Şimdi Ara

Avrupadaki Gururumuz Cüneyt ÇAKIR..(?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün Maçı izlerken Cüneyt ÇAKIR ın çok daha iyi bir maç yöneteceğini düşünmüştüm ancak maç sonunda kafamda ciddi soru işaretleri vardı.

Bu konuyu açtım çünkğ hakemle ilgili doğru dürüst bir eleştiri göremedim.
    Sizlerin ne düşündüğünüzü merak ettim.
    Beşiktaş maçı kazanamasaydı sanırım hakemler eleştirilecekti fakat biz kazandığımız için çok fazla bir eleştiri olmadı.

Benim fikrime gelecek olursak bence hakem iki taraf için de haksız düdükler çaldı fakat bu düdükleri kafasındaki sisteme göre eşitlemeye çalıştı lakin bu hatalarını ortadan kaldırmıyor.

Penaltı pozisyonu kesinkez penaltıydı ona zaten kimsenin itirazı yok ancak yapılan faullerde, taç atışlarında, kornerlerde ve diğer kartlarda bence ciddi hatalar yaptı.

Biz faul yaptık faulu bize verdi, GS faul yaptı faulu onların lehine çaldı, korner çalacağı yerde aut verdi lehimize, taç bizimken GS ye verdi.

Ancak takıldığım en çok şey buz gibi golümüzü vermedi. Sabrinin çıkışına ve Nobrenin pozisyonuna bakarak Nobrenin eli bir an sabrinin sırtına gidiyor ve hemen çekiyor. Ne yüklenme var ne de itme ancak golü vermedi. Yan hakeme bile bakmadı. Eğer 2. golü atamasaydık ve maç berabere bitseydi ben o zaman görürdüm hakemi.

Sonra Sabrinin gereksiz sertliği ve oyuncumuzun apış arasına attığı tekmeler ve sürekli sahada oraya buraya bağırması içler acısıydı. Sabriye daha önceden kartı verse belki bu kadar agresif olmayacaktı. Çünkü ilk karttan sonra sabri ikincil hareketleri yaptığında onu uyardı ve atarım dedi. O dakikadan sonra sabri braz duruldu. Ancak Sabriyi ya daha önce uyarmalıydı ya da atmalıydı.

Sahaya çöken sis beşiktaş yarısahasında çok yoğundu. Bu o dakikalarda futbolumuzu etkiledi. Maç soğumasın diye belki maçı durdurmadı hakem ancak en azından anons felan isteyebilirdi.
    Sisten kendisinin görüşü de bulanmış olacak ki Nobrenin Neille pozisyonunda Nobreye kart verdi. Çok gereksiz bir karttı. Nobre adama doğru dürüst dokunmadı bile. Neill de zaten çok centilmence bunu hakeme söyledi. Ve Sabri yine oradaydı Neili susturmaya çalışıyordu.

Yine Gutinin boğazına dirsek atıldı çok sert bir şekilde ama Guti kendini attı diye yorumladı faul vermedi. Gutiye yapılan faullerin bazılarını es geçti. Gutinin barajında yine barajı en az2-3 metre yanlış ölçtü.

İlk devra GS lilere verdiği kartlarda haklıydı ancak kartlar çoğalınca ikinci devre daha hafif pozisyonlarda bize de kart gösterek eşitlemeye çalıştı gibi oldu.

Holosko kendini attı tamam ancak Kewell ve sanırsam Pino da bunu bikaç kere yaptı. Penaltı onlara verildi bize de verilir düşüncesiyle ama onları es geçti.

Ali Küçikin pozisyonunda faul yapan Sabri ama faulü alehimize verdi. Oynatsa Ali belki ilk golünü atıcak. Kaleye yakın tehlikeli bir bir pozisyon var.

Tutulan lazerler ise çok çirkindi bu adamların münasip yerine sokulmalı o aletler. Yine bu konuda hakemlerin uyarısı olmalı artık.

Genel olarak alehimize olanları saydım bir Beşiktaşlı olarak. Tabiki GS liler alehinde durumlar da var. Ama bence bir Avrupa hakemenin daha iyi olması gerekirdi. Siz ne düşünüyorsunuz.?

• Avrupada gururumuz olabilrler ama Türkiyede gereken cesareti gösteremeyen sıradan bir hakem.

10. dakikada çift sarıdan kırmızıyı çıkarmaya cesaret edemezler, kendisine itiraz edene pat diye sarıyı yapıştıramaz, üstünü yürüyüp tehditler savurana kuzu kesilir.

Avrupada yaptığını burada yapsa ertesi gün idam fermanı yazılır vay efendim 10. dakikada kırmızı olur mu diye.

Bu maç için demiyorum genel olarak durum bu.
  • buz gibi gol mü çok net faul vardı pozizyonu lig tv çekemedi.

kamera topu takip ederken nobrenin oraya gelene kadar sabriyi çoktan itmişti bile. lig tv pozizyonu çekememiş, topu takip ederken(sabri ile nobre gözükmüyor) olay o zaman oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dwimmerlaik

buz gibi gol mü çok net faul vardı pozizyonu lig tv çekemedi.

kamera topu takip ederken nobrenin oraya gelene kadar sabriyi çoktan itmişti bile. lig tv pozizyonu çekememiş, topu takip ederken(sabri ile nobre gözükmüyor) olay o zaman oldu.

