Şimdi Ara

AutoTestPilot dan 2011 VOLVO S80 1.6D Drive Edition incelemesi RESİMLİ (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
4
Favori
47.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Durumu iyice paranoya moduna bağlamaya başladınız.

    Cevap vermeyeceğim.

    Kolay gelsin.
  • Syn sözen ben hekesecevap veriyor derken sizin yardımcı olduğunuzı anlatmaya çalıştım
    Ama alınmışınız yapacak birşey yok
    Ayrıca şakşakçıyı eleştirdiğiniz kadar keşke diğer söylemleride eleştirseniz ve o şahsiyetin seviyesine laf etsenizde bende tarafsızlığınızı anlasam yandaş medya muhabbetine dönmese durum onlar çıkıntı dese o konu gereksiz bu konu gereksiz dese siz susmasanız ama karşıt görüş şakşakçı deyince hemen seviye muhabbetine girmeseniz ve tarafınızı belli etmeseniz ne güzel olur değil mi?

    Çok açık ve net soruyorum defalarca sordum volvonun ikinci elinin bu kadar düşük olmasının servis politikanızın büyük bir etkisi olduğunu düşünüyormusunuz?

    S sözen her formda hortlatıcam bu konuyu hakaret etmiyorum rencide etmiyorum amacım
    Mercedes ve bmw den bile pahalı olan servis fiyatlarınızı eleştirmek ve bunu birçok kişiye duyurmak
    Volvo kimsenin değil sizde çalışansınız. Politikalarınız hoş değil fordla kıyaslamayı geçtim servis fiyatlarınızın mercedes bmw den pahalı olması müşteri dostu olmamanız vs vs
    Dedim ya bi hukuksuzluk varsa yaptıklarımda lütfen dava açınız. Unutmadan 2+1 garanti konusunda arkadasa şu konuda hak verdim.sudoku bulmacasına dönmesede satış tarihi baz alınıp bakımları serviste yapıldıysa 3. Yıla uzatsanız ne güzel olur değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsnn -- 18 Nisan 2014; 20:38:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Paranoyaya bağlamadım sadece sezgi diyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. yılımızı doldurduk VOLVO S80 ile ve hala bize en ufak bir sorun sıkıntı yaşatmadı. Çok memnunuz her geçen gün ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anlıyoruz. Bizimle aynı zamanlarda sadece yıldızına kanıp aynı paralara c180 alan arkadaşımız aracından çok çabuk sıkıldı ve aracını zor bela sattı oda şimdi Volvo düşünüyor.

    Yakıt tüketim güncellemeside yapıyım: 5 LT /100 KM servisede hala 20.000 KM de bir götürüyorum aracın yol bilgisayarına ve kitapçığına uyarak...
  • Şehir içi kullanım ve avm lerde veya herhangi iki araba arasına park ederken dingil mesafesinden dolayı park etmekte zorlandığınız oldu mu? Nasıl çözüyorsunuz acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç zorlandığım olmadı orjinal olarak hem arkada hem önde park sensörleri mevcut, genişliğine de alışınca çok güzel, zaten S80 den sonra tüm arabalar dar ve küçük geliyor :)
  • Selamlar,
    Oncelikle ramazan bayraminizi tebrik ederim. Bir sorum olacak;
    Arabayi 1-2 saat kilitli tutup da kilidini actigimda 20 sn kadar ya da kapilardan birini acana kadar icini havalandiriyordu. 1 Aydir yapmiyor. Sebebi ne olabilir?

    Tolga. 2011 s80 1.6 drive



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkabaca -- 30 Temmuz 2014; 17:58:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AutoTestPilot hocam , artık bende bir s80 sahibiyim. Bu süreci hızlandırmakta senin tarafsız olduğunu düşündüğüm yorumlarının payı da var, 60.000 km de 2011 model 1.6 drive arac aldık yaklasık 15 gün önce. öncelikle izlenimlerimi başka arkadaşlara yardımcı olması amacıyla paylaşmak isterim.
    araçla 15 günde nerdeyse 5000 km yol yaptım çoğu uzun yol olmak üzere
    1- araba kesinlikle uzun yol için biçilmiş kaftan. genelde hızı 120 ye sabıtleyip giden birisi olarak uzun yolda neredeyse hiç yakmıyor anlık tüketım 4.0 l/100 km nin üzerine çıkmıyor. aracı ilk aldığımda ses sıstemını biraz kurcalayayım dedim fark etmeden 160 a kadar cıkmısım, alacak olanların performans konusunda ıcı rahat olsun yani.

