Şimdi Ara

AVM otoparkında yaşanan küçük kaza ve komikli değer kaybı davası... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
12
Favori
23.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avukat ekmek yemesinmi kardeşim dava açacakki para kazansın. Bence siz yanaşmamış olabilirsiniz ilk başta para ödemeye. Şahsen ben olsam kardeş dava açıcam ya bi miktar para öde yada hukuk yolu ile iki katını ödersin. Genelde böyle oluyor. Zart diye dava açtığını sanmıyorum siz aksini söylesenizde. İki tarafta kendince haklı. Oda size kızıyor sonuçta. Karşı tarafla irtibata geçseniz de bi konu da o açsa olayı netleştirmiş oluruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaboes

Avukat ekmek yemesinmi kardeşim dava açacakki para kazansın. Bence siz yanaşmamış olabilirsiniz ilk başta para ödemeye. Şahsen ben olsam kardeş dava açıcam ya bi miktar para öde yada hukuk yolu ile iki katını ödersin. Genelde böyle oluyor. Zart diye dava açtığını sanmıyorum siz aksini söylesenizde. İki tarafta kendince haklı. Oda size kızıyor sonuçta. Karşı tarafla irtibata geçseniz de bi konu da o açsa olayı netleştirmiş oluruz

Yalan borcum mu var? Dava açıldığını mahkemeden yazı gelince öğrendim. Karşı taraf benimle irtibata geçmemiş, ben bana gereksiz yere saydıran bir dolu gereksizin hatırına (sözüm size değil) karşı tarafla iletişime mi geçeyim? Gerek yok. Dava yürüsün. Ne olacaksa davada olsun. Maliyeti sigortaya yüklemenin başka yolu da yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: jasonmorhyne

quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Tüm yorumları okumadım ilk bir kaç sayfayı okudum, forumun çoğunun ölücü ve vizyonsuz olduğunu zaten biliyordum, çok da şaşırmadım desem yeridir. Eminim yorum yapan ölücü sığırların çoğunun arabayı bırak ehliyeti dahi yoktur. Konu sahibi kazada kusurlu taraf olduklarını zaten belirtmiş, cuzi de olsa bir miktar değer kaybını ödemeyi de kabul etmiş, kaldı ki konunun amacı usulsuz değer kaybı davası değil mi ? Adam kimseye bu kazada kim haklı veya kim haksız diye sormuyor, başından geçenleri anlatıyor, %50 gibi komik bir değer kaybı davası ile karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Yorumları okudukca insanların sadece ölücü ve viyonsuz değil ek olarak gerizekalı olduklarını da düşünmeye başladım. Algılayamıyorlar sanırım.

+1

Huzeyin_ZST hocam, hem size hem annenize gecmis olsun. Ne beyinsiz insanlarla dolmus tasmis burasi boyle? Kazadir olur, gerekirse zarar da bir sekilde karsilanir bu kadar basit.

Terbiyen bu kadar işte, adam arkadaşlarını toplamış konuya...

Konuya kimin yorum yazabileceğini kontrol edebiliyor olsam, gereksiz bütün mesajları (benimkiler de dahil) silip, konuyu sadece bilgilendirme amaçlı bırakırdım. Sizin gereksiz yere anlamsız şeyler yazmanızı engelleyemediğim gibi, tanımadığım bir dolu insanın da yorum yazmasını desteklemiyor, talep etmiyorum. Enteresan bir algınız var. Forumda da klan gibi mi yaşıyonuz da benden öyle davranmamı bekliyorsunuz?

Neyse. Burada kendi yazdıklarım dışında hiç bir şey benim sorumluluğumda değildir. Anlaşmazlık durumunda Asmara (Eritre) mahkemeleri yetkilidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

burası babanın forumu mu ?
    ayrıca insanlara beyinsiz diyemezsin
    ayrıca mesajını da silmiş galiba ,mertlik bu mu ?

Haydaaa. Benim mertliğimi sorgulamak sana mı düştü, kaldı ki mert olmak zorunda da değilim. Her neyse biri şikayet edip sildirmiş mesajı.

