Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kcbilir

Ama şunu demek istiyorum, malesef Türkiye'deki Avatar makas yemiş. Sadece sevişme sahnesi 7 dakika sürüyor ama makas sonrası 30 saniye bile değil. Yuh diyorum!

Doğrumu bu :S
  • 7dk sevişme sahnesi ile PG 13 alamaz film, yalan gibi.
  • Petabytelık filmi nasıl indireceğiz bakalım. 10 senede iner artık.
  • Şu Cinebonus kapanmasaydı en azından Real 3D izleyecektim. Şimdi normal sinemaya kaldım. Yarına aldım biletimi. Tek başıma gidip izleyeceğim.
  • Şimdi Geldim Filmden..

xpand 3D ile izledim.

Rahatlıkla söyleyebilirim ki Kesinlikle Düblajlı izleyin.

Ben alt yazılı izledim ve İnanın çok zor oluyor.

Filme gelecek olursak gayet güzel bir filmdi.görsel bir şölen..

Birde bu xpand gözlükleri sürekli kaydı gözümden fena uyuz oldum.
  • cumartesi 00:15 seansında izledik arkadaşlarla beraber. Film muhteşemdi. Orman sahneleri inanılmaz güzeldi. IMAX 3d müthişti. Sanki ormanın içindeymiş gibiydi resmen filmin içindeydik yada kameranın yerindeydik geziyorduk sahneleri gibiydi. ilk kez 3d film seyrettim diğer 3dler ile fark nedir bilmiyorum ama IMAX 3D çok iyiydi bence. Bir kez daha gitmek istiyorum. Birde diğer 3D'yede gitmek istiyorum aradaki farkı görmek lazım. Yalnız herkesin dediği gibi altyazı kötüydü. Benden tavsiye altyazıyı takip etmemeye çalışın filme odaklanın alt yazıya ara ara bakıp anlmaya çalışın yoksa gözleriniz ağrır. 10/10
  • Battle for Terra
  • Arkadaşlar ister IMAX 3D izleyin ister Xpand ister real 3D alacağınız, göreceğiniz şeyler hemen hemen aynı olacaktır. Çünkü bu filmin alternatifi mevcut değil, önceki 3D türevi filmler 3D klişeleriyle dolu yapımlardı. Bu tür klişelerde seyirciyi 3D izlenimi vermek için öndeki bazı objeler perdenin biraz dışına çıkıyormuş hissi verilir. Ancak derinlik boyutu oldukça azdır. Bir takım ufak tefek etkilerle 3D hissi verme yoluna gidlir. Oysa ki Avatar ilk kez 3D kamera ile çekilen bir yapım. Onu ayrıcalıklı ve görsel kılan da bu. O bakımdan her şekilde aynı hissi ve aynı zevki tadacaksınız. Pekala öncekiler gibi bir 3D film olsaydı IMAX in etkisi daha yüksek olabilirdi. Ancak gidin bulduğunuz 3D salonda izleyin. Her halükarda silah namlularının yüzünüze doğrultuğunu, açağ tohumlarının önünüze kadar indiğini, çevrenizde ağaçların bittiğini, küllerin üzerinize yağdığını vs..hissedecksiniz. Bunlar daha önce hiç yaşamadığınız hisler. Zira o kadar 3D film izledim ve hiçbiri bu kadar etkileyici değildi. Filmdeki derinlik algısı ise hat safhada. Özellikle iç mekanlarda bilgisayar panelleri, dijital görüntüler burnunuzun dibine kadar sokuluyor. Sanki bilgisayar ekranı önünüzde ve tuşa basmanızı bekliyor gibi. :) IMAX, Xpand ve Real 3D boşverin bunları. Önceden olsa IMAX derdim ama artık bir farkı yok. Çünkü sinema tarihinin ilk 3D yapımı karşınızda duruyor. Az çok fark şuradan doğabilir ; IMAX perdesi kavislidir, bu bakımdan koltuk önemli değildir. Görüntü seyirciyi her şekilde içine alır. Bir diğer hususta Aspect Ratio'su biraz yüksektir. Tabii devasa perde olduğunu da eklemek gerek. Ancak artık belirttiğim gibi artık fazla bir önemi yok. Her şekilde aynı tadı alacaksınız. Eğer bu etkiyi alamıyorsanız bu kullanılan sistem değil, o sistemi kullanan işletme ve yetkililerle ilgilidir. Bir diğer husus ise 3D ile birlikte CGI tekniğinin görselliği, öyle ki CGI karakterleri bile ayırt etmek imkansız. Askerler, insanlar arasında CGI karakterler hangisi diye arıyor ancak bulamıyorsunuz. Cameron bu tekniği en üst seviyeye taşımış. Bunun da 3D olayına etkisi tabii ki çok büyük ve verilen hissi kat ve kat arttırıyor. Zira yapay bilgisayar objeleriyle 3D etkisini daha iyi sağlarsınız. Bu da filmin verdiği 3D'nin görselliğini arttıran bir diğer unsur.