    2-aracın ses sistemi mükemmel ötesi diyebilirim. önceden dinlediğim bir çok muzik cd sini tekrar dinlerken " ya burda bas mı varmış" diyorum

    3- bagaj kocaman . İnternet sitesi de bagaj için en az 480 litre gibi bir ibare var. ama açınca bu nasıl 480 litre diyorsunuz. üşenmedim ölçtüm bagajı . girintileri saymazsak 120x106x53 cm . yanı 600 litreye yakın bir şey çıkıyor. garip aslında

    4- donanımdan bahsetmeyeceğim, koltuk ısıtma , DSTC, cruze kontrol , yol bilgisayarı , sensorler ... bunlar zaten çok ayrı güzel .

    5- Şehir içi performansı olarak da gayet iyi. simdi herkes " 1.6 motor nasıl çeksin o kasayı, aynı motor benim focus da var, citroen de var , çekmiyor." diyecek ama şunu anladım ki her şey beygir değil. şöyle örnek vereyim. araç mesela ışıklarda iken gaza çok yüklendiğinizde anlık yakıt tüketimi 40 l/100 km ye kadar yükseliyor. ne citroen c5 de ne de focus da böle değerler görmedim ben. bu markalarda gazı kökleseniz bile anlık yakıt tüketimi bu kadar yükselmiyor ayrıca gazı kökleyince aracın önü zaptedilmez bir hal alıyordu. ( citroen c5 kuzenimin focus da arkadaşımında , oradaki tecrübeme dayanarak söylüyorum, çok fazla idaa etmiyorum) . volvo s80 de ise eğer hızlı kalkmak isterseniz bu değerleri göze alırsanız gayette başka arabalarla kapışıyorsunuz ama tabi tarz meselesi. asla benim tarzım değil bu. bu arada unutmadan araç şehir içinde çok ekonomik değil fabrika verileri imkansiz gibi bir şey . iş yerimle ev arası 6 km . şu mevsimde ortalama hız 25-30 civarı ortalama tüketim 8-8.5 gibi. belki araca biraz daha alışınca biraz daha düşer ama fabrika verisi olan 5.4 cok uzak bana.

    6- bendeki araç 5 ileri . vites geçişleri yumuşak ama debriyaj bence çok yukarıda kavrıyor. sıkışık trafikte yorabilir .
    7- yakında 70.000 km bakımı var . internet sitesinde 550 tl diyorlar . haliyle fazla biraz . yaptıkları sadece yağ ve filtre değişimi. ama aracı sanayiye götürmekte istemiyorum. servis pahalı olacak.
    8- iç hacim cok geniş. ben deki araçte bej döşeme var , sunroof la beraber baya baya ferah. ayrıca on camın genişliği ve eğimi ayrı bir ferahlık veriyor.

    merak edenler olursa sorulara yanıt verebilirim,




  • 1.6 ve 2.0 dizel otomatik versiyonlarin sehirici yakiti nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar bizim araç 110.000 e geldi. Hala çok ama çok memnunum, en ufak bir arıza sıkıntı yaşatmadı bugüne kadar. Sakin kullandığım için debriyaj balatasında hiç bir aşınma belirtisi yok. Keza motorda,turboda veya diğer mekanik aksamlarda hiç bir sorun yok.

