Şimdi Ara

AVİ FORMATINI MPEG YAPMAK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski bir dizinin tüm bölümlerini bilgisayarıma indirdim. Amacım bunları 10 bölümü 1 dvd ye atmaktı. Ve bunu NERO nun dvd- veri disci yarat secenegi sayesinde uyguladım ve basardım. Ancak dizi bölümlerinin içinde MPEG olanlarda sorun yok (rahatlıkla izlenebiliyor HARİKA) ama AVİ olan bölümleri DVD PLAYERİN görmedigini farkettim. Onlar eksik cd de. (ama cd yi tekrar pc ye taktıgımda pc DVD nin okumadıgı bölümleri görüyor.)

Garibime giden taraf AVİ olan bir bölümde yaptıgım RENDER denemesinden sonra 400 mb lik AVİ nin, MPEG degil, 3 GB boyutunda DOSYA adı altında bir biçime dönüşmesi oldu.
    (AVİ formatı MPEG dönüşünce daha küçük bir dosya olması gerekmezmiydi?)

SORULARIM:)
    1- Ben bu AVİ olan bölümleri render edip formatını MPEG mi yapmalıyım? (ULEAD VİDEO STÜDYO MEVCUT)
    2- Yada bu AVİ olan bölümlerin uzantısınımı MPEG yapmalıyım?
    3- Videonun uzantısını veya formatını degiştirmek zaten aynı şey mi?
    (Malum format degiştirirken render işlemi çok uzun ve yorucu oluyor. Acaba uzantı degiştirmek yeterlimidir.)
    4- ULEAD VİDEO STÜDYO dısında baska bir programa ihtiyacım varmı?
    5-Videonun boyutu ile ilgili sorun yok sadece DVD nin görmesini saglamak istiyorum.

KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ÜSTADLARIMIZIN YARDIMCI OLMALARI DİLEGİYLE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARACANNN -- 6 Eylül 2007; 10:41:45 >

• Sanırım bayagı zor soru sordum. Böyle geniş bir forumda cevap alamadıgıma göre.
  • Kullandığın DVD Player Divx desteğine sahip olmadığı için "avi" uzantılı dosyaları görmüyor. Bilgisayarında ise Divx kodekleri yüklü olduğu için "avi" uzantılı görüntüleri sorunsuz seyredebiliyorsun.

Sadece uzantılarını değiştirmekle bu dosyaları DVD Player'da seyredip seyredemeyeceğin konusunda emin değilim. Bana mantıken, sadece uzantıyı değiştirmek yetmez gibi geliyor. Ama dediğim gibi, emin değilim. Denemek lazım.

Fakat çeşitli video dönüştürme programlarıyla görüntü dosyalarının formatını değiştirmek senin yazdığın konuda garantili çözüm. Bunu ben de yapıyorum zaman zaman. Tabii format değiştirme biraz zaman alan bir iş. Bu yüzden ben, dönüştürme işini gece başlatıyorum. Bilgisayar sabaha kadar açık kalıyor; sabah bitmiş oluyor. Ben her türlü video dönüştürme için "Total Video Converter" isimli programı kullanıyorum. Kullanımı bana kolay geldiği için bu programı kullanıyorum.

Bir tavsiye: Bu kadar zahmete katlanıp zaman kaybetmek yerine, Divx desteği olan bir DVD Player alıp keyfine bak. Hatta USB girişe sahip bir makine olursa daha da iyi olur. 2 veya 4 gigabyte'lık bir USB bellek alırsın (veya belki de vardır zaten). Filmi/diziyi atarsın USB belleğe, seyrettikten sonra hoşuna gitmişse, arşivlemek için DVD'ye kaydedersin. Arşivlenecek bir film/dizi değilse, silersin gitsin. 200 YTL'ye kadar alabileceğin, (şunu çalar, bunu çalmaz gibi) format sorunları yaşatmayacak, USB girişi olan DVD Player'lar var piyasada. Philips DVP 5980/12'yi bir incele mesela.

Ya da, bilgisayarının ekran kartının TV çıkışı varsa, uygun kablo bağlantısıyla bilgisayarda filmi/diziyi çalıştırıp, televizyonda seyretmek de bir alternatif.

Kafanı çok şişirdim. Bitiriyorum.

Kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: ŞAMAN
    Bir tavsiye: Bu kadar zahmete katlanıp zaman kaybetmek yerine, Divx desteği olan bir DVD Player alıp keyfine bak. Hatta USB girişe sahip bir makine olursa daha da iyi olur. 2 veya 4 gigabyte'lık bir USB bellek alırsın (veya belki de vardır zaten). Filmi/diziyi atarsın USB belleğe, seyrettikten sonra hoşuna gitmişse, arşivlemek için DVD'ye kaydedersin. Arşivlenecek bir film/dizi değilse, silersin gitsin. 200 YTL'ye kadar alabileceğin, (şunu çalar, bunu çalmaz gibi) format sorunları yaşatmayacak, USB girişi olan DVD Player'lar var piyasada. Philips DVP 5980/12'yi bir incele mesela.

Ben bunu düşündüm hatta bir electronikciye sordum, vestel in servisi kendisi;
    ''benim dvd avi dvx gibi dosyaları okumuyor şimdi bunu atıp yenisinimi alıcaz'' diye sordum.
    bana dediki;
    ''40 ytl ver degiştirelim ana kartını dvd nin, her seyi okusun'' dedi.
    Buda bir çözüm sanırım. Yeni makinaya 200 ytl vermektense.

quote:

Orjinalden alıntı: ŞAMAN
    Ya da, bilgisayarının ekran kartının TV çıkışı varsa, uygun kablo bağlantısıyla bilgisayarda filmi/diziyi çalıştırıp, televizyonda seyretmek de bir alternatif.

Benim ekran kartım g force 7300 gt, tam bilmiyorum ama bu dediginiz özellige sahip sanırım.

Verdiginiz bilgiler için çok tesekkürler.

• Rica ederim Arkadaşım.

Ayrıca 7300 Geforce GT, bilgisayardan TV'ye görüntü aktarmak için uygun bir karttır. Senin Vestel Servisi'nden kablo bağlantısı için yardım isteyebilirsin. Doğru kablo bağlantısıyla bilgisayardaki görüntüyü TV'ye aktarırsan, asla format, altyazı, ses ve görüntü sorunu yaşamayacagın bir film seyretme sistemi oluşturmuş olursun.

Kolay gelsin.
  • neler öğreniyorum su forumda yaa, saolun arkadaşlar
  • VirtualDub programı ile dosyaları encode edebilirsin. Sadece uzantısını değiştirmekle, dosyayı değiştirmiş olmazsın. O şekilde ya dosya bozulur ya da AVI görünse bile WMV gibi çalıştırılır. VirtuaDub programıyla ise, bilgisayarında ilgili codec'lerin yüklü olması kaydıyla, dosyaları re-encode ederek çeşitli formatlarda dönüşüm yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .m2ts Video Uzantısını Açmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.