Peki neden Cameron buna yöneldi? şu ana kadar bunun cevabı kendini kanıtlama ve yeni bir dönem başlatma çabası içinde olmak gibi algılanıyordu. Ancak filmin verdiği mesaj ve hikayeden de artık az çok anlaşılıyor. Fark ettiyseniz iç mekan görüntüleri dış mekanlara göre bir zayıf kalıyordu. Sanki yönetmenimiz Pandora adı verilen gezegene ve o gezegendeki canlı hayata, doğaya daha çok ağırlık vermişti. Öyle ki ormanda gezdiğiniz hissi yaratılıyor. Değişik çalılar, bitkiler gözünüzün içine sokuluyor. Sanki bir renk cümbüşü. Yine havada yağan tohumlar değişik canlılar da cabası. Sanki canlı ama sanal bir Pandora, bir doğa. İşte biz bu doğa harikasını izlerken birden kendi gezegeninde doğayı tahrip etmiş insanoğlu çıkıveriyor. Ormanları baltalıyor, kesiyor, yakıyor, madenler kurmak için. İşte mesaj da burada arkadaşlar. Cameron bu kez yine önceki hikayelerinde olduğu gibi insanlığa açıkça bir mesaj gönderiyor. Doğa ve dünya sevgisi. Çünkü yönetmenimiz günümüzdeki küresel ısınma, çevre kirliliği ve insanın doğayı tahrip etmesini çok içler olmuş ki böyle bir yola gitmiş. Evet insanlara doğayı sevdirmek arzusuyla 3D yöntemine yönelmiş. Teknolojiyi de her zamanki gibi şeytani bir güç olarak ve dünyanın-doğanın önündeki yıkım olarak göstermiş. Bununla birlikte kapitalizm'e de ağır bir eleştiri getirerek, elbet bir gün Kapitalizmin ve teknolojinin de doğa karşısında mağlup olacağını belirtmiş. Ona göre herşey gelip geçicidir ancak tabiat ve üzerindeki yaşam kalıcıdır. Pandora aslında uzak bir gezegen değil. O bizim dünyamız, Eywa aslında bizim tabiat anamız, oradaki insanlar ise tabii ki biz. Burada da mesaj açık ve net, yıkımı durdurun çok geç olmadan.

Bununla birlikte Amerikan emperyalizmine de ağır bir eleştiri var. Na'vi lerde farkettiniz mi bilmiyorum, ancak ata biniyorlar, şamanları bulunuyor, savaş boyası sürüyorlar, danslar ediyorlar, ok yay ve mızrak kullanıyorlar. Kendi yaşadıkları tabiata sahip çıkıyor, beslenecekleri kadarını öldürüp, diğer canlılara ssaygı gösteriyorlar. Hatta öldürdükleri canlıyı bile bir törenle huzura kavuşturuyorlar ve şükranlarını sunuyorlar. Evet tüm bunun gibi şeyler aslında Amerikan yerlilerine has gelenekler. Tabii bir anda insanlar onların gezegenlerine geliveriyor. Bir kaya parçası için. Tıpkı geçmişte yapılan altın arayışı gibi. Madeni bulmak adına kesiyorlar, yakıyorlar ancak karşılarında Na'viler bulunuyor. İşte o anda başlatıyorlar AVATAR programını, yine aynı geçmişte misyonerlik faaliyetlerinin başlaması gibi. Avatar lar Na'vilerin içine sızıyor amaç onları asimile etmek, kültürlerinden uzaklaştırmak, bölmek, parçalamak ve sonrasında zayıflatarak egemenlik altına almak. Yani AVATAR programı hiç de masum bir uygulama değil aslında. Geçmişte de Amerikan tarihinde böyle olmadı mı misyonerler yerlilerin içine sızdılar, asimile ettiler böldüler ve sonrasında da yerli halklar azınlık hale getirildi. İşte bir diğer mesaj da bu. Amerikan emperyalizmine ağır bir şekilde gönderme yapmış Cameron. Halen sürmekte olan bu uygulamanın da elbet bir gün ters tepeceğini de hikayemizin sonunda açıkça ortaya koyuyor.