Söylediğimin hala arkasındayım. Beyin denen lütfa her insan aynı oranda sahip değil maalesef, dünyanın her yerinde olduğu gibi forumda da böyle. Beyin çoook önemli bir lütuf, haa ona sahip olmayanların daha mutlu olması ayrı bi komik ama beyin önemli.
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    zengin olmanın böyle güzel bir şey olduğunu hep duyardık ama sayende görmüş olduk ,teşekkürler :)
    zenginlik = her konuda haklı olmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

zengin olmanın böyle güzel bir şey olduğunu hep duyardık ama sayende görmüş olduk ,teşekkürler :)
    zenginlik = her konuda haklı olmak

Zengin olduğum hükmünün nasıl verildiğini de anlamadım. Bizim genel olarak zenginlere karşı neden bir aşağılık kompleksi içinde olduğumuzu da anlamadım. Ama neyse, sen diyorsan, haklısındır abi. Zenginimdir. Zenginsem bunun nesinin kötü olduğunu da hiç anlamıyorum. O da ayrı konu.

Gerçekte gönlüm zengin zaten benim. Gerisi mühim değil.

Zengin bübe diyen adamların bindiği arabaların fiyatları da bizim bindiğimiz araçlardan aşağı kalır seviyede değil. O da ayrı konu. Yaşadığı hayatlar da öyle. Sonuçta hepimiz benzer hayatlar yaşıyoruz. De ki ben ayda 60 kağıt kazanıyorum. Sonuçta 3 oda bir salon 25 yıllık bir evde, kirada oturuyorum. Benzer değerlerde arabalara biniyorum. Ve hatta öyle ki, sizin gibi şahsi aracım da yok. 3 kişi 2 araba kullanıyorduk. Şimdi 1'e düştük. 3 kişi 1 araba kullanıyoruz. Yetiyor abi. Bir para bulduğumda eşeklemesine binmelik keyifli bir şey alacağım. 2008-2010 Suzuki Swift 1.6 sport falan gibi bir şey mesela. 1 düzgün, 1 dandik araba 3 kişiye yeter. Neyse, yaşam tarzımız ve harcama mantığımız da yakındır. Hatta belki ben bazı konularda daha cimriyimdir. Aptal bir telefona 2000TL vermem mesela. Telefonlarımı ikinci el yurtdışından alıyorum. Yıllardır sıfır pc parçası almadım. Genelde yurtdışından ikinci el alıyorum falan...

Böyle bakınca, benzer hayatlar yaşıyoruzdur muhtemelen. Durum bu iken, de ki ben ayda 60 kağıt kazanıyorum (tabii ki kazanmıyorum da), sen 5 kağıt kazanıyorsun. Ne fark etti? Tısss. Yok. Sıkış abi bu muhabbetler.

Anlamsız kompleksler. Hayata bakışım farklı biraz. "Hayatımı idame ettirecek parayı ben öyle ya da böyle kazanırım" mantığı benimki. Kendime güvenim var özetle. Parada pulda gözüm yok. Para gelir, gider. Benim yetkinliklerim ve becerim evimi döndürecek kadar parayı ne olsa kazandırır bana. O yüzden boş yere kasılmıyorum. Gerilmiyorum. Zenginlere de bir nefretim yok. Dar gelirliyi de hor görmüyorum. Hepimiz insanız neticede. Bu rahatlıkla yazıyorum. Ancak okuyan bu rahatlıkta değil. Boş yere alınıyor zaar. Bu zengin muhabbetinin tamamına yakınını da biz orta gelirliler oluşturuyoruz. Ağaoğlu falan gibi leblebi tozları dışında, zengin kesimin de gelip gırtlağımıza bastığına inanmıyorum. Hatta çoğu zenginin zengin olduğunu bile günlük hayatta anlayamayacağınıza inanıyorum. "Zengin her zaman haklı" bizim sıkışımız özetle. Bırakalım bu kompleksleri. Gerek yok.

Baştan haksız olduğumu söylemişken bunu iddia etmeniz de komik.

Neyse, gönlü zengin herkese selam olsun...

Tekrar edeyim, traş olduğunuz berber de bir şirketin sahibidir. Şirket sahibi olmak zengin olduğunuzu göstermez. Minimum 10.000TL sermayeniz olduğunu gösterir. Anonim Şirket de 50.000TL sermaye ile kurulur. O yüzden gereksiz ajitasyonlara, fakir edebiyatlarına girmeye de gerek yoktur.

