Şimdi Ara

Avrupa Birliği mobil operatörlerdeki dolaşım ücretlerini kaldırıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Verdigin kaynak tabi ki adami savunacak

O adamin ne oldugunu herkes biliyor sen rahat ol edebi sanat falan da yapmiyor kafasi galaksi olmus adamin. Siz de gaza geliyorsunuz boyle adamlarin sacmaliklariyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polonya'dayım 6 GB internet artı heryöne Sınırsız Konuşma ve SMS 25 Zloty yani 23 lira filan :) Play Card hattımın adı.
  • benim oğlum bina okur, döner döner yine okur

• quote:

Orijinalden alıntı: celibar

seni tutan yok. hemen vatandaşlık da veriyorlar.

tabi tabi dökmüşler.almanya İsveç Norveç resmen vatandaşlık dağıtıyor haklisin

• en ucuz tarifeye 50 lira verdiğimin ülkesinde hayal gibi böyle işler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın donanım haber böyle şeyleri yayınlamayın. Yine bir çok isyan var ben dahil. Bizde ruslarin yanında olan diğer türkmenlerle yada ABD nin yanında olan diğer müslüman kardeşlerimizle roaming Kaldıralım. Mesela ben iraktayken bu durumdan çok çektim. Özelikle arap ülkeleriyle kaldıralım ve Avrupalılar bizi kıskansın. Hatta kıskançlıktan patlasınlar ( patladı)

• Adamlar yurtdisnda bile bizim yurtici paketsiz kullnimdan daha ucuz internet veriyor.

Örnegin vodafone'da standart internet 10 kb/ 15 kr.

1 gb da 15728 tl yapar, onlarda 30 tl.

Hatta bizim operatorlerin yurticindeki paketsiz intterneti yurtdisinda kullanmaktan daha pahali.

vodafone'da standart internet 10 kb/ 15 kr.

1 mb 15 tl , Yurdisinda paketsiz kullanim ise 1 mb 5 tl.

Bildigin insanlari soymak icin firsat kollama denir buna. Bir yetkili de çıkıp sen hayirdir demiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: El_domingo

Aydınlık ve ilericilikten bahedip okumamak araştırmamak boyle birsey...
    “İlim ve hikmet, Müslümanın yitiğidir. Nerede bulursa onu alır."
    Esas mesele avrupanın koru korune taklit etmeyinken başka bi konu geldi.

İddalarınızla ilgili,
    Mübarek soba, benim teessüratımı ve tazarruatımı dinleyen tek ve menfaatli arkadaşım"
    Bahsettiğiniz cumle hapiste yazılmıstır.Cansız varlıklar ile konuşmak ya da onları konuşturmak edebi bir sanattır.
    Yani soba bile bana yapılan haksız ve zulümlere dayanamayıp tepki ve ses veriyor,
    ama kalbi cansız ve hareketsiz olan zalimler bu duruma gözlerini ve kulaklarını kapamışlar"
    demek sureti ile sitemini ifade ediyor.

Beduizzamana peygameberlik idda ediyor muhtemelen Risâle-i Nur’la ilgili olarak “yazdırıldı” ifâdesinden bahsediyorsun.

