Şimdi Ara

Avast mı Avira mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
2
Favori
12.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Senin dediğin normal Panda Antivirus'tur ya da Panda Cloud Antivirus'ün ücretli sürümüdür çünkü cloud free internetsiz koruma sağlamaz ücretli olanıda davranışsal arama ile tespit etmeye çalışır. Panda Antivirus ise klasik yazılımdır. Veritabanını güncellemek için internete ihtiyaç duyar.
  • Avira tabikide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Senin dediğin normal Panda Antivirus'tur ya da Panda Cloud Antivirus'ün ücretli sürümüdür çünkü cloud free internetsiz koruma sağlamaz ücretli olanıda davranışsal arama ile tespit etmeye çalışır. Panda Antivirus ise klasik yazılımdır. Veritabanını güncellemek için internete ihtiyaç duyar.

Bütün antivirus programları veritabanını güncellemek için internete ihtiyaç duyar , panda cloud antivirus programı internet olmasada çalışır deneyin derim çok beğeneceksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

quote:

Senin dediğin normal Panda Antivirus'tur ya da Panda Cloud Antivirus'ün ücretli sürümüdür çünkü cloud free internetsiz koruma sağlamaz ücretli olanıda davranışsal arama ile tespit etmeye çalışır. Panda Antivirus ise klasik yazılımdır. Veritabanını güncellemek için internete ihtiyaç duyar.

Bütün antivirus programları veritabanını güncellemek için internete ihtiyaç duyar , panda cloud antivirus programı internet olmasada çalışır deneyin derim çok beğeneceksiniz

Bu programın adı üstünde Cloud Antivirus. Yani veritabanını bilgisayarda tutmaz ve karşılaştırmayı da yapmaz. Sistem karşı bilgisayarlar üzerinde çalışır. Sonuç sana iletilir. Yani veritabanı güncellenmez.

Programın teknik özelliklerine hiç bakmadın sanırım. Ayrıca bulut teknolojisi hakkında hiç okumadın sanırım.

• quote:

quote:

quote:

Bu programın adı üstünde Cloud Antivirus. Yani veritabanını bilgisayarda tutmaz ve karşılaştırmayı da yapmaz. Sistem karşı bilgisayarlar üzerinde çalışır. Sonuç sana iletilir. Yani veritabanı güncellenmez.

Programın teknik özelliklerine hiç bakmadın sanırım. Ayrıca bulut teknolojisi hakkında hiç okumadın sanırım.

Cloud zaten bulut demek onu biliyorumda veritabanını güncelliyor internete bağlı olmasa bile bilgisayar korunuyor , program kurulurken 80-90 mb 1 saat kadar beklediğinde 100-110 mb olduğu ve comodo firewall ile veritabanı yani güncellemesi yapıyor çevrimdışı olsa bile koruma sağlıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cloud zaten bulut demek onu biliyorumda veritabanını güncelliyor internete bağlı olmasa bile bilgisayar korunuyor , program kurulurken 80-90 mb 1 saat kadar beklediğinde 100-110 mb olduğu ve comodo firewall ile veritabanı yani güncellemesi yapıyor çevrimdışı olsa bile koruma sağlıyor.

Ben daha fazla uzatmayacağım. İsteyenler programın teknik özelliklerini oksunlar. O zaman anlarlar.

http://www.teknokampus.com/Panda.Cloud.Antivirus..Bedava.Antivirus.Yazilimi-h-849.asp

En büyük PC-güvenlik firmalarından Panda, ücretsiz ve bilgisayarınızı yormayacak yeni antivirüs sistemini kullanıcılara sundu: Panda Cloud Antivirus

Panda Cloud Antivirus isimli bu yeni program ilk web tabanlı antivürüs programı olma özelliğini taşıyor. Cloud sistemi sayesinde kendi sunucularını kullanarak bilgisayarınızın güvenliğini sağlayan Cloud Antivirus, bu sayede sisteminizi yormuyor ve rahat bir çalışma ortamı sunuyor.

Program web tabanlı olduğu için güncelleştirme yüklemeden, sunucularda sürekli güncel virüs verilerine göre sistemi tarıyor. Kullanıcılardan topladığı bilgiler sayesinde virüs veri bankası sürekli güncel kalıyor.

Programı kullanabilmek için yeterli bant genişliğine sahip olmak gerekiyor (web tabanlı bilgi alışverişinden dolayı).

Cloud Antivirus şimdilik beta olarak kullanıcılara ücretsiz sunuluyor. İerde daha gelişmiş bir versiyonu ile ücretli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 5 Ocak 2011; 21:20:08 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben daha fazla uzatmayacağım. İsteyenler programın teknik özelliklerini oksunlar. O zaman anlarlar.

http://www.****/Panda.Cloud.Antivirus..Bedava.Antivirus.Yazilimi-h-849.asp

Valla dostum benim anladığım kadarıyla panda cloud kurulu bilgisayarlar bir ağ içine giriyor ve sanki antivirus çalışmıyormuş gibi işlem yapıyor ve tehdit algılandığı anda devreye giriyor ve çözüm üretiliyor öğe ya engeleniyor yada siliniyor ama bu arada yine panda lab. kullanılıyor

http://hardwaremania.com/haber/2009/04/29/panda-ilk-bulut-tabanli-anti-virus-yazilimini-tanitti/

quote:

Panda, ilk bulut tabanlı anti-virüs yazılımını tanıttı.
    616 gün önce, Tan Bodur | 38730 kere okundu | Yorum (1)
    0diggsdiggPaylaş0
    Conficker virüsü gibi tehlikeler arttıkça güvenlik sorunu Windows kullanıcıları arasında gittikçe daha öncelikli hale geliyor. Panda Internet Security ve Panda Antivirus yazılımlarının sahibi Panda Security, virüsten korunma ihtiyacını “bulutlara taşıdı”. Cloud computing teknolojisinden yararlanan ve 3 yıldır geliştirme aşamasında
    olan yeni Panda Cloud Antivirus beta sürümü ile kullanıcılara daha başarılı bir güvenlik sunmayı amaçlıyor ve kişisel kullanımda yazılımı beta aşamasından sonra bile ücretsiz sunmayı hedefliyor.

