Avast home kullanacaksan başına virüsten daha fazla dert açar. Ama Avast ın pro su on numara bir anti vir
Ama avasthome la Kaspersky yi kıyaslayamazsın bile. Kaspersky daha iyi
hiçbir virus programı kullanmıyorum çok ta memnunum. . bir ev kullanıcısı olarak ay da 1 imaj ınmı geri yukluyorum ve pc yeni dogmus gibi oluyor. . eger bir trojan saldırısına ugrarsam da hemen anlıyorum.netlimitter gosterior zaten hangi programların internetle iletişimde oldugunu. . bende elimle bulup temizliyorum gerek duyarsam.. .
avast kadar rezalet 1 antivirus programı görmedim gerçekten. Diğer fonksiyonları hakkında (firewall, pop up banner vs) hakkında 1 şey söyleyemem ancak virus koruma servisi gerçekten yetersiz. Ben bilişim sektöründe çalışıyorum ve genelde devlet daireleri ile çalişiyoruz. Buralarda karşilaştiğim virus sorunları genelde avast, avg veya norton gibi programlardan kaynaklanıyor. Hele avast adamı deli ediyor. Virus buldum uyarısı veriyor sil diyorsun silemiyor. Uyarı ekranını da kapatamiyorsun. Silemiyorsun madem bulma, hadi buldun sil o zaman kardeşim!!
Kaspersky böyle değildir. Makineye temizce 1 kere kurup güncellemesini yaptiğiniz zaman çok sağlam 1 zirha sahip olursunuz. Virus bulaşma ihtimali çok zayiftir. Kaspersky virusler olduğu kadar trojan ve spylara karşida etkilidir.www.serials.ws gibi sayfalarda hemen spy i bulup temizler. Eksi yanı ise gerçekten sistemi kasar, tam olarak ram canavarıdır.
Bunun yanında E-trust antivirus programını da tavsiye ediyorum. Oldukça başarılı 1 antivirus yazılımı...
Temiz bir imajı belli aralıklarla terar yüklemek mantıklı, ama tabii o süre içerisinde önemli dökümanlarla uğraşmadıysanız. Eğer yeni dökümanlarınız varsa ve güvenlik programlarınız yoksa, o dökümanların zararlı içerme riski yüksek olur. Hele ki imaj dosyaları harddiskin farklı bir bölümünde ise ona da zararlı kesinlikle bulaşır. CD veya DVD den temiz bir imaj yüklenirse olabilir. Bu tür bir yöntem çoğu kişi için pek sağlıklı olmayabilir. Eğer linux kullanırsanız o zaman güvenlik konusunda hemen hemen hiç problem yaşamazsınız, bu da en iyi alternatif yol mesela. Burada genelde sürekli internete bağlanan, dosya indiren ve sistemini korumak için çabalayan insanlar olduğu için güvenlik programlarının kullanımı hakkında yorumlar yapılıyor. Bu tür alternatif yöntemler güvenlik açısından çoğu kişiye fayda sağlamayacaktır.
Netlimiter internete ulaşan her unsuru gösteremeyebilir, zararlının elle bulunup silinmesi de çok mucizevi bir olay olur! Bu hiç mantıklı değil, sadece cookieleri silmek mümkün olabilir. Ama dediğim gibi belli aralıklarla yedeklerin geri yüklenmesi ve yeni dosyalarla uğraşılmaması durumunda güvenlik programı kullanmamak da bir tercihtir. En güvenli yöntem: belli aralıklarla dosyaların yedeklenmesi ve güvenlik yönünden güçlü programların doğru ayarlanarak kullanılmasıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: erhaxx
hiçbir virus programı kullanmıyorum çok ta memnunum. . bir ev kullanıcısı olarak ay da 1 imaj ınmı geri yukluyorum ve pc yeni dogmus gibi oluyor. . eger bir trojan saldırısına ugrarsam da hemen anlıyorum.netlimitter gosterior zaten hangi programların internetle iletişimde oldugunu. . bende elimle bulup temizliyorum gerek duyarsam.. .
kaspersky
Kaspersky den su ana kdr virus ve firewall yuzunden sikayet eden gormedim kasıyo olabilir eski pclerde bence gayet normal adamlar su anki teknolojiye gore programlarını üretiyorlar ve gayet de haklılar.
ben şikayet eden şu ana kadar görmedim kesinlikle kaspersky diyorum.
