Şimdi Ara

Avizeye şerit led uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle 3 metre şerit led alıyoruz.Şerit ledi 26 eşit parçaya bölüyoruz.Ve resimdeki gibi tekli sarkıtın üzerine yapıştırıyoruz.

• Ledlerin 26 parça olması önemli çünkü ledlerimizi adaptörsüz yakacağız.
    220 voltu doğru akıma çevirince 310 volta ulaşıyoruz.
    220x1.4=310 volt.
    310/12=25.5
    En az 25 en çok 27 parça led olmalı.
    önce 220 voltu enaz 350 v köprü diyotla veya her yerden bulabileceğimiz 1N 4007 diyotlarla köprü yaparak doğrultup en az 350 volt 10 uf kondansatörlle filtre ediyoruz.
    26 parçadan oluşan ledlerimizin hepsini seri bağlıyoruz,ve doğrultup filtre ettiğimiz 310 voltla çalışacak hale getiriyoruz.

•  Avizeye şerit led uygulaması
  • ve eski bir tasarruflu ampulün duyunun içine doğrultma devresini yerleştiriyoruz.

• Değişik bir çalışma olmuş takdir ettim.
  • Ben sıcak ışığı daha çok sevdiğim için 2 metre gün ışığı yarım metre beyaz üç çipli led kullandım.Işık miktarı fotoğrafta belli olmuyor ama çok iyi.20 watlık tasarruflu ampül ile aydınlatma miktarı aynı.tek çipli ile aydınlatma çok az olur tavsiye etmem.Ayrıca ledin her parça uzunluğu aydınlatma miktarını etkiler.Ben iki en az kesme ölçüsü kullandımı.Yani her parçada 6 adet led var.Ama şu çok önemli her parça eşit uzunlukta olmalı.Eşit sayıda kullanılması üzerlerinde eşit derecede akım harcanması açısından önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

Ledlerin 26 parça olması önemli çünkü ledlerimizi adaptörsüz yakacağız.
    220x1.4=310 volt.
    310/12=25.5
    önce 220 voltu enaz 350 v köprü diyotla veya her yerden bulabileceğimiz 1N 4007 diyotlarla köprü yaparak doğrultup en az 350 volt 10 uf kondansatörlle filtre ediyoruz.
    26 parçadan oluşan ledlerimizin hepsini seri bağlıyoruz,ve doğrultup filtre ettiğimiz 310 voltla çalışacak hale getiriyoruz.

güzel mantık fakat oradaki mercimeğin değeri nedir ve nasıl bağlanmış acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led aydınlatma ve akü
    13 yıl önce açıldı
    Şerit led pilliye çevirme
    4 ay önce açıldı
    Şerit Led Bağlantı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

Ledlerin 26 parça olması önemli çünkü ledlerimizi adaptörsüz yakacağız.
    220x1.4=310 volt.
    310/12=25.5

güzel mantık fakat oradaki mercimeğin değeri nedir ve nasıl bağlanmış acaba ?

mercimek 100 nf parazitleri engellemek için.büyük kondansatörün bacaklarına paralel bağlıyoruz.

• guzel olmus gercekten, peki maliyet nekadar tuttu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arakdaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Avizede 6 delik vardı, oraya tekli ledlerden koymak istiyorum. elimde 6 adet tekli led ve bir adet 3 voltluk adaptör var. Adaptörü tavandan gelen elektrik kablolarına mı bağlayacağım yoksa buna bğlarsam bir arıza olurmu? Eğer düşündüğüm bu en basit yol olmazsa ne yapabilirim? Acilen yapmam lazım, avize dağınık duruyor? Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

guzel olmus gercekten, peki maliyet nekadar tuttu?

Üç çipli şerit ledin metresi karaköyde 8 tl,diğer diyot ve kondansatör tasarruflu ampulün içinden çıkmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerin

Arakdaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Avizede 6 delik vardı, oraya tekli ledlerden koymak istiyorum. elimde 6 adet tekli led ve bir adet 3 voltluk adaptör var. Adaptörü tavandan gelen elektrik kablolarına mı bağlayacağım yoksa buna bğlarsam bir arıza olurmu? Eğer düşündüğüm bu en basit yol olmazsa ne yapabilirim? Acilen yapmam lazım, avize dağınık duruyor? Saygılar..

evet adaptörü tavandan gelen kablolara bağlayacaksın ama adaptörü nasıl gizleyeceksin?

• Tabi bu yapılan işlem ne kadar güvenli olur bu da soru işareti ?
  • Farklı tasarımlarla göze daha hoş gelebilir.
  • Avizenin üstünde daire şeklinde bir tepsi var, kenarlarından krom çubuklar sarkıyor. o tepsinin üstüne kabloların yanına konuldupunda gözükmüyor. Bitince resmini koyarım..Tek yapmam gereken kabloyu bağlamak ama bir kere apartmanın sigotasını attırınca gündüz yapmayaı bekliyorum küfür yememk için..
  • quote:

Öncelikle 3 metre şerit led alıyoruz.Şerit ledi 26 eşit parçaya bölüyoruz.Ve resimdeki gibi tekli sarkıtın üzerine yapıştırıyoruz.

konuyu bi hortlatayım :) bende yapayım diyorum ama odamı aydınlatırmı kararsızım boşa kesmeyeyim ledi
  • Entersan tasarımlar yapılabilir.Güzel çalışma
  • quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

quote:

Öncelikle 3 metre şerit led alıyoruz.Şerit ledi 26 eşit parçaya bölüyoruz.Ve resimdeki gibi tekli sarkıtın üzerine yapıştırıyoruz.

konuyu bi hortlatayım :) bende yapayım diyorum ama odamı aydınlatırmı kararsızım boşa kesmeyeyim ledi

Öncedende dediğim gibi,aydınlatma miktarı 20 wat lık tasarruflu lambalar ile aynı.Üç çipli led kullanmak şart tabiki.ben bütün odaların ışıklarını led yaptım.tuvalet ve banyo dahil.tasarruflu lamba alma masrafından kurtuldum.Ledler biraz para tutuyor ilk başta,ama uzun vadede lamba masrafından kurtuluyorsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

quote:

Öncedende dediğim gibi,aydınlatma miktarı 20 wat lık tasarruflu lambalar ile aynı.Üç çipli led kullanmak şart tabiki.ben bütün odaların ışıklarını led yaptım.tuvalet ve banyo dahil.tasarruflu lamba alma masrafından kurtuldum.Ledler biraz para tutuyor ilk başta,ama uzun vadede lamba masrafından kurtuluyorsun.

diğer odaları led yaptım derken led ampulmü taktın yoksa şerit ledmi döşedin diğer odalarada

• Salon hariç tüm odalara bu uygulamayı yaptım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.