    Biraz pimpirikli olmam neticesinde 4 disk ve balatayı servisin daha bir 10.000 gider demesine rağmen keyfe keder değiştirdim. Yakıt ortalamam 4.8-5.2 arasında gidip geliyor. En azından 150.000 KM'e kadar satmamayı planlıyoruz ama bence bu motor ve kasa kombinasyonu en az 250.000-300.000KM ye kadar taş gibi kalır.
  • Aracin saglam arac hocam benim megane 2 bile 250 binde tas gibi seninkisi baya bir gider.bizde yeni cikan 1.6 diesel otomatiginden dusunuyoruz babama bu gun actim konuyu babamda da 1.5 edc fluence var ama daha güvenli konforlu bir araca binmek istiyor.birkac soru var kafamda bu aracin yol tutusu alt devirlerdeki canliligi nasildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu güncellemek istedim. Araç 135000 e geldi. Hala en ufak bir sıkıntı yok geçen depoda keyfe keder würth enjektör temizleyici kullandım gerçekten çok fark etti. Klasik dizel sesi çok azaldı ve çekiş arttı. 1.6 tdci motor çok başarılı ve sorunsuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,
    Ben de kisa bir s80 raporu vereyim dedim.
    AutoTestPilot'un yorumlari ile 3 yil once 2011 1.6D s80'inimi 56.000 km'de iken aldim.
    Su an 90.000 km'de aracim. Normal sartlar altinda araba degistirme vaktim geldi ama yerine alacak araba bulamiyorum. Sanirim anladiniz:)
    Tek eksigi manuel olmasi. Bazen c sinifi otomatik bir arac ile degistirsem mi dusuncem olusuyor ama gidip test edince s80'ime biraz daha baglaniyorum. Herhalde 3-4 sene daha kullanip 2015 1.6 D otomatik s80'ler biraz daha deger kaybedince aracimi upgrade ederim. Baska derdim yok :)
    Bu arada Volvo'nun 1.6 dizeli birakma karari bizim araclari nasil etkiler? Ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkabaca -- 28 Şubat 2016; 16:30:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güle güle kazası belasız kullanın, bizde çok ama çoookkk memnunuz. Hatta çoğunlukla uzun yolda ve şehiriçi trafiğe fazla girmeden kullandığımız için, manuel olduğunu bile unutuyoruz. Otomatiğin sorunları ile uğraşmamak da cabası. Bizde sıfır alalı tam 5 yılı ve 140000i doldurduk daha en ufak bir sorun çıkarmadı hala taş gibi trim sesi yok deriler yepyeni.

    Aynı sorun bizde de var yerine araç beğenemiyoruz bunun genişliğini, konforunu,ekonomikliğini ve kalitesini hiçbir muadilinde bulamıyoruz. Fiyat olarak çook yukarılara çıkıp w213 kasa e serisini beklemeye karar verdik. Çünkü birtek bu saydığım özellikler bizce onda denk.

    Ayrıca 1.6 dizel bırakılması bence bizim araçlar bir artı. Neticede bu motor hala başka markalar tarafından kullanılıyor ve üretiliyor. Sadece volvo kullanmayı bıraktı ve bu kadar başarılı ve TR için biçilmiş kaftan olan bir motora sahip araçlarımızın değeri artacak... Anlayan ustası çok, servisi çok, sanayide psa motor dedin mi herkes bakımını yapabilir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sayın autotest pilot, aracımı alırken sizin yorumlarınızın cok etkisi oldu. aldıktan sonrada iyi ki sizi dinlemişim dedim. siz her nekadar 20.000 km de bakımlarını yaptırıyorum desenizde ben cesaret edemiyorum. son bakımından 12.000 km geçti ama bakımı geçti bir sorun olmasın diye tedirginim. siz bakımları hala yetkili servisde mi yaptırıyorsunuz? ayrıca yurt dışında bakım aralıkları 20.000 km ve trigerde yanlış bilmiyorsam 240.000 km de değişmeli diyor. triger değişimini de bakım aralığı gibi uzattınız mı? teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytekin_g

    sayın autotest pilot, aracımı alırken sizin yorumlarınızın cok etkisi oldu. aldıktan sonrada iyi ki sizi dinlemişim dedim. siz her nekadar 20.000 km de bakımlarını yaptırıyorum desenizde ben cesaret edemiyorum. son bakımından 12.000 km geçti ama bakımı geçti bir sorun olmasın diye tedirginim. siz bakımları hala yetkili servisde mi yaptırıyorsunuz? ayrıca yurt dışında bakım aralıkları 20.000 km ve trigerde yanlış bilmiyorsam 240.000 km de değişmeli diyor. triger değişimini de bakım aralığı gibi uzattınız mı? teşekkürler

    Tesekkurler. Ben artik disarida guvendigim bir serviste yaptirmaya basladim bakimlarini. Yine 20.000 de bir yaptiriyorum. Hicbir sikintisini gormedim. Neticede aracda bu sekilde servis uyarisi veriyor. Bizim yetkili servisler keyfe keder 10 binde bir degistiriyor. Sizinkini bilmiyorum benim aracim fabrika cikisi 20000 e ayarli. Aracida zorlamadigim icin bana kafi geliyor.