Yazılım, Panda’nın “Collective Intelligence (ortak zeka)” adını verdiği özel clould computing teknolojisi, virüs ve diğer kötü amaçlı yazılımları binlerce kullanıcı tarafından oluşturulan bir ortak sanal zeka ile neredeyse gerçek zamanlı olarak algılıyor. Panda, Collective Intelligence ile yeni bir zararlı yazılımı 6 dakikadan daha kısa bir sürede tanımlayabileceklerini, ve günde 50 bin üzerinde örneği işleyebileceklerini söylüyor. Yeni Cloud Antivirus programı, tehlikleli kodları iki bölüme ayırarark değerlendiriyor: hemen taranması gereken çalıştırılabilir dosyalar ve daha düşük önceliğe sahip çalıştırılabilir olmayan dosyalar. İkinci bölümdeki tehlikeler bilgisayar herhangi bir işlem yapmadığı zaman taranıyor. Collective Intelligence veritabanını oluşturmak için tüketici verilerini kullanabilmek amacıyla Panda, Cloud Antivirus yazılımını ücretsiz olarak dağıtmaya karar verdi.

Yeni program söylenene göre sabit diskinizde 50 MB civarında yer kaplayacak ve çalışırken 17MB bellek kullanacak. Bu ortalama, sektördeki diğer programlara göre oldukça iyi olmasına karşın Panda, yazılımı geliştirerek en azından bellekte yerleşik haldeyken 12MB kullanabilmesine çalışıyor.

Cloud computing teknolojisi, sistem kaynaklarının kullanımı açısından baktığımızda oldukça avantajlı görünüyor, fakat diğer tarafta bilgisayar internete bağlı olmadığında sistem güvenliği biraz düşüyor. Panda’nın araştırma danışmanlarından Pedro Bustamante bu soruya “Kullandığımız model, alışılagelmiş antivirüs sunucusu ve istemcisi ilişkisini yok ediyor. Kullanıcı internete bağlı olmadığında Collective Intelligence, bağlantı kesilmeden hemen önce güncellenen yerel bir kopyayı kullanıyor” yorumunu yapıyor.

not:verdiğiniz linkteki mesaj 02.05.2009 tekno kampüs te yazılmış ve bilgi çok eski sayılır yeni mesaj üstte yazıyor.(site dh tarafından engelli !)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 5 Ocak 2011; 21:28:42 >

• Dediğin gibi ağ üzerinde çalışıyor. Program bilgisayarın içindeki dosyaların kimliklerini Panda sunucusuna gönderiyor. Bu kimlik panda sunucusundaki virus veritabanında taranıyor ve yanıtı sana gönderiyor. Bu yanıta göre bilgisayarındaki Panda Cloud Antivirus işlem yapıyor.

Program yükü Panda sunucusuna yüklediğinden 10 kat daha hızlı ve hafif çalışıyor.

Internet olmayınca doğal olarak koruma sağlamıyor. Sadece davranışsal engelleme yapabiliyor.
  • avasta herkes kasıyor diye sallamışta 5 sürümünü ben beğendim. Avira dan az kasıyor.
  • Avast ın deneme sürümünü kullandım 30 gün boyunca da gayet memnun kaldım.

30 günün sonunda kaldırayım derken ne yaptıysam kaldıramadım.

Avira yı halen kullanıyorum. Gayet memnunum ve kaldırmayı düşünmüyorum
  • ben AVG yi tavsiye ederim kasmıyor ve güvenli.
  • kesinlikle avira
  • avast derim.
  • Avast tavsiye etmem. Tarayıcı olarak Google Chrome kullanıyorum ve sayfalar geç açıyordu ne zamanki Avastı kaldırdım hızlandı. :S Gereksiz yere kasıyordu bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zxcc

Avast tavsiye etmem. Tarayıcı olarak Google Chrome kullanıyorum ve sayfalar geç açıyordu ne zamanki Avastı kaldırdım hızlandı. :S Gereksiz yere kasıyordu bende.

Bütün antivirüs programları yavaşlatır. Bu çok doğal. Ama dersen ki Avast diğerlerine göre daha çok yavaşlatıyor o zaman kabul ederim ;)

Ayrıca kullandığın Avast 5 miydi 4 mü? 4 kullandıysan haklısın ama 5i ben çok başarılı buldum. Teknik özellikleride çok iyi.

Bu arada Panda Cloud Antivirus denemeni tavsiye ederim. Hız konusunda çok iyidir.
  • Daha önceden Avira kullanıyordum formattan sonra Avastı denemek istedim. (Versiyon 5.1) Sistemim iyi olmasına rağmen nette gezerken kasıyordu. Avirada böyle bir sorun yaşamadım.
  • avira yukledim pc coktu tavsiye etmem...
  • (yıl olmuş 2014 kim öle kim kala ben daha yeni görüyorum konuyu :( )
    Kesinlikle avira avastla pcyi tarattım hiç virüs bulmazken avira ile daha %37 de 8 adet virüs buldu %100e kadar herhalde 10 tane bulur diye tahmın ediyorum hey yavrum hey bende avasta güveniyorum zaten önceden avira kullanıyordum formattan sonra avastı deniyeyim dedimde avastta iş yok :( avira kraldır candır
  • Avira comodo veya baidu antivirus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.