1 Senedir avast kullanıyorum daha tek bir virüsle spy la başım derde girmedi.
kaspersky internet security 6.0 bi tane hatasını görmedim
500 kere değil 500 milyon kere açılsa yine yenisi çıkacak bu topiclerin.Arkadaşlar en iyisi diye bişey Y O K !!!! Aktif korumada birinin kaçırdığını diğeri yakalayabiliyo yada tam tersi olabilir.Hepsinin zayıf yönüde var güçlü yönüde var.Ama hiçbiri tek başına en iyi değil.Hepsini kullandım.Hemde aynı anda.Mesela avastın tanıdığı bir trojanı kaspersky tanımıyor kaspersky nin tanıdığınıda avast tanımıyor.Birbirlerine çok büyük üstünlükleri yok.Ama illede hangisi iyi diye bir deney yapılırsa varolan bütün virüsleri pc nize yükleyip öyle denemek lazım.Yoksa sizin pc nizde avastın tanıdıkları varsa bu avastın kaspersky den daha iyi olduğu anlamına gelmez.Bu işin deneylerini yapan firmalar var ama bence o test sonuçlarıda objektif değil.Bu topiclerin sonu gelmez...
şimdi nerede olduğunu hatırlamıyorum ama test sonuçları vardı ve virüs programlarının arasında en iyisi K A S P E R S K Y
çıktı.
KASPERSKYY
quote:
Orjinalden alıntı: alicanbildik
KASPERSKYY
şimdiye kadar avast kulandım bundan sonra Kaspersky kulanacam heralde
quote:
Evet aynen bende aynısını yapıyorum.Zaten emule +exp zor kaldıran bir sistemde birde antivürüs lüx kaçıyordu.bilemyorum şu an virüs yedimmi eğer yedimse bile herhangi bir zararını görmüş değilim. En yavaş indirmem 100 kb oluyor. 1 günde 3 kere format attığım günleri düşünürsek windows güvenlik konusunda yeterli konumda demekki şu an (benim gibi önemli belgesi olmayan biri için )
Tehlikeli siteleride mozilladan açıyorum.noscript ,full yasak sonracıma devam
Açıkcası c ye format atsa bile virüs çokta umurumda kaspersky ,avast v.s altında pc inim inliceğine (daha göremediğim ama olursa) virüs tarafından inletilsin birazda
quote:
Orjinalden alıntı: Raskolnikov
quote:
Evet aynen bende aynısını yapıyorum.Zaten emule +exp zor kaldıran bir sistemde birde antivürüs lüx kaçıyordu.bilemyorum şu an virüs yedimmi eğer yedimse bile herhangi bir zararını görmüş değilim. En yavaş indirmem 100 kb oluyor. 1 günde 3 kere format attığım günleri düşünürsek windows güvenlik konusunda yeterli konumda demekki şu an (benim gibi önemli belgesi olmayan biri için )
Tehlikeli siteleride mozilladan açıyorum.noscript ,full yasak sonracıma devam
Açıkcası c ye format atsa bile virüs çokta umurumda kaspersky ,avast v.s altında pc inim inliceğine (daha göremediğim ama olursa) virüs tarafından inletilsin birazda
+124151235..... Kesinlikle! Güvenlik programları hiç bir zaman yüzde yüz koruyamaz.Çünkü virüs yazan her zaman bir adım öndedir.Bende aldım sistemin imajını bide deepfreeze kurdum ne windowsun güncelleştirmelerini yükledim nede pc de en ufak bi güvenlik programı var.Eskiden sistemde 4 tane aktif çalışan güvenlik programı vardı bilgisayar 1 dakikada açılıyordu.Şimdi 20 saniyede açılıyor ve çok rahat.Hele Zone Alarm bilgisayarın anasını ağlatıyodu.Bilgisayarın performansı en az yüzde 20 arttı...
ben avast derim yaklaşık 1 senedir avastan başka bir şey kulanmıyorum hiç bir problem yok format atmayı unutum nerdeyse ya
avast ile kasperi kıyaslamak yanlış.. elbette kasper.. birkeresinde beni bir batağın içinden kurtarmış tı. o zman bütün alternatifleri denemiştim. ve bunu buldumm..
Kaspersky
kaspersky ++++++
kaspersky i tavsiye ederim en güzel program bence kategorisinde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme