Şimdi Ara

avustralya, araç ve yakıt ssli :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diş hekimi bi tanıdıktan mesaj geldi aynen kopyala yapıştır yapıyorum

Asgari ücret tartışmalarına bir örnekle dahil olmak istiyorum. Bu resimdeki arabayı 2500$ a aldım, 2. resimde de deposunu 50$ a doldurduğumu görebilirsiniz. Şimdi Avustralya'da asgari ücretin 3500$ olduğunu hesaba katarsak aynı arabayı türkiyede 650 liraya alıp deposunu 15 liraya doldurduğumuz zaman buranın insanıyla aynı alım gücüne sahip olacağız demektir.
     avustralya, araç ve yakıt ssli :D avustralya, araç ve yakıt ssli :D

• hökümet sizi topa tutar böyle paylaşımlar yapmayın birileri uyanır sona aman ha :D
  • Vay babağün kemiğüne..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650 TL'ye 4 tane lastik alan varsa beri gelsin.
  • Araç 650 değil Türk parasıyla yaklaşık 7 bin küsüre geliyor. Depoda 140 küsür civarına sanırım. Yani sonuç olarak Türk parası değersiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

hökümet sizi topa tutar böyle paylaşımlar yapmayın birileri uyanır sona aman ha :D

Kim uyanacak dediniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasa_

Araç 650 değil Türk parasıyla yaklaşık 7 bin küsüre geliyor. Depoda 140 küsür civarına sanırım. Yani sonuç olarak Türk parası değersiz.

Oradaki adamın geliri dolar ona göre hesaplamış arkadaş , dolar kazanıyor dolar harcıyor sonuçta, normal olarak oyle hesaplanır yani tl ye çevirmek olmaz. Gerçi çevirince bile sonuç trajikomik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asgari ücret o kadar olamaz. Abd de bile haftalik kazançlar a gore saatlik işçi ucretleri 10 dolar civari. Günde 8 saat haftada 5 gun deseniz

10×8×22= 1760 dolar yapar. Avustralya böyle olması imkansız. Belki nitelikli işçi için olabilir.

• Bir sise icme suyu ne kadar orda? Yada karpuzun,uzumun kilosu? 1300 liraya 1735 tane 0.5 lt su aliniyor turkiyede ya orada?

• LÜTFEN UYUYANLARI UYANDIRMAYALIM İSTİKRARI BOZMAYALIM !

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baruch Spinoza

quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

hökümet sizi topa tutar böyle paylaşımlar yapmayın birileri uyanır sona aman ha :D

Kim uyanacak dediniz

söylersem :D hemen banlanıyorum :D anlayan anladı imzamdada yazıyo zaten :D
  • yahu kardeşim sen niye oranın parasını tlye çeviriyorsun :) o zaman asgari ücret de 11 bin lira... 1 aylık asgari ücretle bu araba rahatlıkla alınıyor ve hatta üste 1000 dolar kalıyor mu? bitti...
  • Clio 74.000 olmuş konusundan geliyorum; beynim yandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 30 Aralık 2015; 18:02:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rh_plus

Bir sise icme suyu ne kadar orda? Yada karpuzun,uzumun kilosu? 1300 liraya 1735 tane 0.5 lt su aliniyor turkiyede ya orada?

Zorlayın zorlayın belki iki üç tane bizde ucuz orda pahalı olan bişeyler bulursunuz da ohhh bee diyip a haber izlemeye devam edersiniz

• spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    tamam arabayı yerin dibine sokmaya gerek yok, ama insaf o arabaya da 74000 para mı istenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 30 Aralık 2015; 18:31:54 >
  • Bi dakka bi dakka paramiz degersiz olamaz. Bi yanlislik falan vardir kesin?

• quote:

Orijinalden alıntı: pasa_

Araç 650 değil Türk parasıyla yaklaşık 7 bin küsüre geliyor. Depoda 140 küsür civarına sanırım. Yani sonuç olarak Türk parası değersiz.

Hocam arabanın fiyatı bölü aldığı maaş = x bölü 1000tl( bu asgari ücret - x arabanın burdaki fiyatı.) yaklaşık 700 lira olsaydı araba işte o zaman Avustralya ve ülkemizin alım gücü eşit olurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de ben 47 dolar * 3 = 141 TL

Burada da 141 TL ye 30-35 litre alınıyor . Yani bir fark göremedim ben .

( İroni )
  • Aslinda paramiz degersiz degil. Bir gelirimiz yok milletce. Sikinti burada. Kim yurtdisi urunlere harcadigi paradan daha fazla parayi bu ulkeye yurtdisindan sokabiliyo?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

İyi de ben 47 dolar * 3 = 141 TL

Burada da 141 TL ye 30-35 litre alınıyor . Yani bir fark göremedim ben .

( İroni )

yahu tl ile niye çarpıyorsun??
    O zaman asgari ücreti de çarp, adamın asgari ücreti 11.500 tl. oldu mu ??
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.