< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 22 Kasım 2022; 21:41:21 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Avrupa'da üni okumanın trde top ünilerden daha kolay olması

-
-
Almanya da aynı şekilde, girmek kolay. Çünkü elemeyi girişte değil okurken yapıyorlar. O kadar toz pembe değil yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O sistemin farkındayım. Hatta Fransada tıpta 2. seneye geçiş oranı %10du sanırım. Huni sistemi kullanılıyor önce herkes girsin sonra ilgisi olan başarılı olan devam etsin şeklinde. Ama o noktaya kadar gelen Türkler genelde dişini sıkıp başarılı oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üniversite süreci daha zordur ama iyi bir okula girmenin kolay olması, dünyada saygı gören, iyi olduğu her yerde kabul gören bir eğitim alıyor olmak ve bitirdikten sonraki imkanları düşünmek insanları daha çok motive edecektir.
Yani TR'de gelecek kaygısıyla, top uni olmayan bir yerde, vasat eğitim aldığını bilerek okumak ve neredeyse garantili şekilde mezun edilmek çok da iç açıcı bir durum değil.
TR'de en iyi okullara para vermeden girmek ise çok zor hatta çok kişi için OBP yüzünden imkansız olabilir, tekrar üstüne basarak söylüyorum; buralara giremediyseniz vasat kurumların ve vasat insanların arasında kaybolup, hayattan bezip boşvermişliğe kapılmanız da yüksek bir ihtimal.
-
Teknik üniversitelerde öyle.Diğer üniler o kadar zor değil.
Bana kalırsa olması gereken bu.Yani 2 hakkın var(önceden tekti) geçemezsen bir daha o tip teknik üniversiteye hayatın boyunca girme hakkını kaybediyorsun en iyisi.Bunu bilen zaten boşuna zamanını da harcamıyor Girmiyor.
Türkiye'de de olması gereken bu aslında.Eleme okuma safhasında olmalı.Kaldığın an kurumdan atılmalısın.Bu şekilde hem hakeden okur.Hakeden için yurt yeme içme imkanı sağlanır.Boş yere kitlelerin zamanı çalınmaz.Hayatını ona göre çizer.
Bu sebepten hem kurumlar kalabalık hem hak eden istediği hizmeti eğitimi alamıyor.İmkanlarda kısıtlanıyor.Kamu israfı da cabası.
Diploma ile sadece yetkinlik kazanıyorsun o işin ehli olmuyorsun tam olarak.Eskisi gibi bana göre Kurum kotası 100-150 bin filan olmalı idi.Şuan korkunç boyutta.İnanılmaz bir kaynak israfı var.Bu da kalabalıklaşma ile maalesef kalitesizliğe yol açıyor.
10 yıl önce devletler kaliteli iken artık bazı bölümlerde burslu vakıf okumak daha doğru bir tercih sağladığı imkanlarla.
En Beğenilen Yanıtlar

Almanya da aynı şekilde, girmek kolay. Çünkü elemeyi girişte değil okurken yapıyorlar. O kadar toz pembe değil yani.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X