• Selam,

Gecen gun otoparkta beklerken, onumdeki arac onca kornaya asilmama ragmen durmayip geri geri bana vurdu.
    Daha arabam 2 aylik, arka koltuklarin naylonu bile duruyor o derece. Hisimla indim bi de ne goreyim, vuran eleman resmen kaputa cikmis.
    Kullanan ise orta yas ustu bir bayan. Kadin halimle actim agzimi yumdum gozumu. Bakmadim gozunun yasina.

Aksam esime anlattim durumu, dellendi adam. Asiyor kesiyor. Oldurecek sandim beni. Vurdu kapiyi cekti gitti. Gelmedi birkac gun eve.

Sonraki gunlerin arkadaslarla bulusunca anlattim durumu. Gaza geldik hep beraber, keske sacini basini yolsaydmisima dondu olay. Neden sonra ayni aksam telefon caldi. Kiz grubundan birisi. Kocasi avukatmis, dava acalim iligini kemigini somurelim demis. Nerden baksan 50binlik hasar varmis arabada.
    Tamam dedim ve islemleri baslattik. Bakalim sonu nasil bitecek.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    zengin olmak kötü bir şeydir demedim ,anladın sen :)
    şu konuyu taaa baştan normal şekilde anlatsaydın zaten bu kadar tepki olmayacaktı
    kazayı annen yapmış ,tamam bu olabilir bir durum ama yönetim kurulunda üst düzey olduğunu söylemenin gereği neydi ?
    bu kaza nedeniyle bir değer kaybı davası olduğunu anlatmışsın ,bu da normal ama bize dokunmaz türünde anlatmanın gereği neydi ?
    avukatın % 50 değer kaybı bildirmesi de gerçekten komik ötesiydi ve zaten bunu savunan kimse olmadı

diğer bir konu ise ilk baştaki mesajlarında ,ben bu işleri iyi biliyorum ,iki üniversite boşa bitirmedim demen ile
    sonradan şöyle oluyormuş ,bende yeni öğrendim demen biraz ironik olmuyor mu )

aslında bir kaç cümle ile anlatacağın ve bizimde birkaç cümle ile cevaplayacağımız bir konuyu bu hale getiren sen değil misin ?
    ha normal anlatsaydın o zaman bu kadar ilgi görmezdi ve popüler konular arasına girmezdi ,değil mi :)

işin ilginci arada çıkıp edep adap sınırlarını aşıp ,sözde seni savunuyormuş gibi yapıp ,millete hakaret etmeyi iş edinenler de ayrı bir dert
    sanki sen kendini savunamıyorsun da ,bu onlara düşmüş ?
    en çok da şaşırdığım konu başkasına küfür ,hakaret edemezsiniz deyip kendisinin etmesi :)

sorsan emin ol konuyu dahi okumamış ,anlamamıştır bile :)

ha bu arada bende fakirlik kompleksi falan yoktur ,zengin olmayı hiçbir zaman düşünmedim ,istemedim
    aksine fakirlik yada zenginlik kompleksi olanlara biraz alerjim var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: callandor

Selam,

Gecen gun otoparkta beklerken, onumdeki arac onca kornaya asilmama ragmen durmayip geri geri bana vurdu.
    Daha arabam 2 aylik, arka koltuklarin naylonu bile duruyor o derece. Hisimla indim bi de ne goreyim, vuran eleman resmen kaputa cikmis.
    Kullanan ise orta yas ustu bir bayan. Kadin halimle actim agzimi yumdum gozumu. Bakmadim gozunun yasina.

Aksam esime anlattim durumu, dellendi adam. Asiyor kesiyor. Oldurecek sandim beni. Vurdu kapiyi cekti gitti. Gelmedi birkac gun eve.

Sonraki gunlerin arkadaslarla bulusunca anlattim durumu. Gaza geldik hep beraber, keske sacini basini yolsaydmisima dondu olay. Neden sonra ayni aksam telefon caldi. Kiz grubundan birisi. Kocasi avukatmis, dava acalim iligini kemigini somurelim demis. Nerden baksan 50binlik hasar varmis arabada.
    Tamam dedim ve islemleri baslattik. Bakalim sonu nasil bitecek.

