok öğrenci kabul etmiyor. Yaşam şartları üniversite masrafları uygun. Ama eğitim çok zor. Eğer adam gibi çalışırım ders bırakmam diyorsan git. Yoksa düşünme bile. Avrupa'nın en zorlu eğitim sistemlerinden birine sahiplermiş öyle duydum. Gidip de dönen 2 arkadaşım vardı. Aynı şekilde Avusturya'da okuyup şu an yaklaşık 10.000 Tl maaş alan 1 arkadaşım var. Türklere karşı bir tepki veya kötü hareket görmedim. Aksine aşırı derecede Türk var. Sallasan çarpıyor misali

Çok zor derken buradaki üniversiteler ile karşılaştırdığınızda aşırı zor mu?Sonuçta hangi üniversiteye gidersen git çalışmak lazım.Eğlenmeye gezmeye gitmiyorum oraya.

Edit : birde eskisi kadar kabul etmiyor derken öğrenci seçerken nelere bakıyorlar

Türkiye'deki orta düzey üniversitelerden daha zor diyebilirim. Ben üniversiteyi Antalya'da okudum yüksek lisansı Macaristan'da yapıyorum. Avusturya'yı da çok araştırdım ama zor olduğu için vazgeçtim. En çok zorlanacağın şey Almanca. Bir sene zorunlu hazırlık var ve adam gibi öğrenmeden bölüme başlayamıyorsun. Ben Ortaokul ve Lisede bir senesi hazırlık olmak üzere 7 sene almanca gördüm sonradan unuttum ona rağmen tırstım Almanca eğitimden.
    Editine edit ulan:

Eskiden Türk ve Arap öğrencileri daha çok kabul ediyorlarmış ama artık talep çok arttığı için seçici davranıyorlar. Ailenin maddi durumu iyi olması lazım. Lise not ortalaman iyi olması lazım.

• quote:

quote:

quote:

Türkiye'deki orta düzey üniversitelerden daha zor diyebilirim. Ben üniversiteyi Antalya'da okudum yüksek lisansı Macaristan'da yapıyorum. Avusturya'yı da çok araştırdım ama zor olduğu için vazgeçtim. En çok zorlanacağın şey Almanca. Bir sene zorunlu hazırlık var ve adam gibi öğrenmeden bölüme başlayamıyorsun. Ben Ortaokul ve Lisede bir senesi hazırlık olmak üzere 7 sene almanca gördüm sonradan unuttum ona rağmen tırstım Almanca eğitimden.
    Editine edit ulan:

Eskiden Türk ve Arap öğrencileri daha çok kabul ediyorlarmış ama artık talep çok arttığı için seçici davranıyorlar. Ailenin maddi durumu iyi olması lazım. Lise not ortalaman iyi olması lazım.

macaristan nasıl hocam anlatır mısın üniversite masrafları, aylık masraflar vs bilgi alabilir miyim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macaristan'da üniversite
    12 yıl önce açıldı
    Belçika'da Üniversite Okumak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam ben de bu sene gitmeyi istiyorum bir yerlerden burs bulabilirsem hem ailem hem ben rahat ederiz bakalım hayırlısı istersen özelden konuşabiliriz...
  • Forumda Avusturya'da okuyanlar vardı onlara danışabilirsin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Editine edit ulan:

macaristan nasıl hocam anlatır mısın üniversite masrafları, aylık masraflar vs bilgi alabilir miyim?

Macaristan diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha ucuz. Fiyatlar hemen hemen Türkiye'yle aynı. Okul fiyatları bölüme göre değişiyor. İşletme iktisat mühendislik gibi bölümler yıllık 5000 dolar civarı. Tıp, Eczacılık, Dişçilik gibi bölümlerde cidden Avrupa'nın en iyileri arasındalar ve bölümler çok zor. Yıllık 12-13000 dolar. Tıp dışında bi bölüm istiyorsanız eğitim standardı Türkiye ayarında belki biraz daha düşük. Paranız varsa ve amacınız cidden okumaksa buraya gelmeyin. Az önce doğrudüzgün İngilizce bile bilmeyen bir arkadaşımın mezuniyet töreninden geldim o kadar söyleyim sen anla : ) Diğer okulları tam bilmiyorum ama Debrecen Üniversitesi eğitim olarak kolay diyebilirim. Türkiye'de herhangi bir eğitim şirketine giderseniz gönderecekleri ilk yer burasıdır istersen **** ELT gibi şirketlerden birini ara yurtdışında okumak istiyorum de direk Debrecen Üniversitesi demezlerse kendimi sınırsız banlarım Tek başına kalırsan aylık 500 tl civarı bir ev masrafın olur. Budapeşte'yi tercih edersen biraz daha artar. Onun dışındaki masraflar Türkiye'yle aynı diyebilirim. İtalya, Almanya, İspanya, Avusturya gibi ülkelerde okursan aylık masrafların en azından %50 artar. Ben Avrupa'da 10 civarı ülke gezdim Ukrayna dışında Macaristan'dan daha ucuzunu görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk.-.

Forumda Avusturya'da okuyanlar vardı onlara danışabilirsin.

nickini biliyor musun onların hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theblackside

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_61716848/mpage_1/f_/key_//tm.htm şu linkteki üyelere danışabilirsin dostum

• up
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theblackside

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_61716848/mpage_1/f_/key_//tm.htm şu linkteki üyelere danışabilirsin dostum

teşekkürler

• Takip. Ben de düşünüyorum ciddi ciddi
  • Benim bildiğim kadarıyla yıllık okula verilen para 17 dolara düşmüş viyana üniversitesinde bir danışmanlık da duymuştum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.