Arkadaşlar bildiğimiz gibi forumda Us endonezya hong kong türkiye psn leri kullanılıyor. ve en dert yandığımız nokta en ucuz psni aramamız. elimde bulunan kutulu 2.bölge the last of us üzerinden dil seçeneklerine baktığımda türkçenin yanında, isveç,norveç,finlandinya, danimarka,Polonya, fransa,italyanca,yunanca,ispanyolca,portekizce gibi iskandinavya ve avrupa dilleri mevcut.
Bu diller Arasında hemen hemen hepsinin para birimi euro ve iskandinavya ülkeri krom kullanıyorlar. Burada benim amacım en ucuz para birimini sony nin türkçe oyunları arasında bulmaya çalışmamdı. ama maalesef Avrupa bölgesi arasında uygun bir psn bulamadım. en ucuzu bizde 119 tl olan bir oyunun isveç psn ninde 112 tl olması. bizde 1 tl nin bir avrupa ülkesinde 2 krom olması çok iyi olurdu. zira hem 2. bölge oyun sayesinde Sony nin türkçe oyunlarını oynayabilirdik hem de 639 kromluk (60 dolar) bir oyunun 110 tl yada 120 tl den alabilirdik. Buradan da görmüş olduğumuz gibi Avrupa devletleri kendi arasında oldukça itibarlı ve yüksek bir ekonomi sistemi var. misal isveçli biriyle ingiliz biri arasında 80 kuruşluk bir para farkı var şuan . yine de krom siterlin kadar pahalı değil ama bunu türk lirasıyla karşılaştırdığımızda türk lirasının değeri olmadığını bu Psn yoluyla bir kez daha görmüş olduk.
Bu konuyu açma amacım forumdaki psn oyuncularını bilgilendirmemdi. görünüşe göre en ucuz psn asya ülkeleri arasında yer alıyor . onun dışında 2. olarak amerika diyebiliriz. 1. Asya psn 2.Amerika psn 3. Avrupa psn tabi bir de Rusya gerçeği var ama Rus psn de Avrupa birliği dolayısıyla Türkçe oyunlar bulunmuyor diye biliyorum. ( malum onlar Avrupa birliğine bağlı değiller )
Ben türkçe oyunları kutulu diğer türkçe olmayan oyunları us psn den alıyorum.Us psn avantajı Asya ve Avrupa ya göre daha çok içerik ve indirimlerin fazla olması.