Risâle-i Nur Küllliyatın’da bu ifadeyle ilgili olarak bazı iddiaların tâ Bedîüzzamân Hazretleri hayattayken mahkemelerde sorulduğu da görülmektedir. İlgili iddialar ve Bedîüzzamân Hazretleri’nin verdiği cevap şöyledir:
    “Üçüncü sehiv: Yanlış mânâ vermekle raporda: ‘Saîd bâzen kerametler yazar. ‘Yazmak istemezdim; bana yazdırıldı.’ Hem bâzen: ‘Bu cevap mânevî canibden geldi ve hakîkat âleminden bildirildi.’ Hem bâzen: ‘Kudsî bir müjde veriyor.’, ‘Her yüz senede bir müceddid gelir’ fikriyle kendisinin zamanın müceddidi olduğu fikrini uyandırıyor.’ demişler.” Bu iddialara Bedîüzzamân Hazretleri şu cevapları vermektedir:
    “Elcevap: Hâşâ, bin defa hâşâ. Benim haddim değil ki, o kerametleri benliğime mal edeyim. Belki benim pek çok kusurlarımla berâber Risâle-i Nur ile îmân hizmetinde çalışmamıza bir ikrâm-ı İlâhî ve o hizmetin makbuliyetine dâir bereketten gelen bir emâreyi göstermek ve ‘Ne ile yaşıyor, nasıl geçiniyor?’ diyenlere karşı da, bereket-i İlâhiye bu hizmetimizi dünya maîşetine âlet etmeye mecbur etmiyor, demektir.
    “Hem bu yazdığım hakîkatler benim fikrim, malım değil; belki herkesin kalbinin bir köşesinde bulunan bir lümme-i şeytânî ve vesveseci bulunduğu gibi, bir lümme-i ilhâm ve melekî bulunduğuna ehl-i hakîkat ve diyanetin hükümlerine binâen, benim kalbimde dahi herkes gibi, bâzen ihtiyarım haricinde ve fikrimin fevkinde hatırıma bir hakîkat hutur eder. Yani, Kur’ân’dan mânevî bir canibden bir nevî ilhâm hükmünde, bir güzel nükte ifhâm edilir, demektir.
    “Ve hiç hatırıma gelmiyor ki, Yeni Saîd zamanında ve nefsin şerrinden ve benliğinden çok korkan ve belâsını çeken şahsıma böyle bir mevki verdiğimi veya vermek istediğimi tahattur etmiyorum. Belki, Risâle-i Nur’da isbat edilmiş ki: Bu zaman cemaat zamanıdır. Şahs-ı mânevî hükmeder. Eski zamanda dalâlet bir şahıstan geldiği cihetle, karşısına bir dâhi-i hidayet çıkardı. Şimdi ise cemaat şeklinde bir şahs-ı mânevî olmasından, onun karşısında ancak bir şahs-ı mânevî mukabele edebilir.
    “Yalnız eskiden beri ehl-i hakîkat mabeyninde carî ve üstâdına karşı fart-ı muhabbetten gelen fevkalhad hüsn-ü zanları ta’dil etmek ve nimet-i İlâhiyeye karşı küfran ve inkâr etmemek niyetiyle, müceddidlik vazîfesi olabilir. Fakat benim değil, Risâle-i Nur’undur. Belki bu zamana bakan Kur’ân’ın bir cilve-i hakîkatidir. Risâle-i Nur onu temsil eder. Ben neci oluyorum ki, kendim dâvâ edeyim.”1
    Görüldüğü gibi Bedîüzzamân Hazretleri bu tür iddialara gerekli cevapları vermiştir. Risâle-i Nur eserlerinde buna benzer epey izahât mevcuttur. Uzun tutmamak için bu kadarını yeterli görüyoruz.
    Kur’ân-ı Kerîm’de Enfal Sûresi, 17.âyette “Ey Rasûlüm, düşmanların gözlerine bir avuç toprak attığın zaman da sen atmadın, ancak Allah attı.2” buyuran Allah (cc), zahirde Efendimiz’in (asm) attığı toprağın hakîkatte onun atmadığını, kendisinin attığını beyan etmektedir. Bu noktada mes’eleye kader noktasından yaklaşmak gerekiyor. Çünkü bir fiilin bidâyeti irâde-i cüz’îyeye, neticesi irâde-i külliyeye aittir. Yani kul ister, Allah yaratır. Böylece Nisa Sûresin’de de “Sana her ne iyilik erişirse Allah’tandır. Sana her ne kötülük gelirse, o da kendi nefsindendir.3” denilmiştir. Öyleyse cüz-ü ihtiyarînin icada kabiliyeti yoktur. Bir emr-i itibarî hükmünde olan kisbden başka, insanın elinde birşey bulunmuyor. İnsan ubûdiyet cihetinde hayat-ı ebediyeye müteveccihtir. “Öyle bir bîçare mahlûktur ki, sermayesi, yalnız, ihtiyardan bir şa’re (saç) gibi cüz’î bir cüz-ü ihtiyârî; ve iktidardan zayıf bir kesb; ve hayattan, çabuk söner bir şule; ve ömürden çabuk geçer bir müddetçik; ve mevcudiyetten çabuk çürür küçük bir cisimdir.4”
    Madem âyetin hükmü gereğince Allah (cc), Efendimiz’e (asm) “Attığın zaman sen atmadın!” diyor ise, insan da iyiliklere sahip çıkmamalıdır. Çünkü insanın “hasenatta iftihara hakkı yoktur. Onda onun hakkı pek azdır. Çünkü hasenâtı isteyen, iktiza eden rahmet-i İlâhiye; ve icad eden kudret-i Rabbâniyedir.5” “Elhasıl, insan her ne kadar fâil-i muhtar ise de, fakat ‘Allah dilemedikçe siz hiçbir şeyi isteyemezsiniz.6’ sırrınca, meşiet-i İlâhiye asıldır, kader hâkimdir. Meşiet-i İlâhiye, meşiet-i insaniyeyi geri verir, ‘Kader gelince göz kör olur.’ hükmünü icra eder. Kader söylese, iktidar-ı beşer konuşmaz, ihtiyar-ı cüz’î susar.7”
    Öyleyse “Ey insan! Senin elinde gayet zayıf, fakat seyyiatta ve tahribatta eli gayet uzun ve hasenatta eli gayet kısa, cüz-ü ihtiyarî namında bir iraden var.8” İşte böyle bir mâhiyete sahip olan insanın ben yaptım, ben i’câd ettim, ben yazdım demeye hakkı olabilir mi? Bu haddi aşmak olmaz mı?
    Bedîüzzamân Hazretleri Risâle-i Nur’un te’lifi için kullandığı “yazdırıldı” ifadesini öyle boşu boşuna kullanmamıştır. Bu kelimenin kullanılışında Allah’a tevekkül ve teslimiyet vardır. Başka mânâlar aramak abesle iştigaldir. Çünkü Risâle-i Nurların müteferrik yerleri bu iddia sahiplerini tekzip etmektedir.(sorularlasaidnursi)