Tabii bu mesajları verirken aşk ve romantizmi de içine katmış, çeşitli etkileyici repliklerle de süslemiş. Her halükarda önümüzde insanlığa mesajlar içeren, olağanüstü bir kurgu ve hikaye bulunuyor. Siz boşverin IMAX i Xpand i real 3D yi. Nerede izleme imkanınız varsa gidin 3D olarak izleyin. Son yılların en etkileyici hikayesinin tadına varmaya bakın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 20 Aralık 2009; 9:43:24 >

• beylikdüzü migrosda 3d izleyen var mı arkadaşlar?
  • Süper bir film idi.Kesinlikle gidin verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar veriyor
    En çok

Araçların ormanı bombalama sahnesinde duydulanmıştım
  • kyran naptın sen yahu :D Filmi adeta tekrar izlemis kadar oldum. Cidden hikaye basta düsündügünde standart gibi gelebilir ama nitelendirilenlere bakınca cidden etkileyici olabiliyor. Bir gercegi gösteriyor ve bunu muhtesem bir gezegen üzerinde canlandırıyor. Cidden cok hos bir film aslında. Ah ahhhhhhh tekrar izlemek en cok isteyecegim seylerden su an :D Bu arada IMAX aslında normalde hala farklı zira normal bir salonda görüntü normal algı acısının ic kısmında bosluklarla birlikte ama ımax perdesi nedeniyle verilen görüntü sonucu gözünüze es deger alan sunup hic bosluk hissettirmiyor. En azından orta sıralarda falan bu sorun yok ve kenarlarda ise durum yine buna benzer nitelik tasıyabilir. Bu arada cidden ne olursa olsun bu filmi 3d olarak muhakkak izlemek güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

kyran naptın sen yahu :D Filmi adeta tekrar izlemis kadar oldum. Cidden hikaye basta düsündügünde standart gibi gelebilir ama nitelendirilenlere bakınca cidden etkileyici olabiliyor. Bir gercegi gösteriyor ve bunu muhtesem bir gezegen üzerinde canlandırıyor.

Tekrar ve tekrar izlenecek bir yapım. Hatta senaryonun sıkıcı ve boş olduğunu belirtenlerin tekrar izlemesini tavsiye ederim. Herşey aksiyon, savaş, macera değildir sonuçta :) önemli olan bir filmin anatemasını, mesajını yakalamak, tabii eğer yapım bunu açık bir şekilde aktarabiliyor, sıkmadan, yormadan dolandırmadan aktabiliyorsa. Nitekim AVATAR'da bunu başarıyor. Bu arada filmin finaliyle birlikte humanizm konusunda da bir eleştiri getiriyor. Bunu da belirtmek isterim. :)

Dev ağacın yıkımında, ormanların yakılışında, Na'vilerin sürülmesinde duygullaşıyorsanız,insanlığınıza yönelik iç eleştiri yapıp bir anda insanları düşman görüp, Na'vilerden yana taraf alıyor iseniz o zaman yapılmak istenen yapılmış demektir. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Arkadaşlar ister IMAX 3D izleyin ister Xpand ister real 3D alacağınız, göreceğiniz şeyler hemen hemen aynı olacaktır. Çünkü bu filmin alternatifi mevcut değil, önceki 3D türevi filmler 3D klişeleriyle dolu yapımlardı.

Yapmayın ama bunu. Bizde hiç biri yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Arkadaşlar ister IMAX 3D izleyin ister Xpand ister real 3D alacağınız, göreceğiniz şeyler hemen hemen aynı olacaktır. Çünkü bu filmin alternatifi mevcut değil, önceki 3D türevi filmler 3D klişeleriyle dolu yapımlardı.

Koca Konya'da bir 3d sinema yok mu?

Hacı Erzurum'da bile açtılar artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: qRueL

quote:

quote:

Cinebonus vardı yahu. Bulunduğu AVM ile aralarında anlaşmazlık çıkmış galiba.1 senedir falan kapalı. Ne geri açıldı ne onun yerine başka sinema açıldı.
    Kule Site AVM'de Avşar Sineması var. İdare eder salonları var. 1 numaralı salonu biraz büyük o kadar.
    Kipa AVM'ye de Cinens açılmış gitmedim ama iyi değil diyorlar.
    Cinebonus'ta Real 3D vardı ne güzel. Kapattılar güzelim sinemayı.

• yokmu beylikdüzü migrosta 3d izleyen sesimi duyan var mı ?
  • İnanılmaz yaratıcıydı. Muhteşemdi.Ormandaki en küçük havyan için bile ne kadar ugraşmışlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Cinebonus vardı yahu. Bulunduğu AVM ile aralarında anlaşmazlık çıkmış galiba.1 senedir falan kapalı. Ne geri açıldı ne onun yerine başka sinema açıldı.
    Kule Site AVM'de Avşar Sineması var. İdare eder salonları var. 1 numaralı salonu biraz büyük o kadar.

Cinebonusların hepsinde Real D 3D yok ama , Konya'da da yoktu diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: unnamed911

yokmu beylikdüzü migrosta 3d izleyen sesimi duyan var mı ?

Ben dün orda izledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrigoo

quote:

quote:

quote:

quote:

Cinebonusların hepsinde Real D 3D yok ama , Konya'da da yoktu diye biliyorum.

3D vardı. Ama Real 3D miydi bilmiyorum. Bi filmi 3 boyutlu izlemiştim hatta.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.