Bana göre ve birçok yorumcuya göre gol. Sadece Markus Merk faul dedi. Ama ben o adamı anlamıyorum zaten ne demeye burda yorum yapıyor belli değil. Her maç her hakemin kararına doğru diyor abuk subuk yorumlar yapıyor. Biraz nette araştırın bakalım önemli futbol insanları Markusun yorumlarına ne diyorlar.

Neyse konu bu değil. Orada çok kısa bir dokunuş oldu ve geçti.
    Rakibi bozma, itme ve üstüne çıkma yok. Tekrar tekrar izledim. Sabri fizik olarak nobreye yenilmiş.
    Aynen bize verilen penaltıda tabatanın itilmesi gibi. O pozisyona penaltı değil diyordunuz ama şimdi faul diye golümüzün verilmemesini onaylıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dwimmerlaik

buz gibi gol mü çok net faul vardı pozizyonu lig tv çekemedi.

Aynen öyle, ben kesinlikle faul olduğunu düşünüyorum bence de doğru karar.
  • Valla Gs'ye bu sene amatör takım muamelesi yapılıyor hakemler tarafından , Bjk'ye penaltı verilir miydi şüpheliyim , Gs'nin aleyhine her düdük rahatlıkla çalınıyor artık.
  • Valla bence küçük hatalar dışında gayet iyi bir derbi maçı yönetti. Seyirciden etkilenmedi, daha maçın başlarında, rakip takıma penaltı çalması, gördüğüne hemen müdahale etmesi takdire değerdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SERGEN ŞEKERSPOR'DA
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Genel olarak iyiydi maça hakimdi bazı hataları vardı ama takımların şu anki durumundan dolayı hakem geri planda kaldı. Bu maç 33.hafta bir şampiyonluk maçı olsaydı yer yerinden oynardı aslında.

Aklıma gelen Nobrenin golünde faul yoktu, Hilberti atabilirdi atmadı.
  • türk futbolu bütün hatlarıyla pararlel ilerliyor.

yani herşeyimiz harika değil, dolayısıyla hakemlerimiz de.
  • Genel olarak iyiydi. 8. dakikada penaltı kararını her hakem veremez Türkiye'de. Kartlarda standardı yakalayamadı. Bazı kartları atladı bazılarını da gereksiz verdi (Nobre) . Avrupa maçında daha konsantre oluyorlar ve daha rahatlar bence.Trkiye'de taraftar ve basın baskısı çok fazla . Hakemler psikolojik olarak çok fazla etkileniyorlar.
  • niye konu görememişsin? çok iyi yönettiği için olabilir mi?

bence mükemmele yakın maç yönetti. her hakem cüneyt çakır gibi olabilse keşke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

niye konu görememişsin? çok iyi yönettiği için olabilir mi?

bence mükemmele yakın maç yönetti. her hakem cüneyt çakır gibi olabilse keşke.

Sizin mükemmel anlayışınızı anlamıyorum o halde.
    Konu yok nedeni basit. Maç olması beklendiği gibi bitti. GS nin durumu ve futbolu ortada. Hakem skoru fazla etkilemedi belki ama bence yönetimi vasatın bile altındaydı.
    Skoru etkilemediği ve futbollara bakılarak herkesin kabullendiği bir sonuç ortaya çıktığı için kimse bu durumu göremiyor.
    Ülke futbolu neden ilerlemiyor diyorsunuz ama işte hep bu kafalar yüzünden. Detay gibi görüyor herkes bunu.

GS-BJK maçında hakemin asla ve asla kart standartı yoktu. Penaltı 8. saniyede de olsa, 8. dakikada da olsa, 88 de de olsa penaltı. Bunu çaldı diye adamı övmek niye?? Cesaretli mi oluyor hakem bunu çalınca.
    Eleştireceğiniz birşey varsa konu da yazdıklarım üzerinden teknik olarak cevap verirsiniz konuşuruz. Yoksa al gülüm ver gülüm demenin faydası yok. Daha çok gider o halde bizde bu futbol mantalitesi.

• hakem gayet güzel maç yönetti, beşiktaş fener maçında da güzel maç yönetti
    stadı otuz bin kişi doldurmuş, bütün türkiye'nin gözü üzerinizde, futbolcular birbirine düşman, futbolcular her an hakemi aldatabilir, yani kolay mı sanıyorsunuz böyle maçları yönetmeyi
    illa ki bazı hatalar olacak, kimse %100 iyi maç yönetemez
    delgado nun hakeme adam 2 kere yaptı bir şey demedin, ben 1 kere faul yapınca hemen kart verdin itirazının üzerine hakemin bana küfür etti diyerek 2. sarı karttan adamı attığı maçlarda gördük
    bu örnekler say say bitmez, var mı dünkü maçta bu şekilde çok acayip karar yok, buna da şükür demek lazım bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: aböRjin

türk futbolu bütün hatlarıyla pararlel ilerliyor.

yani herşeyimiz harika değil, dolayısıyla hakemlerimiz de.

la içine pamuk prens mi kaçtı
  • Çok kötü demedik zaten ama peki o zaman en mükemmel hakemimiz buysa ben birşey demiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.