Alın alın bunu burdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: thedukeof

Elimden geldiğince dikkat etmeye, unutmamaya çalışıyorum ama inan bana bazen en basit kelimeleri unutup açıp sözlüğe bakıyorum İngilizce-Türkçe olarak sonra kendime kızıyorum. People are shouldn't forget where they came from.

Merak etme kardes, Türkiye de sogup büyüyüp, ingilizin yarim yamalak ogrendigi turkce kadar bile turkce konusamayan milyonlarca insan var bu ulkede.

Biz türkçemizi yitirmeye,dilimizi yozlastirmaya son hizla drvam edelim, ulkede yasamayan kardeslerimiz bu denli sahip ciksin.

Bu iste bir problem var ya neyse....

• önemli olan avrupaya nasıl gittiğin. doğru şekilde gidenleri hemen alıyorlar.

• WmGMD W kullanıcısına yanıt
    tv seyretmiyon mu? almanya Yunanistan hemen kendi vatandaşı yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: celibar

tv seyretmiyon mu? almanya Yunanistan hemen kendi vatandaşı yapıyor.

Yok hocam inanın açmıyorum bile açarsam da digiturk u açmadan netflixe bağlanıp dizimi izleyip kapatıyorum.Yandaş medya haberlerinden evlilik programı ve saçma sapan aşk dizilerinden bıktım seneler önce.Link vs verebilirseniz bu genç forumdaşınızı aydınlatmış olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.