Araba bentley mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Mercedes

• quote:

Mercedes

Geçmiş olsun da nasıl bir geri geri gelme imiş o öyle. Kaput falan değişti mi 50bin çok fazla ya

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Mercedes

Geçmiş olsun da nasıl bir geri geri gelme imiş o öyle. Kaput falan değişti mi 50bin çok fazla ya

Selam,

Tampon ve far işlem gördü. Kız gibi 2 aylık araba gitti. Açtım davayı bekliyoruz bakalım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Mercedes

Selam,

Tampon ve far işlem gördü. Kız gibi 2 aylık araba gitti. Açtım davayı bekliyoruz bakalım

Ya arkadaş neden yapıyorsunuz bunu

Adam konuyu açtığına açacağına pişman oldu ha

• Selam,

Olayın bi de bu tarafı var diye şeettiydimdi

• Hüseyin Bey Selamlar;

Konu bayağı uzamış. Konuyu biraz da dağıtmak adına biraz kelam etmek istedim. Zira herkes söyleyeceğini söylemiş gibi gözüküyor. Eteklerde dökülecek pek taş kalmamış gibi...

Önceki yazılarınızın da önemli bir kısmını merak edip okudum. Geçmiş tecrübelerinizden çokca bahsediyorsunuz. Genel geçer standart araçlar da kullanmamışsınız. Düşünce dünyanız, hayata bakışınız da genel toplum anlayışından daha farklı. Başkaları ne düşünür diye de önemsemiyor, aklınızdakileri yazılarınıza traşlamadan döküyorsunuz.

Ben uslubunuzu gayet samimi buluyorum. Bilmiyorum neden. Ama öyle geliyor. 6.his belki. Bu uslubu samimi bulmayanlar da olabilir ve benim göremediğim haklı sebepleri de olabilir. Buna da eyvallah. 😊

Benim merak ettiğim, bu kadar eleştiriye nasıl aynı uslupla devam edip, çizginizi pek bozmayıp, uzun uzadıya yanıt vermeye devam ettiğiniz... Bunun bir formulü var mı ? Fikri mülahazaları seviyorsunuz. Belki beyin jimnastiği olarak da görüyor olabilirsiniz. Harbiden merak ettim ☺ Uzun zamandır sormak istiyordum.

Dip not: Hüseyin Bey'i yazıları dışında tanımıyorum. 👼

• Konu sahibi arkadas cok zeki ve akıllı bir kişilik..

• quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Konu sahibi arkadas cok zeki ve akıllı bir kişilik..

Tamam

• quote:

Selam,

Olayın bi de bu tarafı var diye şeettiydimdi

Ah, hoş geldiniz! Biz de sizi bekliyorduk... Darıldım vallaha, dava açmadan önce arasaydınız keşke yahu. (Bir de aba altından sopa gösterirler ya sonra) Şimdi istesem bunu sündürdükçe sündürürüm. Temyiziydi falan. Yazık...

----------

Abi geri geri gittik vurduk. Tartışmalı bir mevzu yok ortada. Bunun bu kadar büyütülecek nesi var, ben anlamadım; ama mala tapan tiplerle iyi kafa buluyorum. İyi oluyor. Onun dışında aklı başında olup, üsluptan hoşlanmayanlar olmuş. Onu da pek anlamadım. Kumanda elide. Kanalı değiştir... Muhafazakarın striptiz programını şikayet etmesi gibi bir şey. Kanalı değiştirsene!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Ocak 2017; 9:13:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acc04

Hüseyin Bey Selamlar;

Konu bayağı uzamış. Konuyu biraz da dağıtmak adına biraz kelam etmek istedim. Zira herkes söyleyeceğini söylemiş gibi gözüküyor. Eteklerde dökülecek pek taş kalmamış gibi...

Önceki yazılarınızın da önemli bir kısmını merak edip okudum. Geçmiş tecrübelerinizden çokca bahsediyorsunuz. Genel geçer standart araçlar da kullanmamışsınız. Düşünce dünyanız, hayata bakışınız da genel toplum anlayışından daha farklı. Başkaları ne düşünür diye de önemsemiyor, aklınızdakileri yazılarınıza traşlamadan döküyorsunuz.

Ben uslubunuzu gayet samimi buluyorum. Bilmiyorum neden. Ama öyle geliyor. 6.his belki. Bu uslubu samimi bulmayanlar da olabilir ve benim göremediğim haklı sebepleri de olabilir. Buna da eyvallah. 😊

Benim merak ettiğim, bu kadar eleştiriye nasıl aynı uslupla devam edip, çizginizi pek bozmayıp, uzun uzadıya yanıt vermeye devam ettiğiniz... Bunun bir formulü var mı ? Fikri mülahazaları seviyorsunuz. Belki beyin jimnastiği olarak da görüyor olabilirsiniz. Harbiden merak ettim ☺ Uzun zamandır sormak istiyordum.

