Şimdi Ara

Avrupada vizesiz gezilebilecek ülke?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Eşimle birlikte vizesiz gezilebilen ülkelere 10 günlük bir seyahat planladık.
    sıralama altta, nasıl bir yol haritası izlenmeli. yada hangilerine gitmeli hangilerine
    gitmemeli, nerden başlanmalı kaç gün kalmalı yardımcı olabilecek var mı?

aslında araç kiralamayı düşünüyoruz ama ülke değiştirirken sıkıntı oluyormuş.

Makedonya
    Sırbistan
    Bosna Hersek

• quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

Arkadaşlar;

Eşimle birlikte vizesiz gezilebilen ülkelere 10 günlük bir seyahat planladık.
    sıralama altta, nasıl bir yol haritası izlenmeli. yada hangilerine gitmeli hangilerine
    gitmemeli, nerden başlanmalı kaç gün kalmalı yardımcı olabilecek var mı?

aslında araç kiralamayı düşünüyoruz ama ülke değiştirirken sıkıntı oluyormuş.

Makedonya
    Sırbistan
    Bosna Hersek

Bizde bu bölgeye tatil planlıyoruz ancak 2 yaşında bi kızımız var. İlk defa yurdışı tecrübesi olacak. İngilizce orta seviye. Sizce çok mu zor olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bunu çok daha değiştirerekde yapabilirsiniz uçakla a noktasına gidip b noktasından dönüş yapılarak zaman kazanılabilir
    balkanlarda mesafeler kısa gibi görünsede otoban yol olmaması, tek gidiş geliş yollarının çokluğu arazinin engebeli olması zaman çizelgenizi bozabilir
    ben aracımla ve otobüsle bir kaç kere bölgeyi gezdiğimden dolayı elimden geldiğince sorularınızı cevaplayarak yardımcı olmaya çalışırım
    şimdiden iyi geziler

Orijinalden alıntı: anstel

Merhaba, öncellikle nerde başlayıp nerde bitireceğinize karar verdiyseniz rotanızı ona göre şekillendirmek lazım. mesela araba kiraladığınızı varsayarsak veya otobüs kullandığınızı
    tirandan veya üsküpden başlayarak yukarı doğru çıkmak yerinde olur diye düşünüyorum
    kabaca tiran-ohrid-üsküp-prizren-işkodra-budva-kotor-mostar-saraybosna ve belgrad şeklinde olabilir
    bunu çok daha değiştirerekde yapabilirsiniz uçakla a noktasına gidip b noktasından dönüş yapılarak zaman kazanılabilir
    balkanlarda mesafeler kısa gibi görünsede otoban yol olmaması, tek gidiş geliş yollarının çokluğu arazinin engebeli olması zaman çizelgenizi bozabilir
    ben aracımla ve otobüsle bir kaç kere bölgeyi gezdiğimden dolayı elimden geldiğince sorularınızı cevaplayarak yardımcı olmaya çalışırım
    şimdiden iyi geziler

evet
    tiran-ohrid-üsküp-prizren-işkodra-budva-kotor-mostar-saraybosna ve belgrad

Arnavutluk gidiş Sırbistan dönüş değil mi?
    haritadan bakıyorum Google earth den biraz karışı geldi bana..
    ancak bu güzergah iyi bir güzergahsa bunun üzerinde durabilirim.

birde ülkeler arasında geçişlerde sorun oluyor mu?
    mesela makedonyadan sirbistana geçişte yada sirbistandan bosnaya geçişte..

ayrıca Üsküp'ten Belgrad'a otobüsle gidilebiliyor mu??

• Arnavutluk
    Makedonya
    Kosova
    Karadağ
    Bosna Hersek
    Sirbistan

6 ülke.. Ülke başına kaçar gün ayırırsınız??
    toplamda 1307 km.

araç kiralayıp bu kadar ülke gezmek mantıklı değil herhalde de
    ülkeler arası nasıl seyahat edilir??

Avrupada vizesiz gezilebilecek ülke?
    üsküp-prizren-ipek-uljin-budva-kotor-dubrovnik-mostar-saraybosna-split-zagrep rotasını gezmiştim, geçtiğimiz yıllardada aracımla bir kaç kez balkan turu yaptım mesela,
    ist-kalambaka-bitola-ohrid-tiran-işkodra-budva-kotor-dubrovnik-mostar-saraybosna-belgrad-üsküp-selanik-kavala-ist şeklinde 9 günde çok rahat bir şekilde yapmıştım.
    eğer vize probleminiz yoksa türkiyeden araçla gitmenizi tavsiye ederim, yok eğer vizesiz olsun derseniz üsküpden başlayarak belgradta sonlandırabilirsiniz gezinizi, arnavutluk es geçilebilir mesela
    üsküp-prizren-budva-kotor-mostar (hırvatistana uğramadan giden otobüs vardır diye düşünüyorum)-saraybosna-belgrad
    bu rotada uğranılabilecek başka yerlerde var tabii ama onları zaman ve zevkinize göre şekillendirebilirsiniz
    bu arada üsküpden belgrada otobüs var
    ben şahsen bir yere gittiğimde önce ordan diğer noktalara giden otobüsleri incelemiş ona göre o anki ve bir sonraki gezimi planlamıştım, yani tamamen planlı değil o anki duruma göre kaba bir rotaya sadık kalarak araya bir şeyler katarak veya eksilterek yola devam :) yön bilginiz varsa halledersiniz rahat olun
    şimdiden başarılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabayla Avrupa Seyahati
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gümrük geçişlerini yazmayı unutmuşum,
    bana göre bunuda ikiye ayırmak lazım
    daha önce alınmış veya halen geçerli schengen vizeli giriş çıkışı olan bir pasaport
    schengeni olmayıp giriş çıkış yapılmamış bir pasaport
    gene bana göre malesef makedonya, kosova ve karadağda TC pasaportlarına karşı bir olumsuzluk var, sanki potansiyel bir kaçak veya suçlu muamelesi görüyoruz mesela makedonyada son zamanlarda bir çok insanı ülkeye almayıp geri gönderme durumları yaşanıyor, kosovaya girilirken türkiyenin doğu vilayetlerinden olup olmadığın soruluyor, karadağda polisler anlamsızca sizi bekletiyor vs....
    Bunlar yaşanacak diye bir şey yok ama olmamasınında garantisi yok, zaten geçerli veya daha önce alınmış bir schengen vizesi bu ülkelerde büyük oranda elinizi rahatlatacakdır.
    Bir problem olduğunda rahat ve ikna edici olun, aile olarak gidilmeside tabii artı bir durum
    gözünüzü korkutmak için değil sadece bildiklerimi aktardım umarım faydası olur

• karadag , kesfedilmemis cenetdir

http://www.evdeborek.com/gezi/haberler.asp?katID=27
    http://www.evdeborek.com/gezi/haberler.asp?katID=25

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.