    Gecenlerde ilk defa dpf uyarisi verdi(150000 oldu), adm sivisi bitmis tamamlattim birde uzerine manuel jenerasyon yaptirdim 250 tl verdim yola devam ayni islem icin yetkili servis sadece siviya 1250 tl istedi...Eger sivi bitik halde cok kullansaydim dpf yi kucaga alabilirmisim ama allaha sukur bir sorun yok. Sizde kontrol ettirin. Sanayide sokelim iptal edelim beynini kurcalayalim falan dediler ama benim sanayi esnafina guvenim SIFIR:) ayrica orjinal kalmasindan yanayim. Tuvden de gecmiyor dpf siz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sevgili dostlar bendede malum 2011 s80 t4 otomatik var.emin olun yerine alacak araç bulamıyorum satıp üstüne 20 bin koyuyorum yibe yok :) size bir sorum olacak 2 sene önce erzurumda yaşarken camlar buz tutup yapışmıştı açmaya çalıştım biraz zorlandı. Şimdi batıya dönünce ön csmdan çıtırtı gelmeye başladı trim sesi yani ön cam yarıya kadar açıkken elimle ayna tarafına doğru camı kaldırıp çekerken camda az bir boşluk olduğunu farkettim yani cam yarıya kadar açıkken çapraz aynaya doğru kuvvet uygulayınca oynama yapıyor.bu sizdede böylemi yoksa ben o donmuş camı açmaya çalışıncamı oldu teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam benim araçta 103.000 km de . geçen servisde usta bilgisayara bağladı. daha filtre %3 tıkalı, temiz dedi. uzun yola giderken würth ün bir partikül temizleyicisi var onu koyalım . o da gitsin dedi ama adm sıvısından hiç bahsetmedi. internetten baktım sıvı 150 tl. alsam kendim ekleyebilir miyim acaba. yoksa illa arabayı lifte mi bindirmek lazım. bir de bu rejenerasyon tam olarak nedir. bizim ustanın bileceğini pek sanmıyorum. youtube da izlediğim kadarıyla arabadan siyah duman attıracak kadar yerinde iken gaza mı basılıyor? teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsnn

    Sevgili dostlar bendede malum 2011 s80 t4 otomatik var.emin olun yerine alacak araç bulamıyorum satıp üstüne 20 bin koyuyorum yibe yok :) size bir sorum olacak 2 sene önce erzurumda yaşarken camlar buz tutup yapışmıştı açmaya çalıştım biraz zorlandı. Şimdi batıya dönünce ön csmdan çıtırtı gelmeye başladı trim sesi yani ön cam yarıya kadar açıkken elimle ayna tarafına doğru camı kaldırıp çekerken camda az bir boşluk olduğunu farkettim yani cam yarıya kadar açıkken çapraz aynaya doğru kuvvet uygulayınca oynama yapıyor.bu sizdede böylemi yoksa ben o donmuş camı açmaya çalışıncamı oldu teşekkürler

    hocam benım volvoda ole bir sey yok daha dogrusu varsa da ben bilmiyorum. aksam bı bakayım. ama eskı arabam megane 2 de buna benzer bır sey vardı. . camı tam kapattıktan sonra yanı kapama dugmesıyle daha fazla kapatamazken elımle yukarı dogru zorlasam cam bıraz daha yukarı kalkıyordu. dedıgınız de bu galıba. ama pencere motoru camı kapattıgında acıklık kalmadıgından pek dert etmıyordum. muhtemelen camın tabana oturdugu bır kısım var. bır kac mm lık. siz erzurumdayken cam yukardan yapıstıgı ıcın camı acmaya calısırken cam yukarda kaldı. asagıda oturdugu yerden hafıf ayrıldı. o yuzden elle zorlayınca bır mıktar yukarıya cıkarılabılıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytekin_g

    hocam benim araçta 103.000 km de . geçen servisde usta bilgisayara bağladı. daha filtre %3 tıkalı, temiz dedi. uzun yola giderken würth ün bir partikül temizleyicisi var onu koyalım . o da gitsin dedi ama adm sıvısından hiç bahsetmedi. internetten baktım sıvı 150 tl. alsam kendim ekleyebilir miyim acaba. yoksa illa arabayı lifte mi bindirmek lazım. bir de bu rejenerasyon tam olarak nedir. bizim ustanın bileceğini pek sanmıyorum. youtube da izlediğim kadarıyla arabadan siyah duman attıracak kadar yerinde iken gaza mı basılıyor? teşekkürler

    Aracım dizel olmadığı üçün yorum yapamıcam. Ama würth olayı doğru benzinli ve dizel katkısı var ben aracıma koyduğumda çok farketti. Dizel katkıyı her 4-5 binde bir tavsiye ederim kurumlanmayı temizliyor
    Cam olayına gelince size zahmet cam ortadayken hafif aynaya ve yukarı doğru çapraz çekin camda oynama varmı söylerseniz sevinirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.