Dip not: Hüseyin Bey'i yazıları dışında tanımıyorum. 👼

Elimden geldiğince samimi olmaya çalışıyorum. Zaten sanıyorum problem buradan çıkıyor. Bir de olayı dünyanın en önemli olayıymış gibi anlatmamı bekleyenler varmış sanırım. Ancak durum bu değil. Biri size tırt bir dava açtığında dünya durmuyor. Bu tarz bir mesele kendi başına gelse, kendine böyle bir dava açılsa gece rahat uyuyamayacaklar varmış. "Bu kadar kasmamak gerek" şeklinde, rahat bir tonda konuşuyorum. Tüyleri terse döndü. Ben de pek anlamadım.

Eleştiriler, üslubu bozuk bulanlar problem değil. Gene insanca tartışılıyor (gereksiz olsa da). Bir de saldıranlar çıkıyor. İçinden "araba sürmeyi bilmeyen karı biçmiş" diye düşünüyor herhalde. O tarz saldırgan tiplerle de itina ile dalga geçtim.

Üslubumu bozmamam ve sakin kalmamın temel sebebi, artık bu forumun çöplük olduğuna iyiden iyiye inanmış olmamdan. Bilgiyi odak noktasına koyan forumlarda bu tarz saçma sapan tartışmalar çıkmıyor. Hep burada çıkıyor. Bu forum her gün klavyenin diğer ucundakinin de bir insan olduğunu, bir masada oturup sohbet ederken suratına söyleyemeyeceğin lafı yazmaman gerektiğini anlamayan insanlarla doluyor. Bu tipler genelde forumu histeri kusmak ve sinir atmak için kullanıyor. Bu kesimi zaten önemsemediğim için, sinir yapmadım, canımı sıkmadım. Aksine "madem maksat stres atmak, ben de yapayım" dedim. Aslına bakarsanız üzerine pek düşünmedim. Gelişine vurdum sanırım. Sonuçta bu forumun amacı buymuş gibi davranan kullanıcılar çoğunlukta.

Normal şartlarda karşılıklı bilgi paylaşımı ile gerçek manada fikri mülahazaları severim tabi. Ancak bu konuda sayfalar süren tartışmalar pek öyle değildi be. Sayfalarca oku oku oku, ne öğrendin? Sıfır.

• Değer kaybı davasının açılması ve tutarın abartı yüksek belirlenmesi bence de iyi niyet taşımıyor.

Sana iyi niyetli yaklaşan insana aynı uslupla iyi niyetli yaklaşırsın. Doğanın kuralı bu.

Karşı taraf mağdur doğru, ancak mağduriyetinin karşılığını kanun yoluyla aramaya çalışan birine (hem de çok abartı bir rakam sunarak karşı tarafı mağdur edebilecek bir şekle sokan birine) elbette sen de oyunun kuralına uygun olarak kanuni yollardan iş çözülsün istersin. Zira karşı tarafın iş çözme biçimi bu. Ahlaken de (%50 değer kaybı talebi) problemli bir içerikte de olunca bu durum işin vicdani bakış tarafını da öldürüyor.

Bu arada, araç pahalı bir araç, yani mercedes. Standart esnaf tipi araç değil. O yüzden olaya esnaf tipi değer kaybı tipi bakış da olmamalı. Ama gene de olası ilerde satış esnasında değer kaybı olabilir mi, evet olabilir. Bu cepte. ☺

Bu bağlamda benim tutumum ne olurdu ya gelirsek; eğer karşı taraf değer kaybı davasını kaybetse bile vicdanen içim rahat etmez. Eğer maddi gücüm de el veriyor ise, karşı tarafı en azından arar, bir geçmiş olsun der, olası değer kaybı neyse araştırır, artık ne kadarsa 2 bin tl ye falan işi bağlamaya çalışırdım. Sebep olarak ise vicdanım rahat eder, ayrıca uhrevi inanışı olan biri isem de kul hakkını gözetmiş olurdum.

Karşı taraf davayı kazansa zaten problem yok. Kaskomdan alacaktır parayı.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.