Şimdi Ara

AVEA internet hızı(H+ sorunu)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 haftadır zor güç bela AVEA'ya nihayet taşıttım hattımı.VODAFONE'da kullandıgım internet paketinde ki hız çok yavaştı sırf onun için WOOPS tarifesine geçtim 3g ayarlarını falan herşeyini hallettim.Yalnız çekim gücü değişiklik gösteriyor 30 saniyede bir H+ dan H'a düşüyor.VODAFONE'daki iken hep H+'da idi.Farklı bir telefonda farklı bir hat takılı yine AVEA onda sürekli 3G+ yazıyor hiç değişmiyor 3G+ ile H+ aynı değilmi zaten neden bende sorun böyle.Hız testi yaptım sanki yavaş gibime geldi bu hız hele ping değerleri uçmuş vaziyette sorun nedir?(telefon discovery)

• H olmasının sebebi telefonun güç yönetimiyle alakalı bir şey mtk işlemcili telefonlar internet atıl şekilde kullanılmadığında H ye düşer
  • Bence hızınız çok güzel. Ben H+ iken 3'lerde geziyorum, nadiren 4 oluyor.

EDIT: Ama upload düşük biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 28 Ocak 2014; 21:13:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben telimd3 henuz h+ gormedim bile. Sureli h de. Ancak hiz olarak 20 mgbit hizlari gordum. Dolayisitla cok ta takilmamak lazim bu konuya. Bana kalirsa daha onemli olan ping sureleri..

• quote:

Orijinalden alıntı: ckm

H olmasının sebebi telefonun güç yönetimiyle alakalı bir şey mtk işlemcili telefonlar internet atıl şekilde kullanılmadığında H ye düşer

Hocam vodafone'da sıkıntı yoktu hep h+ daydı çekim gücü telefonla alakalı değil yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vozer

Bence hızınız çok güzel. Ben H+ iken 3'lerde geziyorum, nadiren 4 oluyor.

EDIT: Ama upload düşük biraz

Hem upload düşük hemde ping çok yüksek.Birde anlamadığım nokta vodafone 96kb hızla bağlanıyordu nete çok yavaştı yani facebook falan geç yüklüyodu şu an avea ile test ediyorum inanın daha geç yüklüyor teorik olarak böyle birşey mümkün olamaz anlayamaıyorum ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dream25

Ben telimd3 henuz h+ gormedim bile. Sureli h de. Ancak hiz olarak 20 mgbit hizlari gordum. Dolayisitla cok ta takilmamak lazim bu konuya. Bana kalirsa daha onemli olan ping sureleri..

Evet ping değeri çok yüksek çıktı maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Vodafone 4.5G İnternet Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Baglantin gayet iyi. Ping degerin de guzel. Ortalama bir mobil sebekede 100-150 ms olur zaten. Seninki cok daha iyi.

Upload da sikinti var biraz ama baglanti kaliteni pek etkilemez. Tekrar test yaparsan yuksek cikar. Avea upload hizini dinamik veriyor. test suresi sebekenin varsayilan talep suresini karsilamadigi icin dusuk cikiyor uploadlar. Hacimli dosya gonderirsen gercek upload degerini gorursun.

• Legolasx kullanıcısına yanıt
    50 ms guzel bir rakam. Ben genelde 90 ms goruyorum. Zaten 90 ms altindaki degerler iyidir

• Bence hızınız fena değil ama upload düşükmüş gerçekten.

• Öylemi o zaman ben ttnete gitti aklım sağolun.peki birşey soracağım bu hızla neden geç yüklüyor sayfaları.şu an bu mesajı yazmadan önce facebook a girdim resimleri yüklemiyo bile.önceden 96kb hızla vodafone da daha çabuk yüklüyodu sorunu bi türlü anlayamadım şaka gibi.

Edit:mesela sayfalar bu şekilde yüklenmiyo resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolasx -- 29 Ocak 2014; 11:59:06 >

Facebook dışında bir site dener misiniz? Son günlerde facebook sunucularında sorun var.

• hızınız ve ping değeriniz gayet iyi. Up düşük sadece. Fena bağlantı sayılmaz yer ve zamana göre değişebilir test sonuçları
    Tarayicini degistirmeyi dene

• quote:

Orijinalden alıntı: wızard06

hızınız ve ping değeriniz gayet iyi. Up düşük sadece. Fena bağlantı sayılmaz yer ve zamana göre değişebilir test sonuçları

Haklısın zamana göre gerçekten sapıtıyor örneğin test ediyorum hızım 6mbit iken,30dk sonra test ediyorum 800 kbite kadar düşüyor bazen 1 mbit bazen 3 mbit sürekli değişkenlik gösteriyor anlamadım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolasx -- 29 Ocak 2014; 20:34:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atat54

Facebook dışında bir site dener misiniz? Son günlerde facebook sunucularında sorun var.

Denedim onlar fena değil daha iyi gibi fakat daha 1 gün önce diğer operatördeyken hızım 20de bir düşükken nerdeyse facebookta daha çabuk yüklüyordu resimleri.
    Not=20de 1'den kasıtım aveada ölçüyorum 6mbit çıkıyor vodafone da 100 kbit civarıydı hız.Gerçi avea da sapıtıyor sürekli değişken bazen 800kbitlere kadar düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dream25

Tarayicini degistirmeyi dene

Operayla denedim biraz daha iyi gibi hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.